Μίνι καύσωνας το τριήμερο 14 έως 16 Ιουλίου 2021 στην ηπειρωτική Ελλάδα (+Χάρτες)

Μίνι καύσωνας το τριήμερο 14 έως 16 Ιουλίου 2021 στην ηπειρωτική Ελλάδα (+Χάρτες)

“Ο οργανωμένος αυλώνας της δυτικής Ευρώπης θα μεταφέρει θερμές αέριες μάζες από την βόρεια Αφρική προς τα Βαλκάνια και την χώρα μας, προκαλώντας νέα άνοδο της θερμοκρασίας στην ηπειρωτική Ελλάδα το τριήμερο Τετάρτης-Πέμπτης και Παρασκευής 14,15 και 16 Ιουλίου αντίστοιχα.


Μάλιστα στις ευπαθείς στην ζέστη περιοχές της χώρας μας, οι οποίες βρίσκονται μακριά από την θάλασσα, η θερμοκρασία το προαναφερόμενο τριήμερο και κυρίως την Τετάρτη και Πέμπτη 14 και 15 Ιουλίου αντίστοιχα θα φθάσει πιθανόν να ξεπεράσει και τους 40 βαθμούς.”


Αναλυτικότερα:
Τη Δευτέρα 12-7-2021 ο καιρός στην χώρα μας θα είναι αίθριος με την επικράτηση έντονης ηλιοφάνειας και ισχυρού μελτεμιού στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο εντάσεως 5-6 τοπικά και 7 μποφόρ.
Λίγες μπόρες θα σημειωθούν στα ορεινά της βορειοδυτικής Ελλάδας τις απογευματινές ώρες.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της, φθάνοντας στα ηπειρωτικά τους 37 βαθμούς.
Την Τρίτη 13/7/2021 το σκηνικό του καιρού θα παραμείνει το ίδιο με απουσία φαινομένων στην χώρα μας και με περαιτέρω μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, αγγίζοντας σε ηπειρωτικές περιοχές της κεντρικής και νότιας Ελλάδας τους 38 βαθμούς.
Την Τετάρτη και την Πέμπτη 14 και 15 Ιουλίου θα έχουμε ένα νέο θερμό επεισόδιο στην ηπειρωτική Ελλάδα με τις μέγιστες θερμοκρασίες στις ευπαθείς στην ζέστη περιοχές να φθάνουν τους 40, πιθανόν την Πέμπτη και τους 41 βαθμούς.
Το μελτέμι στο Αιγαίο θα διατηρηθεί στα 4-5 τοπικά και στα 6 μποφόρ. Επίσης την Πέμπτη αναμένεται ενίσχυση του βορειοδυτικού ρεύματος στο Ιόνιο στα 4-5 τοπικά και 6 μποφόρ.
Την Παρασκευή 16-7-2021 από τα βορειοδυτικά αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, η οποία το Σάββατο θα γίνει αισθητή σε όλη την χώρα.


Τέλος, την επόμενη Κυριακή 18-7-2021 θα έρθουν από την κεντρική Ευρώπη ασταθείς αέριες μάζες στην χώρα μας , οι οποίες θα μας φέρουν τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στην βόρεια Ελλάδα.
Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα: meteo-thessalia.gr για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Πηγές: ECMWF, Tropical Tidbits, Weather.us

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΝΙΗΛ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ-ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *