ΜΕ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΔΑΡΙΚΟ Ο ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ (+χάρτες βροχής-χιονιού)

ΜΕ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΔΑΡΙΚΟ Ο ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ (+χάρτες βροχής-χιονιού)

Καλά οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό απο την Αδριατική θάλασσα με κίνηση νοτιοανατολική προς το Ιόνιο θα μεταβάλει τον καιρό της χώρας μας απο τα ξημερώματα της Τρίτης 1 Φεβρουαρίου 2022.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της θα είναι οι πυκνές χιονοπτώσεις στην δυτική Μακεδονία και μέσα στις πόλεις, οι βροχές και καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα και η ενίσχυση των ανέμων στα 7-8 μποφόρ στα πελάγη.

Στην Θεσσαλονίκη τα χιόνια δεν φαίνεται τελικά να φτάνουν πολύ χαμηλά λόγω του οτι δεν θα έχουμε μεγάλη μεταφορά ψύχους στα ανώτερα στρώματα. Αφήνω όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο οι χιονοπτώσεις να φτάσουν έως τις παρυφές της πόλης λόγω του καναλισμού του βορειοδυτικού ανέμου απο τις ψυχρές περιοχές των Σκοπίων. Επίσης χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρκετά χαμηλά στην Θράκη και τον Έβρο έως τα πεδινά τμήματα κατα τη διάρκεια της Τετάρτης 2/2/22.

Στην Θεσσαλία αρκετές βροχές στα πεδινά τμήματα την Τρίτη και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα. Σταδιακά την Τετάρτη 2/2 η κακοκαιρία θα εστιαστεί απο το ύψος της Λαμίας και νοτιότερα και οι χιονοπτώσεις θα εντοπίζονται σε ορεινές και ημιορείνες περιοχές της Πελοποννήσου, της Στερεάς και της Εύβοιας. Βροχές θα σημειωθούν και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη όπου θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις στα ορεινά τμήματα του νησιού.

Στην Αττική βροχές θα ξεκινήσουν απο αργά το βράδυ της Τρίτης και κατα τη διάρκεια της Τετάρτης με τις χιονοπτώσεις εδώ να εντοπίζονται στα ορεινά τμήματα ενώ το βράδυ της Τετάρτης και αν έχει μείνει υετός θα προλάβει να χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές του λεκανοπεδίου Αττικής.

Λεπτομέρειες στα αναλυτικά μας δελτία, γι’ αυτό μείνετε συντονισμένοι για έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση.

ΧΑΡΤΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΒΡΟΧΗΣ 1-2/2/22

ΧΑΡΤΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ 1-2/2/22

Πηγή χάρτη: weather.us

Επιμέλεια-σύνταξη πρόγνωσης: Πάνος Αρχοντής Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος-Προγνώστης.
Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε απο που ενημερώνεστε!
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απο το πρώτο καιρικό site της Θεσσαλίας.
meteo-thessalia.gr
facebook: Πάνος Αρχοντής
fb page: ΚΑΝΕΤΕ LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
e-mail: panosmeteo@gmail.com
Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *