Νέα επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα της Τρίτης 8/3/2022 με χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές(+Χάρτες)

Νέα επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα της Τρίτης 8/3/2022 με χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές(+Χάρτες)

Ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό στο βόρειο Ιόνιο θα επιδεινώσει από το απόγευμα της Τρίτης 8/3 τον καιρό κυρίως της ανατολικής και νότιας Ελλάδας με βροχές και πυκνές χιονοπτώσεις σε ορεινές-ημιορεινές ακόμη και σε πεδινές περιοχές, της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Αναλυτικότερα:
Την Τρίτη 8/3/2022 στην κεντρική-ανατολική Μακεδονία, και στα νησιά του βορείου Αιγαίου αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και χιονοπτώσεις σε ορεινά/ημιορεινά και σε ηπειρωτικές περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο.
Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες μετά το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά Ελλάδα, την βόρεια και στην κεντρική Εύβοια θα αυξηθούν και από αργά το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές στα πεδινά και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά/ημιορεινά των περιοχών αυτών.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 6 μποφόρ, το βόρειο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις 6-7 μποφόρ, το κεντρικό και στο νότιο Αιγαίο από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις 5-6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -4 έως 7 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 1 έως 16 βαθμούς.
Την Τετάρτη 9/3/2022 αρχικά στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά Ελλάδα και στην Εύβοια προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές στα πεδινά και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά ημιορεινά των περιοχών αυτών.
Τα ξημερώματα της Τετάρτης οι χιονοπτώσεις είναι πολύ πιθανόν να κατέβουν στα πεδινά της Δυτικής Θεσσαλίας κοντά στην οροσειρά της Πίνδου, της επαρχίας των Φαρσάλων και σε αρκετές περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς Ελλάδας με χαμηλά υψόμετρα.
Στη Δυτική Μακεδονία αναμένονται τοπικές χιονοπτώσεις, ενώ στα νησιά του Ιονίου, την κεντρική Μακεδονία και στην υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα προβλέπονται τοπικές βροχές και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά/ημιορεινά αυτών των περιοχών.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας βροχές στα πεδινά και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά θα σημειωθούν στην νοτιοανατολική Πελοπόννησο, τις δυτικές Κυκλάδες και στην βόρεια Κρήτη, ενώ στις υπόλοιπες προαναφερθείσες περιοχές τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν.
Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες και διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από βόρειες βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 6 μποφόρ και στο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -6 έως 8 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από -1 έως 14 βαθμούς.
Την Πέμπτη 10/3/2022 στον νομό Μαγνησίας, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Ανατολική Πελοπόννησο και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με βροχές στα πεδινά και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και σε χαμηλά υψόμετρα πάνω από τα 100-300 μέτρα στην κεντρική Ελλάδα, πάνω από τα 300-500 μέτρα στην Ανατολική Πελοπόννησο και πάνω από τα 500-700 μέτρα στην Κρήτη.
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις.
Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά της κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους ισχυρός.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από βόρειες- βορειοδυτικές διευθύνσεις 6-7 μποφόρ και στο Αιγαίο από βορειοανατολικές έως βορειοδυτικές και 6-7 και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -8 έως 7 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από -3 έως 12 βαθμούς.
Την Παρασκευή 11/3/2022 στα ανατολικά του νομού Μαγνησία, τις Σποράδες, την Εύβοια, τον νομό Βοιωτίας, τα βόρεια του νομού Αττικής, τα νησιά του κεντρικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και στην Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις, βροχές στα πεδινά της Κρήτης και πυκνές χιονοπτώσεις σε περιοχές της Κρήτης πάνω από τα 300 έως 500 μέτρα.
Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες τοπικές νεφώσεις, αρκετή ηλιοφάνεια και τσουχτερό κρύο.
Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά της κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας θα σημειωθεί ισχυρός παγετός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από βόρειες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ και στο Αιγαίο από βορειοανατολικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις 7-8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα και συγκεκριμένα στη βόρεια Ελλάδα από -8 έως 7 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από -4 έως 11 βαθμούς.

Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα meteo-thessalia.gr για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

ΠΗΓΕΣ ΧΑΡΤΩΝ: ECMWF, Weather.us, Met Office

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΝΙΗΛ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ-ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *