Νεφελώδης με τοπικές βροχές ο καιρός το επόμενο τετραήμερο 26-29/10/2021 στην κεντρική και στην νότια Ελλάδα (+Χάρτες)

Νεφελώδης με τοπικές βροχές ο καιρός το επόμενο τετραήμερο 26-29/10/2021 στην κεντρική και στην νότια Ελλάδα (+Χάρτες)

“Το σχεδόν στάσιμο βαρομετρικό χαμηλό νοτιοανατολικά της Σικελίας θα συνεχίσει να τροφοδοτεί με υγρασία την χώρα μας το επόμενο τετραήμερο.


Μάλιστα την Παρασκευή με την συμβολή της ανώτερης ατμόσφαιρας το χαμηλό αναμένεται να βαθύνει, εντείνοντας τα φαινόμενα στην κεντρική και στην νότια Ελλάδα.”




Αναλυτικότερα:
Την Τρίτη 26/10/2021 στην Ανατολική Μακεδονία, τα βόρεια της κεντρικής Μακεδονίας, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις.
Στην υπόλοιπη ώρα θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές στην Πελοπόννησο, την κεντρική Στερεά Ελλάδα, τις Σποράδες, το Πήλιο, την βόρεια Εύβοια, τη δυτική και στην κεντρική Κρήτη.
Από τις προμεσημβρινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και μετά το μεσημέρι στην βορειοδυτική Πελοπόννησο και στη βόρεια Θεσσαλία.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο νότιο Ιόνιο από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις εντάσεως 7-8 και τοπικά 9 μποφόρ, στο βόρειο Ιόνιο ανατολικοί-νοτιοανατολικοί εντάσεως 5-6 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι-βορειοανατολικοί εντάσεως 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα χαμηλότερα από τα κανονικά και δεν θα ξεπεράσει στα ηπειρωτικά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας τους 14-15 βαθμούς, της νότιας Ελλάδας τους 17-20 βαθμούς και στη νησιωτική Ελλάδα τους 20-23 βαθμούς.
Οι ελάχιστες θερμοκρασίες αναμένονται στα πεδινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας στους 4-7 βαθμούς, της νότιας Ελλάδας στους 8-11 βαθμούς και στην νησιωτική Ελλάδα στους 15-18 βαθμούς.
Την Τετάρτη 27/10/2021 παραμονή της εθνικής μας εορτής στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την κεντρική Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τα νησιά του νοτίου Ιονίου και στην Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές στην Κρήτη, τα Κύθηρα, την βόρεια-κεντρική Εύβοια και στο Πήλιο.
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος με τοπικές νεφώσεις στην Πελοπόννησο και στις δυτικές Κυκλάδες, αλλά και επικράτηση αρκετής ηλιοφάνειας στις λοιπές περιοχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο νότιο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις θυελλώδεις 7-8 και τοπικά 9 μποφόρ, το βόρειο Ιόνιο ανατολικοί 4-5 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι-βορειοανατολικοί 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα επίπεδα της Τρίτης.
Την Πέμπτη 28/10/2021 ανήμερα της εθνικής μας εορτής στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, τα νησιά του νοτίου Ιονίου και στην Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές στα ανατολικά ορεινά της Θεσσαλίας, την κεντρική-βόρεια Εύβοια, τα ορεινά της κεντρικής Στερεάς-Πελοποννήσου, την νότια Πελοπόννησο, τις νοτιοδυτικές Κυκλάδες και στην Κρήτη.
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος με αρκετή ηλιοφάνεια και τοπικές νεφώσεις στην Θράκη και στην Χαλκιδική.
Το απόγευμα αναμένεται να συννεφιάσει σε όλη την βόρεια Ελλάδα και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο νότιο Ιόνιο από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 7-8 μποφόρ, στο βόρειο Ιόνιο ανατολικοί, εντάσεως 5-6 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι-βορειοανατολικοί εντάσεως 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει στα ηπειρωτικά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας τους 14-15 βαθμούς, της νότιας Ελλάδας τους 17-19 βαθμούς και στη νησιωτική Ελλάδα τους 20-23 βαθμούς.
Οι ελάχιστες θερμοκρασίες που αναμένουμε στα πεδινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας θα κυμαίνονται από 4-7 βαθμούς, της νότιας Ελλάδας από 8-11 βαθμούς και στην νησιωτική Ελλάδα από 15-18 βαθμούς.
Την Παρασκευή 29/10/2021 στην Ανατολική Μακεδονία, τα ανατολικά της κεντρικής Μακεδονίας και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις.
Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται νεφελώδης καιρός με τοπικές βροχές να σημειώνονται στην οροσειρά της Πίνδου, τα νησιά του Ιονίου, το νομό Πιερίας, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, την Ανατολική-νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.
Μετά το μεσημέρι ηλιοφάνεια θα επικρατήσει και στην Θράκη.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ, και στο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα επίπεδα της Πέμπτης.


Το Σάββατο 30/10/2021 το σκηνικό καιρού θα παραμείνει το ίδιο με αρκετές βροχές να σημειώνονται στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα.
Τέλος, την Κυριακή 31/10/2021 τα φαινόμενα θα παραμείνουν στις ίδιες περιοχές και επίσης θα επηρεάσουν και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Περισσότερα και πιο αξιόπιστα προγνωστικά στοιχεία για τον καιρό του ερχόμενου Σαββατοκύριακου σε νεότερη δημοσίευση.
Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα meteo-thessalia.gr για συνεχή, έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

ΠΗΓΕΣ ΧΑΡΤΩΝ: ECMWF, Met Office, Weather.us

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΝΙΗΛ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ-ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ

 

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *