ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

Μελετήθηκαν όλα τα απαραίτητα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και παρακάτω θα αναλύσουμε πώς φαίνεται να κυλά ο Φεβρουάριος στην χώρα μας αλλά και την Ευρώπη.
Σας υπενθυμίζω οτι πέραν των 7 ημερών πρόγνωση ΔΕΝ υφίσταται. Η συγκεκριμένη ανάλυση είναι ΕΚΤΙΜΗΣΗ βασισμένη σε δείκτες παγκόσμιας κυκλοφορίας των βαρομετρικών συστημάτων ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ.

Επίσης να αναφέρω σε μερικούς γνώστες και μή οτι η μακροπρόθεσμή μου βασίζεται στους δείκτες: ΑΟ, ΝΑΟ, QBO, MJO, και πολλά ακόμη επιστημονικά δεδομένα που αναλύουμε και σας παρουσιάζουμε στους αποκλειστικούς μας χάρτες.

Πρίν ξεκινήσουμε να αναλύσουμε τι αναμένεται να συμβεί τον Φεβρουάριο θα αναφερθούμε εν συντομία στην μεγάλη επιτυχία που σημείωση η μακροπρόθεσμη του Ιανουαρίου. Ανιχνεύσαμε τις πολλές χιονοπτώσεις στην Τουρκία αλλά και σε μέρος της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας με ακρίβεια ημερομηνιών καθώς και τις χαμηλές θερμοκρασίες που θα επικρατούσαν. Η επιτυχία της μακροπρόθεσμής μας έφτασε και το 90% Για του λόγου το αληθές μπορείτε να διαβάσετε τι αναμέναμε ΕΔΩ.

Πάμε τώρα να δούμε τι αναμένεται να συμβεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη γενικότερα τον φετινό Φεβρουάριο με τους δικούς μας αποκλειστικούς χάρτες που ετοιμάσαμε για να μπορείτε να τους κατανοείτε πιο εύκολα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ- ΕΥΡΩΠΗ

Αυτό το μήνα θα παρατηρηθούν θερμοκρασίες υψηλότερες απο τις κανονικές θερμοκρασίες στην δυτική, κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Στην Μεσόγειο οι θερμοκρασίες θα βρίσκονται στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και μόνο στα πολύ ανατολικά τμήματα της (Τουρκία) θα είναι πιο κρύος ο καιρός, λόγω των ψυχρών εισβολών που θα είναι πιο συχνές στην συγκεκριμένη χώρα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Το πρώτο δεκαήμερο του μήνα θα έχουμε σκαμπανεβάσματα της θερμοκρασίας καθώς θα επηρεαστούμε απο 2 μικρές ψυχρές εισβολές που θα ρίξουν τον υδράργυρο, ο οποίος θα ξανα επανέρχεται στα κανονικά επίπεδα. Το δεύτερο δεκαήμερο οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν στα κανονικά επίπεδα και ο καιρός θα μαλακώσει αρκετά, με τάση προς το τέλος του δεκαημέρου να πέσει η θερμοκρασία. Τέλος τις τελευταίες 8 ημέρες του μήνα υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να επηρεαστούμε απο κάποια ψυχρή εισβολή. Η θερμοκρασία στο σύνολο του μήνα θα βρεθεί κοντά στα κλιματικά επίπεδα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΥΕΤΟΣ-ΕΥΡΩΠΗ

Ο αντικυκλώνας των Αζόρων που έφτανε μέχρι και την δυτική Ευρώπη εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα με αποτέλεσμα την απουσία βαρομετρικών χαμηλών και βροχών, το πρώτο μισό του μήνα θα επεκταθεί και στο εσωτερικό της Ευρώπης. Αποτέλεσμα αυτού να έχουμε απουσία βροχών/χιονιών και πολλές ώρες με ηλιοφάνεια σε όλη την δυτική, κεντρική και νότια Ευρώπη. Σε αντίθεση με την βόρεια Ευρώπη όπου εκεί θα υπάρχουν πολλά βαρομετρικά χαμηλά που θα δίνουν πολλές βροχές και χιονοπτώσεις, συνοδεία θυελλωδών ανέμων. Απο τις 15 του μήνα και μετά και κυρίως τις τελευταίες ημέρες του ο αντικυκλώνας αυτός φαίνεται να ”χαλαρώνει” με αποτέλεσμα βαρομετρικά χαμηλά να αρχίσουν να κάνουν την εμφάνισή τους στην κεντρική, δυτική και νότια Ευρώπη. Οι βροχές στην Μεσόγειο και σε μέρος της δυτικής και κεντρικής Ευρώπης, θα βρεθούν πολύ κάτω του μέσου όρου. Εξαίρεση αποτελεί η Κύπρος και η Τουρκία που εκεί θα δημιουργούνται βαρομετρικά χαμηλά και θα δίνουν αρκετές βροχές/χιονοπτώσεις, όπως φυσικά και η βόρεια Ευρώπη που τονίσαμε παραπάνω.

ΥΕΤΟΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Στην χώρα μας ενώ ο μήνας θα κάνει ποδαρικό με βροχές και χιονοπτώσεις σε ορεινά-ημιορεινά και χαμηλά υψόμετρα στην βόρεια χώρα (1-3/2/22), εντούτοις απο τις 4 έως και τις 15 του μήνα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και ανεβασμένες θερμοκρασίες και θα χαρακτηριστούν ως αλκυονίδες ημέρες. Μοναδική παραφωνία οι τοπικές ομίχλες που θα σχηματίζονται τις πρωινές και βραδινές ώρες και θα είναι τοπικά πυκνές. Πιθανή αλλαγή το διάστημα 16-20 του μήνα με κάποιες βροχές και χιονοπτώσεις σε ορεινά-ημιορεινά. Οι τελευταίες 8 ημέρες του μήνα θα έχουν και όλο το ενδιαφέρον του φετινού Φεβρουαρίου καθώς εκείνο το διάστημα φαίνεται να επηρεαζόμαστε απο βροχές και χιονοπτώσεις που θα προσπαθήσουν να κατηφορίσουν σε χαμηλά υψόμετρα απο την Θεσσαλία και βορειότερα. Τέλος ο μέσος όρος βροχής του μήνα θα βρεθεί κάτω απο τα κλιματικά και μόνο σε μέρος της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και στο Αιγαίο κοντά στα κλιματικά επίπεδα.

Συνοψίζοντας ο Φεβρουάριος στο σύνολό του θα είναι ένας άνομβρος και ξηρός μήνας που θα χαρίσει πολλές ώρες ηλιοφάνειας στην χώρα μας και κανονικές θερμοκρασίες. Οι οποιεσδήποτε βροχές ή χιονοπτώσεις τοποθετούνται αυστηρά μετά τις 15-20 του μήνα με έμφαση τις τελευταίες 8 ημέρες του που έχουμε και τις περισσότερες πιθανότητες να επηρεαστούμε απο κάποιο βαρομετρικό χαμηλό που θα φέρει βροχές και χιονοπτώσεις πιθανόν και σε χαμηλά υψόμετρα απο την Θεσσαλία και βορειότερα. Μικρή πιθανότητα να χιονίσει σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της ανατολικής ηπειρωτικής/προσήνεμης χώρας.

Για οτιδήποτε νεότερο θα παρακολουθείτε τις τακτικές μας αναλυτικές προγνώσεις τόσο για την Θεσσαλία όσο και για ολόκληρη τη χώρα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΥΕΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ: ΠΑΝΟΣ ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ-ΠΡΟΓΝΩΣΤΗΣ

Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε απο που ενημερώνεστε!
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απο το πρώτο καιρικό site της Θεσσαλίας.
www.meteo-thessalia.gr
facebook: Πάνος Αρχοντής
fb page: ΚΑΝΕΤΕ LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
e-mail: panosmeteo@gmail.com
Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Μία σκέψη στο “ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *