ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΧΙΟΝΙΑ 22-24/1/22 (+χάρτης χιονιού)

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΧΙΟΝΙΑ 22-24/1/22 (+χάρτης χιονιού)

Το πολικό μέτωπο, το οποίο θα μεταβάλει τον καιρό στη χώρα μας το Σάββατο 22/1/2022 φαίνεται χαρακτηριστικά στον παρακάτω χάρτη.

Επιδείνωση αναμένεται από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου στο νομό Αττικής με βροχές και χιόνια στα ορεινά ημιορεινά και βαθμιαία μέσα στην ημέρα και στα βόρεια προάστια της Αθήνας. Τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα και εντονότερα στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Από το απόγευμα αναμένεται βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων σε όλο το νομό. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 6 και στον ευβοϊκό έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο κέντρο της Αθήνας από 1 έως 7 βαθμούς.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις και τσουχτερό κρύο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειοδυτικές διευθύνσεις αρχικά 5 έως 6 και στο Σαρωνικό έως 7 μποφόρ αλλά μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας θα κυμανθεί από – 2 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα αναμένονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από το μεσημέρι στα βόρεια και ανατολικά του νομού θα αρχίσουν να σημειώνονται πυκνές χιονοπτώσεις οι οποίες μέχρι το βράδυ θα επεκταθούν σε όλο το νομό Αττικής. Αναμένεται να χιονίσει τόσο στο κέντρο της Αθήνας όσο και στον Πειραιά. Οι βόρειοι άνεμοι μετά το μεσημέρι θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 6 έως 7 τοπικά και 8 μποφόρ στο Σαρωνικό και το νότιο ευβοϊκό. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας θα κυμανθεί από – 2 έως 3 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικότερα στοιχεία για την Δευτέρα και την Τρίτη που αναμένονται και οι εντονότερες χιονοπτώσεις στον νομό Αττικής σε νέο δελτίο την Κυριακή. Γι’αυτό μείνετε συντονισμένοι για αξιόπιστη και σοβαρή ενημέρωση.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΥΨΟΥΣ ΧΙΟΝΙΟΥ ΓΙΑ 22-24/1/22

Πηγή χάρτη: weather.us, Meteo-office

Επιμέλεια-σύνταξη πρόγνωσης: Πάνος Αρχοντής, Κωνσταντίνος Δανιήλ.
Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε απο που ενημερώνεστε!
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απο το πρώτο καιρικό site της Θεσσαλίας.
meteo-thessalia.gr
facebook: Πάνος Αρχοντής
fb page: ΚΑΝΕΤΕ LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
e-mail: panosmeteo@gmail.com
Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *