Βελτίωση του καιρού με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας το διήμερο 15&16/3/2022 Νέα επιδείνωση του καιρού την Πέμπτη(+Χάρτες)

Βελτίωση του καιρού με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας το διήμερο 15&16/3/2022 Νέα επιδείνωση του καιρού την Πέμπτη(+Χάρτες)

Η αντικυκλωνική ράχη της μέσης και ανώτερης ατμόσφαιρας στην κεντρική Ευρώπη θα συμβάλλει στην βελτίωση του καιρού στη χώρα μας με παράλληλη άνοδο της θερμοκρασίας, κυρίως κατά τη διάρκεια της ημέρας το διήμερο 15&16/3.  

Ένα ψυχρό μέτωπο στα βορειοανατολικά Βαλκάνια θα κινηθεί προς τα νοτιοδυτικά και θα μεταβάλει τον καιρό της χώρας μας και από τα βορειοανατολικά την Πέμπτη 17/3.

Αναλυτικότερα:
Την Τρίτη 15/3/2022 αρχικά στην Κρήτη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Γρήγορα και μέσα στην ημέρα ο καιρός θα βελτιωθεί και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος με αρκετή ηλιοφάνεια και τοπικές νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στις Κυκλάδες.
Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά της κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους ισχυρός.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ,οι οποίοι μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4-5 μποφόρ.
Στο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο 5 έως 6 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο 6 έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -6 έως 13 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από -2 έως 15 βαθμούς.
Την Τετάρτη 16/3/2022 ο καιρός θα είναι αίθριος και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σε όλη σχεδόν την χώρα.
Μετά το μεσημέρι στη Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και αργά το απόγευμα προς το βράδυ θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές.
Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά της Βόρειας Ελλάδας θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ.
Στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι άνεμοι 3 έως 5 μποφόρ, οι οποίοι αργά το βράδυ θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 3 έως 4 μποφόρ.
Στο νότιο Αιγαίο αρχικά θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 5-6 μποφόρ, οι οποίοι μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -2 έως 16 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 0 έως 19 βαθμούς.
Την Πέμπτη 17/3/2022 και από τα βορειοανατολικά αναμένεται σταδιακή επιδείνωση του καιρού της Ανατολικής Ελλάδα με τοπικές βροχές και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας και από το απόγευμα και στα ημιορεινά της βορειανατολικής Ελλάδας. 



Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα είναι αρχικά ασθενείς και από αργά το απόγευμα θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι 5 έως 6 μποφόρ.
Στο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, οι οποίοι μετά το μεσημέρι θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 6 έως 7 τοπικά και στα 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -2 έως 12 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα 3 από έως 18 βαθμούς. Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα meteo-thessalia.gr για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

ΠΗΓΕΣ ΧΑΡΤΩΝ: ECMWF, Weather.us, Met Office

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΝΙΗΛ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ-ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ

 

 

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *