Νέα μεταβολή του καιρού στη χώρα μας την Κυριακή και τη Δευτέρα 27&28/2/2022 (+Χάρτες)

Νέα μεταβολή του καιρού στη χώρα μας την Κυριακή και τη Δευτέρα 27&28/2/2022 (+Χάρτες)


Μία νέα ατμοσφαιρική διαταραχή από την βόρεια Ευρώπη θα κινηθεί την Παρασκευή 25/2 προς τα νότια και θα δημιουργήσει ένα οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό στον κόλπο της Γένοβας.

Το συγκεκριμένο χαμηλό θα κινηθεί το Σάββατο 26/2 προς τα νοτιοανατολικά και από το απόγευμα του Σαββάτου θα αρχίσει να επιδεινώνει τον καιρό της βορειοδυτικής Ελλάδας. 

Έτσι την Κυριακή και τη Δευτέρα 27&28/2 θα έχουμε μεταβολή στον καιρό της χώρας μας.
Αναλυτικότερα:
Την Παρασκευή 25/2 αρχικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και στα Δωδεκάνησα αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στις Κυκλάδες και γενικού χαρακτήρα βροχές στην Κρήτη.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης πάνω από τα 1000 έως 1200 μέτρα.
Βαθμιαία μέσα στην ημέρα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος με λίγες τοπικές νεφώσεις στα νησιά του Ιονίου. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις μποφόρ, οι οποίοι γρήγορα θα εξασθενήσουν και μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 5-6 μποφόρ.
Στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι 7 έως 8 μποφόρ, οι οποίοι γρήγορα θα εξασθενήσουν, εκτός από το νοτιοανατολικό Αιγαίο, όπου θα διατηρηθούν στα 6 έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -4 έως 13 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από -1 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Το Σάββατο 26/2 στην αρχή της ημέρας στα νησιά του Ιονίου και τη Δυτική Ελλάδα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αυξηθούν.
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια για αρκετές ώρες.
Μετά το μεσημέρι και από τα δυτικά αναμένεται να συννεφιάσει στα νησιά του Ιονίου, την Κρήτη, σε όλο τον ηπειρωτικό κορμό, εκτός της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, και θα εκδηλωθούν βροχές στη βορειοδυτική Ελλάδα και στο βόρειο Ιόνιο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 έως 6 μποφόρ και από το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο θα ενισχυθούν και θα φτάσουν στα 7 τοπικά και 8 μποφόρ.
Στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι 5-6 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα είναι ασθενείς.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -3 έως 14 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 1 έως 17 βαθμούς.
Την Κυριακή 27/2 αναμένονται αυξημένες νεφώσεις σε όλη σχεδόν τη χώρα με βροχές κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τα νησιά του βορείου και κεντρικού Αιγαίου, τις Σποράδες, τη δυτική-κεντρική Στερεά Ελλάδα και στη δυτική-κεντρική Πελοπόννησο.
Τα πιο έντονα φαινόμενα θα σημειωθούν στην Ήπειρο, τη δυτική, βόρεια και ανατολική Θεσσαλία, τη δυτική-κεντρική Μακεδονία και στην Χαλκιδική.
Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη Δυτική Μακεδονία, τα ορεινά-ημιορεινά της υπόλοιπης Βόρειας Ελλάδας πάνω από τα 400 έως 600 μέτρα και στα ορεινά και πιθανόν και σε ημιορεινά της κεντρικής Ελλάδας πάνω από τα 600-900 μέτρα.  
Στους νομούς Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να χιονίσει και σε πεδινές ηπειρωτικές περιοχές.
Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ιονίου, στις παράκτιες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και στα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν νεφώσεις τοπικά αυξημένες και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια.
Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν τοπικές βροχές.



Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5-7 μποφόρ,στο βόρειο Αιγαίο αρχικά από βορειοανατολικές διευθύνσεις 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις 5-7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 1 έως 8 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 4 έως 17 βαθμούς.
Τη Δευτέρα 28/2 στην αρχή της ημέρας αναμένεται συνέχιση της κακοκαιρίας σε όλη σχεδόν την χώρα.
Όμως, από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας αναμένεται βελτίωση του καιρού στα νησιά του Ιονίου και από το μεσημέρι και στη Δυτική Ελλάδα.
Τα πιο έντονα φαινόμενα θα σημειωθούν στα νησιά του Αιγαίου και κυρίως στα Δωδεκάνησα, την Εύβοια, την Κρήτη, τις Σποράδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα πόδια της Χαλκιδικής.
Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα,
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά- ημιορεινά της Βόρειας Ελλάδος πάνω από 400 έως 600 μέτρα, της κεντρικής Ελλάδας πάνω από τα 500 έως 700 μέτρα, στα ορεινά της νότιας Ελλάδας και της Κρήτης πάνω από τα 1000-1300 μέτρα. 


Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από βόρειες βορειοδυτικές διευθύνσεις μποφόρ.
Στο Αιγαίο αρχικά θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι στο βόρειο και νοτιοδυτικοί στο νότιο 5 έως 7 μποφόρ.
Μετά το μεσημέρι σε όλο το Αιγαίο θα πνέουν θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι 7 έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -3 έως 10 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 2 έως 15 βαθμούς.

Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα meteo-thessalia.gr για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

ΠΗΓΕΣ ΧΑΡΤΩΝ: ECMWF, Weather.us, Met Office

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΝΙΗΛ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ-ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ

 

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *