Φθινοπωρινό σκηνικό με τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας την ερχόμενη εβδομάδα 6-12/9/2021 (+Χάρτες)

Φθινοπωρινό σκηνικό με τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας την ερχόμενη εβδομάδα 6-12/9/2021 (+Χάρτες)

Η ψυχρή εισβολή από την βορειοανατολική Ευρώπη προς τα Βαλκάνια, η οποία θα αρχίσει να λαμβάνει χώρα από την Κυριακή 5/9/2021, θα μεταφέρει ψυχρές αέριες μάζες προς την χώρα μας και θα εγκαταστήσει από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας μια ψυχρή λίμνη στην μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα πάνω από τον Ελλαδικό χώρο”.


Έτσι, όπως σας ενημερώσαμε από την περασμένη
Τετάρτη 1/9/2021 το σκηνικό του καιρού στην χώρα μας την νέα εβδομάδα 6-12/9/2021 θα είναι ως επί το πλείστον φθινοπωρινό.

Αναλυτικότερα:
Τη Δευτέρα 6/9/2021 στην αρχή της ημέρας στα νησιά του κεντρικού και Νοτίου Ιονίου, στη δυτική-κεντρική Μακεδονία, την Ήπειρο, την Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη δυτική και κεντρική Στερεά Ελλάδα, την βόρεια-κεντρική Εύβοια και την Πελοπόννησο προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στις προαναφερθείσες περιοχές και σποραδικές καταιγίδες στην Πελοπόννησο.
Από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ορεινά-ημιορεινά της νότιας και ανατολικής Θεσσαλίας, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, στην Εύβοια και στην Ανατολική Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ανατολικές-βορειοανατολικές κατευθύνσεις 5-6 μποφόρ.
Στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο θα επικρατήσουν θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7-8 τοπικά και 9 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν άνεμοι βόρειας συνιστώσας εντάσεως 6-7 τοπικά και 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη την χώρα και στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας το μεσημέρι της Δευτέρας δεν θα υπερβεί τους 26-27 βαθμούς. Μόνο στα δυτικά πεδινά ηπειρωτικά και στην Κέρκυρα η θερμοκρασία το μεσημέρι της Δευτέρα θα φθάσει στους 29 βαθμούς Κελσίου.
Την Τρίτη 7/9/2021 στην αρχή της ημέρας στην Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην κεντρική-Ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια και την βόρεια Κρήτη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ορεινά της δυτικής Θεσσαλίας, την Ανατολική Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά Ελλάδα, την βόρεια Εύβοια και την βόρεια Κρήτη.
Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο Πήλιο, την κεντρική-βόρεια Εύβοια και την Κρήτη.
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος με τοπικές νεφώσεις και τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν νεφώσεις στη δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο και την Πελοπόννησο.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ανατολικές-βορειοανατολικές κατευθύνσεις 5-6 μποφόρ και στο Αιγαίο από βορειοανατολικές κατευθύνσεις εντάσεως 7-8 τοπικά και 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα επίπεδα της Δευτέρας.
Έτσι, στην Ανατολική Ελλάδα δεν θα ξεπεράσει τους 26-27 βαθμούς και στα δυτικά ηπειρωτικά δεν θα υπερβεί τους 29 βαθμούς.
Την Τετάρτη και την Πέμπτη 8&9/9/2021 το σκηνικό του καιρού θα παραμείνει το ίδιο με αυξημένες τοπικές νεφώσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Χαλκιδική, στην Ανατολική-νότια Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, στην Εύβοια και στην βόρεια Κρήτη.
Τις θερμές ώρες της Τετάρτης και της Πέμπτης αναμένονται σποραδικές καταιγίδες στην Πελοπόννησο.
Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένιση στα πελάγη την Τετάρτη και θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές κατευθύνσεις εντάσεως στο Ιόνιο 4-5 μποφόρ και στο Αιγαίο 6-7 τοπικά και 8 μποφόρ.
Περαιτέρω εξασθένιση των ανέμων στα Πελάγη αναμένεται την Πέμπτη 9/9/2021.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει στα επίπεδα της Τρίτης 7/9/2021.
Τα πρωινά της Τετάρτης και της Πέμπτης η ψύχρα θα είναι αισθητή στις ηπειρωτικές περιοχές με έναστρο ουρανό και άπνοια, όπου οι ελάχιστες θερμοκρασίες αναμένονται να αγγίξουν τους 12-14 βαθμούς.
Τέλος την Παρασκευή και το επόμενο Σαββατοκύριακο  10&11&12/9/2021 αναμένεται βελτίωση του καιρού στην χώρα μας με εξασθένιση των ανέμων και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας που θα φθάσει σε αρκετές περιοχές τους 28-29 βαθμούς.
Τις πρωινές ώρες της Παρασκευής και του Σαββατοκύριακου θα κάνει αρκετή ψύχρα στα ηπειρωτικά και ο υδράργυρος θα κατρακυλήσει στους 12-14 βαθμούς.

Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα meteo-thessalia.gr για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

ΠΗΓΕΣ ΧΑΡΤΩΝ: ECMWF, Tropical Tidbits

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΝΙΗΛ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ-ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *