Με αστάθεια κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα κυλίσει το τριήμερο – έντονη θερμή εισβολή από την Τρίτη.

Με αστάθεια κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα κυλίσει το τριήμερο – έντονη θερμή εισβολή από την Τρίτη.

“Με αστάθεια φαίνεται να κυλά του τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στα ηπειρωτικά με μπόρες και καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα. Από την Τρίτη και μετά πολύ θερμές αέριες μάζες από τα νοτιοδυτικά θα κινηθούν προς τη χώρας, ανεβάζοντας αρκετά τη θερμοκρασία. Έτσι από την Τρίτη έως και την Παρασκευή δεν αποκλείεται στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας η θερμοκρασία να φθάσει ακόμη και τους 40 βαθμούς Κελσίου και τοπικά να τους ξεπεράσει.”

Πρόγνωση καιρού Βόρειας Ελλάδας για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Πέμπτη (19/06/2021)

Αρκετά άστατος θα καταστεί ο καιρός τις επόμενες ώρες στα ηπειρωτικά της βόρειας χώρας με μπόρες και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες,οι οποίες θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζόπτωση, ισχυρούς ανέμους και έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα με κεραυνούς. Προς τις απογευματινές ώρες οι καταιγίδες αυτές θα επηρεάσουν και παράκτιες περιοχές της Μακεδονίας και ίσως έχουν τη μορφή μπουρινιού. Δείξτε προσοχή οι κάτοικοι γύρω από το Θερμαΐκό και τη Χαλκιδική, καθώς δεν αποκλείεται οι άνεμοι στις περιοχές αυτές να ενισχυθούν αρκετά κατά τους πέρασμα των καταιγίδων. Οι άνεμοι δε θα προβληματίζουν και μόνο κατά τη διάρκεια των καταιγίδων θα ενισχύονται πρόσκαιρα, αλλά έντονα. Η θερμοκρασία κατά τόπους στις πεδινές περιοχές θα φθάσει τους 30 – 32 βαθμούς Κελσίου, πριν την έναρξη των φαινομένων.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αρκετά άστατος θα καταστεί ο καιρός τις επόμενες ώρες, με μπόρες και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προς το απόγευμα, στο σύνολο σχεδόν του νομού,οι οποίες ίσως συνοδεύονται τοπικά από χαλάζι, κεραυνούς και ισχυρούς ανέμους. Δείξτε κάποια προσοχή όσοι θα βρίσκεστε γύρω από το Θερμαΐκό και τη Χαλκιδική, καθώς οι άνεμοι στις περιοχές αυτές, αλλά και στα ανοιχτά δεν αποκλείεται να ενισχυθούν αρκετά, έχοντας τη μορφή μπουρινιού. Η θερμοκρασία λίγο πριν τα φαινόμενα θα φθάσει έως και τους 31- 32 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πόλης.

Κυριακή (20/06/2021)

Αν και την Κυριακή περιορίζεται η αστάθεια λίγο στα βόρεια, αυτή δε θα εκλείψει κι έτσι μπόρες και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε περιοχές κυρίως της Κεντρικής και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας. ΟΙ άνεμοι μέχρι το μεσημέρι Β-ΒΑ στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη γύρω στα 3-4 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανοιχτά 5. Στη Δυτική Μακεδονία βόρειοι γύρω στα 2-3 μποφόρ αρχικά, ενώ στην Κεντρική Μακεδονία νωρίς το πρωί θα πνέει ένας Βαρδάρης πρόσκαιρα στα 5 μποφόρ. Πάντως από το μεσημέρι και μετά θα επικρατεί μια θαλάσσια αύρα σε όλα τα παράκτια της Μακεδονίας. Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί στα πιο ορεινά θα κυμαίνεται μεταξύ 14-16 βαθμών και στα πεδινά και παράκτια μεταξύ 19 – 22 βαθμών Κελσίου. Το μεσημέρι η θερμοκρασία στα πιο ορεινά θα κυμαίνεται μεταξύ 24 – 27 βαθμών Κελσίου, με τις χαμηλότερες σ ‘ αυτά της Ανατολικής κυρίως Μακεδονίας, ενώ στο εσωτερικό των ηπειρωτικών περιοχών θα φθάσει έως και τους 31 -32 βαθμούς και τοπικά στο εσωτερικό της κεντρικής Μακεδονίας έως 34. Στα παράκτια τμήματα η μέγιστα θα κυμαίνεται μεταξύ 26 – 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Με αίθριο γενικά καιρό θα ξεκινήσει ημέρα με λίγες τοπικές νεφώσεις αρχικά άνευ σημασίας. Μεταξύ μεσημεριού και απογεύματος φαίνεται να επικρατεί κάποια αστάθεια με μπόρες και καταιγίδες, κυρίως στα ορεινότερα τμήματα, στα πιο ανατολικά του νομού και στα πιο βόρεια και δυτικά. Μικρή η πιθανότητα οι καταιγίδες αυτές να επηρεάσουν την πόλη και τις παράκτιες περιοχές.Οι άνεμοι αρχικά Β-ΒΔ γύρω στα 3-4 και πρόσκαιρα στα ανοιχτά 5 μποφόρ, εξασθενούντες και προς το απόγευμα με τη μορφή θαλάσσιας αύρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Δευτέρα – Αγίου Πνέυματος (21/06/2021)

Η μέρα φαίνεται να ξεκινά με καλό καιρό στο σύνολο της Μακεδονίας και της Θράκης. Προς το μεσημέρι έντονη αστάθεια φαίνεται να επικρατεί στη Δυτική, Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία με μπόρες και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι ασθενείς και προς το μεσημέρι θαλάσσια αύρα στα παράκτια. Η θερμοκρασία θα φθάσέι το μεσημέρι στις κλειστές περιοχές της Μακεδονίας θα φθάσει έως και τους 33-34 βαθμούς Κελσίου, ενω στα παράκτια και στα ορεινά θα είναι 4-5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η μέρα θα ξεκινήσει με καλό καιρό. Προς το απόγευμα όμως θα καταστεί άστατος, με μπόρες και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι ασθενείς και προς το μεσημέρι με τη μορφή θαλάσσιας αύρας, ενώ η θερμοκρασία θα φθάσει έως τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Σας εύχομαι να έχετε ένα καλό και ευχάριστο τριήμερο, με προσοχή όμως στις καταιγίδες όπου αυτές εκδηλωθούν.

Επιμέλεια – σύνταξη πρόγνωσης: Σάββας Σίσκος, Μαθηματικός – master Μετεωρολογίας, Κλιματολογίας και Ατμοσφαιρικό Περιβάλλον Α.Π.Θ”.

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *