Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού στη χώρα μας την Κυριακή 13/2/2022(+Χάρτες)

Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού στη χώρα μας την Κυριακή 13/2/2022(+Χάρτες)

Η ασθενής ατμοσφαιρική διαταραχή στη μέση ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με το ισχυρό βορειοανατολικό ρεύμα στο βόρειο Αιγαίο θα επιδεινώσει πρόσκαιρα τον καιρό της χώρας μας και κυρίως της ανατολικής και νότιας Ελλάδας την Κυριακή 13/2/2022.

Αναλυτικότερα:
Την Κυριακή 13/2 σε όλη τη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στη Δυτική Μακεδονία, τα δυτικά της κεντρικής Μακεδονίας, τον νομό Πιερίας, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και αργότερα στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και στην Κρήτη.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας πάνω από τα 800-900 μέτρα, τα ορεινά της ανατολικής Στερεάς Ελλάδα και Εύβοιας πάνω από 1000-1200 μέτρα και στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Κρήτης πάνω από τα 1200-1400 μέτρα.
Τα πιο έντονα φαινόμενα αναμένονται στα ανατολικά προσήνεμα της Θεσσαλίας και Πιερίας, την κεντρική και νότια ανατολική πλευρά της Πίνδου, την νότια Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά Ελλάδα, την βόρεια και στην κεντρική Εύβοια.
Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν και διαστήματα
με ηλιοφάνεια.
Από το απόγευμα της Κυριακής αναμένεται βαθμιαία εξασθένιση των φαινομένων.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι ασθενείς, ενώ στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικοί 6-7 μποφόρ.
Στο υπόλοιπο Αιγαίο αρχικά οι άνεμοι θα είναι ασθενείς, αλλά μέσα στην ημέρα θα γίνουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 5-6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα και θα κυμανθεί από 0-11 βαθμούς και στην υπόλοιπη Ελλάδα από 3-15 βαθμούς.
Τη Δευτέρα 14/2/2022 αναμένονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές στα νησιά του Ιονίου και τη Δυτική Ελλάδα.
Τις πρώτες πρωινές και νυχτερινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες στο εσωτερικό της Θεσσαλίας.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2-3 μποφόρ και στο Αιγαίο από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις μποφόρ 5-6 με βαθμιαία εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κατά τη διάρκεια της μέρας και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -1 έως 12 και στην υπόλοιπη χώρα από 1 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Την Τρίτη 15/2/2022 προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες στο Ιόνιο και στη δυτική Ελλάδα και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στα νησιά του Ιονίου και στην δυτική Πελοπόννησο.
Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια.
Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες στο εσωτερικό της Θεσσαλικής πεδιάδας και της πεδιάδας της Θεσσαλονίκης.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις 6-7 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -1 έως 14 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 0 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Την Τετάρτη 16/2/20221 το εκτεταμένο νεφικό σύστημα ενός αβαθούς βαρομετρικού χαμηλού στη νότια Ιταλία αναμένεται σταδιακά να καλύψει τα νησιά του Ιονίου και τον ηπειρωτικό κορμό της Ελλάδας, εκτός από την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη καθώς και τα νησιά του Αιγαίου, όπου θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.
Βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ιονίου και κυρίως στην Κέρκυρα, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά Ελλάδα και στις υπόλοιπες παράκτιες περιοχές της δυτικής Ελλάδας.
Το βράδυ τις Τετάρτης αναμένεται να βρέξει στη Θεσσαλία, την Στερεά Ελλάδα και στην Πελοπόννησο.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις προσήνεμες πλευρές της Πίνδου (δυτικές πλευρές) και σε υψόμετρα πάνω από τα 1200-1400 μέτρα.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από νοτιανατολικές διευθύνσεις 5-7 μποφόρ και στο Αιγαίο από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στα επίπεδα της Τρίτης.
Τέλος, από το μεσημέρι της Πέμπτης 17/2/2022 και μετέπειτα αναμένεται ουσιαστική βελτίωση του καιρού και επικράτηση ηλιοφάνειας σε όλη σχεδόν τη χώρα.

Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα meteo-thessalia.gr για συνεχή, έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

ΠΗΓΕΣ ΧΑΡΤΩΝ: ECMWF, Weather.us

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΝΙΗΛ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ-ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *