Μεταβολή του καιρού στη χώρα μας την Τρίτη και την Τετάρτη 22&23/2/2022(+Χάρτες)

Μεταβολή του καιρού στη χώρα μας την Τρίτη και την Τετάρτη 22&23/2/2022(+Χάρτες)

Μία νέα ατμοσφαιρική διαταραχή από την βορειοδυτική Ευρώπη θα κινηθεί πολύ γρήγορα την Κυριακή 20/2 προς την νοτιοανατολική Ευρώπη και την Τρίτη 22/2 θα δημιουργήσει στη νότια Αδριατική ένα οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας. 


Το συγκεκριμένο χαμηλό θα κινηθεί αργά προς τα νοτιοανατολικά και θα επιδεινώσει βαθμιαία και από τα βορειοδυτικά τον καιρό της χώρας μας με βροχές κατά τόπους ισχυρές, σποραδικές καταιγίδες στο Αιγαίο και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας και στα ορεινά της υπόλοιπης βόρειας και κεντρικής Ελλάδας.

Αναλυτικότερα:
Τη Δευτέρα 21/2/2022 αρχικά στα νησιά του Ιονίου, τη Δυτική Ελλάδα, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες κατά τη διάρκεια της ημέρας θα διαλυθούν και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος με λίγες τοπικές νεφώσεις.
Από το απόγευμα της Δευτέρας αναμένεται να αναπτυχθούν νεφώσεις στη δυτική Ελλάδα,την Πελοπόννησο, την κεντρική-Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και να σημειωθούν τοπικές βροχές στη δυτική Ελλάδα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νότιες νοτιοδυτικές διευθύνσεις αρχικά 4-5 μποφόρ,οι οποίοι μετά το μεσημέρι θα ενισχυθούν και θα φτάσουν στα 6-7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και συγκεκριμένα στη βόρεια Ελλάδα από 1 έως 17 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 4 έως 22 βαθμούς.
Την Τρίτη 22/2/2022 αρχικά στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά Ελλάδα, τη δυτική Πελοπόννησο,τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, γενικευμένες βροχές στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά Ελλάδα και σποραδικές καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο.

Σταδιακά και μέσα στην ημέρα οι βροχές θα επεκταθούν σε όλη τη βόρεια Ελλάδα, την Χαλκιδική, τη Θεσσαλία και το βράδυ στα νησιά του βορείου και κεντρικού Αιγαίου, τις Σποράδες και στην βόρεια Εύβοια.
Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας πάνω από τα 1000 έως 1200 και στα ημιορεινά της Δυτικής Μακεδονίας πάνω από τα 700 έως 800 μέτρα, κυρίως μετά το μεσημέρι.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 6 έως 7 μποφόρ, οι οποίοι μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βοριάδες 5-6 μποφόρ.
Στο Αιγαίο θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι 6-7 μποφόρ και από το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο, οι οποίοι το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς στο Θερμαϊκό 6-7 μποφόρ και στο υπόλοιπο βόρειο Αιγαίο σε βορειοανατολικούς μποφόρ 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα και θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 1 έως 14 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 3 έως 18 βαθμούς.
Την Τετάρτη 23/2/2022 στα νησιά του Ιονίου και στη Δυτική Ελλάδα προβλέπονται λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.
Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ κατά τόπους ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και αργότερα στις Κυκλάδες και στην Κρήτη.
Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Θεσσαλίας πάνω από τα 900 έως 1100 μέτρα, και στα ορεινά της Κρήτης πάνω από 1300 έως 1400 μέτρα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από βόρειες βορειοδυτικές διευθύνσεις 6-7 και στα ανοιχτά έως 8 μποφόρ και στο Αιγαίο από βόρειες βορειοανατολικές διευθύνσεις, φθάνοντας τα 6-8 μποφόρ μετά το μεσημέρι, οπότε και θα ενισχυθούν σε όλο το Αιγαίο.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 0 έως 11 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 4 έως 15 βαθμούς.
Την Τσικνοπέμπτη 24/2/2022 αρχικά στην ανατολική, νότια Ελλάδα και σε όλο το Αιγαίο αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και γενικευμένες βροχές στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά Ελλάδα και στην Κρήτη.
Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς Ελλάδας και ιδιαίτερα στον Παρνασσό.
Σταδιακά και μέσα στην ημέρα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Στερεά Ελλάδα, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και στην Κρήτη, ενώ στις υπόλοιπες προαναφερθείσες περιοχές ο καιρός θα ανοίξει και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.
Στην υπόλοιπη χώρα από τις πρωινές ώρες ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος.


Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5-7 μποφόρ και στο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις από 7-8 και τοπικά έως 9 πιθανόν και 10 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει και νέα πτώση και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -2 έως 13 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 2 έως 14 βαθμούς.
Για οποιαδήποτε τροποποίηση στα προγνωστικά στοιχεία της Τσικνοπέμπτης 24/2 θα σας ενημερώσουμε έγκαιρα και έγκυρα.
Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα meteo-thessalia.gr.

ΠΗΓΕΣ ΧΑΡΤΩΝ: ECMWF, Weather.us, Met Office

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΝΙΗΛ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ-ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *