Μεταβολή του καιρού στη χώρα μας την Τετάρτη 10/11 και σταδιακή βελτίωση από την Πέμπτη 11/11/2021(+Χάρτες)

Μεταβολή του καιρού στη χώρα μας την Τετάρτη 10/11 και σταδιακή βελτίωση από την Πέμπτη 11/11/2021(+Χάρτες)

“Το ψυχρό μέτωπο διερχόμενο από την Τουρκία, τα ξημερώματα της Τετάρτης 10/11/2021 θα μεταφέρει ψυχρές αέριες μάζες προς τη χώρα μας και θα μεταβάλει πρόσκαιρα τον καιρό της δυτικής-κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, της Εύβοιας, της ανατολικής Πελοποννήσου και της βόρειας Κρήτης”.


Αναλυτικότερα:
Την Τετάρτη 10/11/2021 στην αρχή της ημέρας αναμένονται αυξημένες νεφώσεις στη δυτική-κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά Ελλάδα,την Εύβοια,την ανατολική Πελοπόννησο και την βόρεια Κρήτη.
Οι βροχές που θα πέσουν θα είναι τοπικές, ποτιστικού τύπου και θα σημειωθούν στην κεντρική-δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και κυρίως στα ορεινά-ημιορεινά της δυτικής Θεσσαλίας, καθώς και στις προσήνεμες πλευρές του Πηλίου, του Κισσάβου και του Ολύμπου, όπου θα σημειωθούν και τα πιο πολλά φαινόμενα, την κεντρική Στερεά Ελλάδα, την Ανατολική Πελοπόννησο και στην βόρεια Κρήτη.
Γρήγορα και μέσα στην ημέρα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα δυτικά και νότια και αρκετή ηλιοφάνεια.


Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις 7-8 και τοπικά έως 9 μποφόρ.
Στη θάλασσα Κυθήρων οι ριπές των βορειοανατολικών ανέμων πιθανόν να φθάσουν και τα 10 μποφόρ.
Στο Ιόνιο θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 5-6 και τοπικά και 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί στα πεδινά της βόρειας Ελλάδας απο 7-14 βαθμούς, της κεντρικής από 10-16, της δυτικής και νότιας από 12-20 και της νησιωτικής Ελλάδας από 16-23 βαθμούς Κελσίου.
Την Πέμπτη 11/11/2021 στην αρχή της ημέρας στη δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη δυτική Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά Ελλάδα, τη δυτική-κεντρική Πελοπόννησο και στη δυτική Κρήτη προβλέπεται μεσαία συμπαγή νέφωση(πάνω από τα 2000 μέτρα), η οποία με την πάροδο του χρόνου θα συρρικνωθεί κατά μήκος της οροσειράς της Πίνδου και προς το απόγευμα θα διαλυθεί.
Στον νομό Μαγνησίας, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Ανατολική Στερεά Ελλάδα και στη βόρεια Κρήτη θα επικρατήσει χαμηλή νέφωση με λίγες τοπικές βροχές στις Σποράδες και στην κεντρική-βόρεια Εύβοια.
Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα είναι ανατολικοί ασθενείς 3-4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή πτώση και θα κυμανθεί στα πεδινά της βόρειας Ελλάδας απο 5-14 βαθμούς, της κεντρικής από 6-14 της δυτικής και νότιας από 8-19 και της νησιωτικής Ελλάδας από 13-21 βαθμούς Κελσίου.


Την Παρασκευή 12/11 και Σάββατο 13/11 ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος σε όλη σχεδόν την χώρα με τοπικές νεφώσεις στην Εύβοια, την Ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Κρήτη και αρκετή ψύχρα τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Από το μεσημέρι του Σαββάτου και από τα δυτικά αναμένεται να συννεφιάσει στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και σταδιακά μέχρι το βράδυ στη δυτική Μακεδονία, τα ορεινά-ημιορεινά της δυτικής Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς Ελλάδας.
Βροχές και τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν το απόγευμα του Σαββάτου στα νησιά του Ιονίου και προς το βράδυ τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και στη δυτική-νότια Πελοπόννησο.
Οι βορειοανατολικοί άνεμοι στο Αιγαίο την Παρασκευή θα εξασθενίσουν λίγο και η ένταση τους θα φθάνει τα 5-6 μποφόρ.
Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί εντάσεως στο βόρειο Ιόνιο 3-4 μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο 5-6 μποφόρ.
Το Σάββατο οι άνεμοι στο Ιόνιο θα ενισχυθούν και θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 5-6 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα εξασθενήσουν σημαντικά.
Η θερμοκρασία την Παρασκευή και το Σάββατο θα βρίσκεται στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί στα πεδινά της βόρειας Ελλάδας απο 2-15 βαθμούς, της κεντρικής από 4-16 της δυτικής και νότιας από 6-18 και της νησιωτικής Ελλάδας από 12-21 βαθμούς Κελσίου.
Τέλος, την Κυριακή 14/11/2021 και από τα νοτιοδυτικά αναμένεται επιδείνωση του καιρού, η οποία τη Δευτέρα 15/11/2021 θα επεκταθεί σε όλη την ηπειρωτική δυτική, κεντρική και νότια Ελλάδα με βροχές και τοπικές καταιγίδες.
Περισσότερα και πιο αξιόπιστα προγνωστικά στοιχεία για την μεταβολή του καιρού στη χώρα μας την ερχόμενη Δευτέρα 15/11/2021 σε νεότερη δημοσίευση.
Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα meteo-thessalia.gr για συνεχή, έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

ΠΗΓΕΣ ΧΑΡΤΩΝ: ECMWF, Met Office, Weather.us

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΝΙΗΛ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ-ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *