Καλοκαιρία με τοπικές ομίχλες και τοπικές νεφώσεις το επόμενο τετραήμερο 6-9/11/2021 (+Χάρτες)

Καλοκαιρία με τοπικές ομίχλες και τοπικές νεφώσεις το επόμενο τετραήμερο 6-9/11/2021 (+Χάρτες)

“Η παραμονή της θερμής αέριας μάζας πάνω από τον Ελλαδικό χώρο τις επόμενες ημέρες και η διατήρηση της θερμοκρασιακής αναστροφής  καθ´ ύψος θα συντελέσουν στη συνέχιση της καλοκαιρίας στην χώρα μας, με πυκνές τοπικές ομίχλες τις νυχτερινές και πρωινές ώρες.

Στις κλειστές πεδιάδες θα υπάρχει χαμηλή νέφωση και τοπικές ομίχλες, που πιθανόν να επιμένουν και κατά τη διάρκεια των ημερών”.

Αναλυτικότερα:
Το Σάββατο 6/11/2021 προβλέπεται αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στην βορειοδυτική Ελλάδα και χαμηλή νέφωση στις πεδιάδες της Θεσσαλίας, της Θεσσαλονίκης και της Βοιωτίας, στα νησιά του βορείου και κεντρικού Αιγαίου, την Χαλκιδική, τα νότια πεδινά της Θράκης, τις Σποράδες, την Εύβοια και στις δυτικές Κυκλάδες.
Πυκνές τοπικές ομίχλες αναμένονται να σημειωθούν τις νυχτερινές και πρωινές ώρες στις προαναφερθείσες περιοχές με την χαμηλή νέφωση και κυρίως στη Θεσσαλική πεδιάδα και την πεδιάδα της Θεσσαλονίκης.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας οι ομίχλες και οι τοπικές νεφώσεις χαμηλού ύψους στις πιο πολλές περιοχές θα διαλυθούν και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, εκτός από τις κλειστές πεδιάδες, όπου πιθανόν η χαμηλή νέφωση να παραμείνει κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με υψηλές για την εποχή θερμοκρασία.
Επίσης μικρές έως μέτριες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα υπάρχουν στην ατμόσφαιρα κυρίως της δυτικής Ελλάδας.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από νότιες νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4-5 μποφόρ και στο
Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4-5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και συγκεκριμένα στα πεδινά της βόρειας Ελλάδας από 10-25, της κεντρικής από 12-28, της δυτικής και νότιας από 14-30 και στην νησιωτική Ελλάδα από 17-26 βαθμούς Κελσίου.
Την Κυριακή 7/11 και τη Δευτέρα 8/11 προβλέπεται να παραμείνει το ίδιο με το Σάββατο σκηνικό του καιρού, χωρίς τις ομίχλες στα νησιά του Αιγαίου, λόγω των βοριάδων.
Οι πυκνές τοπικές ομίχλες και η χαμηλή νέφωση θα παραμείνουν στις ίδιες περιοχές που αναφέραμε πιο πάνω (εκτός των νησιών του Αιγαίου ως προς το σκέλος των ομιχλών), ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσει ζεστός καιρός με ηλιοφάνεια και τοπικές νεφώσεις.
Οι άνεμοι την Κυριακή στο Ιόνιο θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ και στο Αιγαίο από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις 5-6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.
Στον Θερμαϊκό οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς 3-4 μποφόρ.
Τη Δευτέρα οι νοτιοανατολικοί άνεμοι στο Ιόνιο θα ενισχυθούν, φθάνοντας τα 5-6 μποφόρ και στο Αιγαίο οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους- νοτιοανατολικούς, εντάσεως 4-5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της και την Κυριακή θα κυμανθεί στα πεδινά της βόρειας Ελλάδας από 10-23, της κεντρικής από 12-24,της δυτικής και νότιας από 14-26 και στην νησιωτική Ελλάδα από 16-24 βαθμούς Κελσίου.
Τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω μικρή πτώση και στα πεδινά της ηπειρωτικής Ελλάδας θα κυμανθεί από 9-23 και στη νησιωτική Ελλάδα από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Την Τρίτη 9/11 στη βόρεια Ελλάδα προβλέπεται νεφοσκεπής καιρός με τοπικές βροχές στη δυτική Μακεδονία και στα βόρεια της κεντρικής Μακεδονίας.
Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις με αρκετή ηλιοφάνεια και χαμηλή νέφωση στις πεδιάδες της Θεσσαλίας, της Θεσσαλονίκης, την Χαλκιδική και στα νότια πεδινά της Θράκης.
Επίσης στις προαναφερθείσες περιοχές θα σημειωθούν ομίχλες κατά τόπους πυκνές τις νυχτερινές και πρωινές ώρες.
Στις κλειστές πεδιάδες οι ομίχλες και η χαμηλή νέφωση πιθανόν να επιμείνουν και κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 5-6 μποφόρ και στο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4-5 μποφόρ που θα εξασθενήσουν και από το βράδυ θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν, φθάνοντας τα 5-6 και τοπικά τα 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει και νέα μικρή πτώση και θα κυμανθεί στα πεδινά της βόρειας Ελλάδας από 11-21 βαθμούς, της κεντρικής από 12-22, της δυτικής και νότιας από 12-23 και στη νησιωτική Ελλάδα από 16-23 βαθμούς Κελσίου.
Τέλος, πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού στην Ανατολική Ελλάδα αναμένεται την Τετάρτη 10/11 με τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας.
Περισσότερα και πιο αξιόπιστα προγνωστικά στοιχεία για την εξέλιξη του καιρού της Τετάρτης και των επόμενων ημερών της ερχόμενης εβδομάδας σε νεότερη δημοσίευση.
Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα meteo-thessalia.gr για συνεχή, έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

ΠΗΓΗ ΧΑΡΤΩΝ:  Tropicaltidbits

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΝΙΗΛ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ-ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *