Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού την Τετάρτη 1/12/2021 και νέα διαδοχικά κύματα βροχών από την Παρασκευή 3/12(+Χάρτες)

Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού την Τετάρτη  1/12/2021 και νέα διαδοχικά κύματα βροχών από την Παρασκευή 3/12(+Χάρτες)

“Υψηλές πιέσεις θα επικρατήσουν την Τετάρτη 1/12 στη χώρα μας, συμβάλλοντας στην καλοκαιρία και την αισθητή ψύχρα στα ηπειρωτικά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες.


Όμως μία νέα οικογένεια υφέσεων θα αρχίσει να επηρεάζει τη Δυτική Ελλάδα την Πέμπτη 2/12 και την υπόλοιπη χώρα την Παρασκευή 3/12/21. 
Οι διαδοχικές υφέσεις της οικογένειας θα διατηρήσουν τον άστατο και βροχερό καιρό στη χώρα μας για τουλάχιστον μια ακόμη εβδομάδα”.

Αναλυτικότερα:
Την Τετάρτη 1/12/2021 ο καιρός θα είναι αίθριος και ηλιόλουστος σε όλη την χώρα με τοπικό παγετό στα ηπειρωτικά της βόρειας Ελλάδας και πάχνες στα ηπειρωτικά της κεντρικής Ελλάδας.
Από το βράδυ αναμένεται να συννεφιάσει στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Ελλάδα.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν στα πελάγη από βορειοδυτικές διευθύνσεις 5-6 και τοπικά στο νότιο Ιόνιο 7 μποφόρ που σταδιακά μέσα στην ημέρα θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς 4-5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της βόρειας Ελλάδας από -3 έως 12 βαθμούς, της κεντρικής από 0-14 βαθμούς, της νότιας από 4-15 και της νησιωτικής από 8-19 βαθμούς.
Την Πέμπτη 2/12/2021 στα νησιά του Ιονίου και την Δυτική Ελλάδα αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες κατά τη διάρκεια της ημέρας θα επεκταθούν ανατολικότερα στη δυτική-κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά Ελλάδα και στην Πελοπόννησο.
Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Ελλάδα.
Στο βόρειο Ιόνιο υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος με λίγες τοπικές νεφώσεις.
Τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά της βόρειας Ελλάδας θα σημειωθεί παγετός και στα ηπειρωτικά της κεντρικής Ελλάδας θα σημειωθούν πάχνες.
Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 6 μποφόρ, οι οποίοι το απόγευμα στο Ιόνιο θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της βόρειας Ελλάδας από -4 έως 13 βαθμούς, της κεντρικής από 0-15 βαθμούς, της νότιας από 3-17 και της νησιωτικής από 12-20 βαθμούς.
Την Παρασκευή 3/12/2021 στην αρχή της ημέρας στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Ελλάδα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο.
Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου.
Από τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής και από τα δυτικά αναμένεται επιδείνωση του καιρού με βροχές κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Ελλάδα, τη Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τοπικές βροχές στην υπόλοιπη χώρα.
Τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο, τα νησιά του βορειανατολικού Αιγαίο και στη Θράκη.
Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας κατά μέσο όρο πάνω από τα 1700-1900 μέτρα.


Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 6 ως 7 και τοπικά στα νότια πελάγη έως 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί στα πεδινά της βόρειας Ελλάδας από 6 έως 16 βαθμούς, της κεντρικής από 9-18 βαθμούς, της νότιας από 11-18 και της νησιωτικής από 11-20 βαθμούς Κελσίου.

Σταδιακή βελτίωση του καιρού και από τα δυτικά αναμένεται από το απόγευμα του Σαββάτου 3/12/2021 ενώ από το μεσημέρι της Κυριακής 4/12/2021 νέα ατμοσφαιρική διαταραχή θα επηρεάσει τη χώρα μας.
Περισσότερα και πιο αξιόπιστα προγνωστικά στοιχεία σε νεότερη δημοσίευση.
Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα meteo-thessalia.gr για συνεχή, έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

ΠΗΓΕΣ ΧΑΡΤΩΝ: TropicalTidbits, Met Office, Weather.us, ECMWF

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΝΙΗΛ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ-ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *