Αξιόλογες βροχές το επόμενο χρονικό διάστημα στη χώρα μας 24-29/11/2021(+Χάρτες)

Αξιόλογες βροχές το επόμενο χρονικό διάστημα στη χώρα μας 24-29/11/2021(+Χάρτες)

“Η πολύ μεγάλη ατμοσφαιρική διαταραχή στη δυτική Ευρώπη αναμένεται να δημιουργήσει διαδοχικά οργανωμένα βαρομετρικά χαμηλά, τα οποία θα κινηθούν προς τα βορειοανατολικά διαμέσου της κεντρικής Ευρώπης και των βορείων Βαλκανίων.

Οι μετωπικές επιφάνειες των συγκεκριμένων υφέσεων θα προκαλέσουν αξιόλογες βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας μας το επόμενο χρονικό διάστημα και για τουλάχιστον μία εβδομάδα”.


Αναλυτικότερα:
Την Τετάρτη 24/11/2021 το ψυχρό μέτωπο από τα κεντρικά Βαλκάνια θα εντείνει τα φαινόμενα στην Ανατολική Ελλάδα.

Έτσι, την Τετάρτη στην Ανατολική Ελλάδα και στα νησιά του Αιγαίου αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές, οι οποίες θα είναι έντονες στα ανατολικά προσήνεμα της Θεσσαλίας, τις Σποράδες, την Εύβοια τα ανατολικά προσήνεμα της κεντρικής Στερεάς Ελλάδας, τον νομό Αττικής και στις Κυκλάδες.
Απο τις απογευματινές ώρες αναμένεται εξασθένιση των φαινομένων στις προαναφερθείσες περιοχές, εκτός της Κρήτης και των Δωδεκανήσων.
Στη δυτική Ελλάδα αναμένονται τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις 6-7 και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο έως 8 μποφόρ και στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις 5-6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί στα πεδινά της βόρειας Ελλάδας από 5-12 βαθμούς, της κεντρικής από 8-12, της νότιας από 10-17 και της νησιωτικής από 12-19 βαθμούς Κελσίου.
Την Πέμπτη 25/11/21 σε όλη σχεδόν την Ανατολική Ελλάδα (εκτός από την Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη), τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, την Κάρπαθο και την Ρόδο, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Κρήτη, την Κάρπαθο και πιθανόν και στη Ρόδο.
Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις.
Μετά το μεσημέρι της Πέμπτης θα αρχίσει εκ νέου να συννεφιάζει στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Ελλάδα.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις αρχικά 5-6 μποφόρ, οι οποίοι μέσα στην ημέρα θα ενισχυθούν και το βράδυ θα φτάσουν τα 7-8 και τοπικά 9 μποφόρ.
Στο Αιγαίο στην αρχή της Πέμπτης θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι 6-7 μποφόρ, οι οποίοι μέσα στην ημέρα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στα πεδινά της βόρειας Ελλάδας από 0-12 βαθμούς, της κεντρικής από 8-12, της δυτικής και νότιας από 8-17 και της νησιωτικής από 11-18 βαθμούς Κελσίου.
Την Παρασκευή 26/11/2021 και από τα δυτικά προβλέπεται βαθμιαία επιδείνωση του καιρού σε όλη σχεδόν τη χώρα με βροχές, κατά τόπους ισχυρούς στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Ελλάδα, τη Θράκη και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, όπου θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες.
Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα η πιθανότητα για να βρέξει είναι μικρή.
Μετά το μεσημέρι ο καιρός στη Θεσσαλία θα παρουσιάσει ανοίγματα με διαστήματα ηλιοφάνειας.
Τις νυχτερινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες στις πεδιάδες της Θεσσαλίας και της Θεσσαλονίκης.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις αρχικά 7-8 μποφόρ, οι οποίοι γρήγορα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 5-6 μποφόρ.
Στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί στα πεδινά της βόρειας Ελλάδας από 1-12 βαθμούς, της κεντρικής από 8-14 της νότιας από 10-18 της νησιωτικής από 12-21 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος, ένα νέο μέτωπο κακοκαιρίας θα επηρεάσει τη χώρα μας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 27&28/11/2021.
Περισσότερα και πιο αξιόπιστα στοιχεία για την εξέλιξη του καιρού το τρέχον Σαββατοκύριακο σε νεότερη δημοσίευση.
Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα meteo-thessalia.gr για συνεχή, έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

ΠΗΓΕΣ ΧΑΡΤΩΝ: TropicalTidbits, Met Office, Weather.us

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΝΙΗΛ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ-ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *