Βελτίωση του καιρού και σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας την ερχόμενη εβδομάδα (13 έως 19/9/2021 & Χάρτες)

Βελτίωση του καιρού και σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας την ερχόμενη εβδομάδα (13 έως 19/9/2021 & Χάρτες)

Η ανάπτυξη αντικυκλωνικής ράχης στην μέση ατμόσφαιρα της κεντρικής Μεσογείου σε συνδυασμό με την μεταφορά θερμών αερίων μαζών από την βόρεια Αφρική προς την Ιταλία και τα Βαλκάνια θα συμβάλουν στην επικράτηση καλοκαιρίας στην χώρα μας με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας την ερχόμενη εβδομάδα  13-19/9/2021″.


Αναλυτικότερα:
Τη Δευτέρα 13/9/2021 στην αρχή της ημέρας αναμένονται νεφώσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα, οι οποίες γρήγορα θα επεκταθούν προς τα νησιά του Αιγαίου και μέσα στην ημέρα θα διαλυθούν, οπότε θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σε όλη σχεδόν την χώρα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές κατευθύνσεις στο Ιόνιο και βόρειοι-βορειοανατολικοί στο Αιγαίο εντάσεως 5-6 τοπικά στο βόρειο Αιγαίο και 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας και σε πολλές περιοχές της χώρας μας θα φτάσει στους 28-29 βαθμούς.
Την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός στην χώρα μας θα θυμίζει καλοκαίρι καθώς θα επικρατήσει έντονη ηλιοφάνεια και οι μέγιστες θερμοκρασίες αναμένεται να φθάσουν στην ηπειρωτική Ελλάδα στους 31-32 βαθμούς.


Εξαίρεση αποτελεί η Κρήτη, όπου την Τρίτη αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στην βόρεια Κρήτη.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4-5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένιση στο βόρειο Ιόνιο.
Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κατευθύνσεις 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο.
Τις πρωινές ώρες θα κάνει ψύχρα στα πεδινά ηπειρωτικά, καθώς η ελάχιστη θερμοκρασία αναμένεται να βρεθεί στους 15-16 βαθμούς.
Ακόμη χαμηλότερες θα είναι οι ελάχιστες στα ορεινά-ημιορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας.
Την Παρασκευή 17/9 και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα συνεχιστεί η καλοκαιρία στην χώρα μας με περαιτέρω μικρή άνοδο τόσο των μέγιστων, όσο και των ελάχιστων θερμοκρασιών.
Οι υδράργυρος στα ηπειρωτικά αναμένεται να αγγίξει τους 34 με 35 τοπικά και τους 36 βαθμούς.
Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές κατευθύνσεις, εντάσεως 5-6 μποφόρ.
Στο Ιόνιο και στην ανατολική πλευρά της Πίνδου το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 18&19/9/2021 οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και  θα ενισχυθούν φθάνοντας τα 5-6 μποφόρ.
Πιθανή μεταβολή του καιρού το βράδυ της Κυριακής 19/9/2021 στην βορειοανατολική Ελλάδα.
Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα meteo-thessalia.gr για συνεχή, έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

ΠΗΓΕΣ ΧΑΡΤΩΝ: ECMWF, Tropical Tidbits

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΝΙΗΛ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ-ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *