Έντονη αστάθεια από σήμερα στη χώρα, με κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες και μπουρίνια.

Έντονη αστάθεια από σήμερα στη χώρα, με κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες και μπουρίνια.

“Πεδίο χαμηλών πιέσεων με ψυχρότερες αέριες μάζες στην ανώτερη ατμόσφαιρα, σε συνδυασμό με την έντονη θέρμανση της επιφάνειας, προκαλούν έντονη αστάθεια σήμερα στα ηπειρωτικής της κεντρικής και κυρίως της Βόρειας Ελλάδας.  Τα χαρακτηριστικά αυτής της αστάθειας θα είναι οι κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες, οι οποίες  δεν αποκλείεται συνοδεύονται από χαλάζι, ισχυρούς ανέμους και κεραυνούς κι έχουν ακόμη και τη μορφή μπουρινιού”

Πρόγνωση καιρού Βόρειας Ελλάδας για το διήμερο 7/6/2021 – 8/6/2021

ΔΕΥΤΕΡΑ (7/6/2021)

Για σήμερα Δευτέρα ενώ η μέρα ξεκίνησε αρκετά καλά στη βόρεια Ελλάδα, όσο θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι, σύννεφα αστάθειας με δομή κατακόρυφης ανάπτυξης θα αρχίσουν να αναπτύσσονται αρχικά στις ορεινές περιοχές. Προς το μεσημέρι και μετά και κυρίως κατά τις απογευματινές ώρες, θα οργανωθούν αρκετά ισχυρές καταιγίδες πάνω από περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, οι οποίες θα επηρεάσουν το σύνολο σχεδόν το σύνολο των ηπειρωτικών αυτών περιοχών, ενώ κινούμενες και προς τα παράκτια δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και με τη μορφή μπουρινιού. Δείξτε προσοχή στα σημερινά φαινόμενα, καθώς φαίνεται πως θα είναι αρκετά ισχυρά, ικανά να δημιουργήσουν προβλήματα, καθώς θα συνοδεύονται από χαλάζι, ισχυρούς ανέμους και κεραυνούς, ενώ τοπικά δεν αποκλείεται να δημιουργηθούν και πλημμυρικά φαινόμενα.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ενώ η μέρα έχει ξεκινήσει αρκετά καλά, όσο θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι θα αρχίσει να αναπτύσσεται έντονη αστάθεια. Προς το μεσημέρι ισχυρές καταιγίδες θα αναπτυχθούν αρχικά γύρω από την πόλη, ενώ προς το απόγευμα έως τις πρώτες βραδινές ώρες ισχυρές καταιγίδες θα επηρεάσουν όλη σχεδόν την περιοχή της Θεσσαλονίκης. Τα φαινόμενα τοπικά θα συνοδεύονται από χαλάζι, ισχυρούς ανέμους και κεραυνούς, οπότε δείξτε την απαιτούμενη προσοχή όσοι θα βρίσκεται σε υπαίθριο και εκτεθειμένο χώρο. Οι άνεμοι ασθενείς και προς το μεσημέρι Ν-ΝΑ στα 2-3 και πρόσκαιρα 4 μποφόρ, στρεφόμενοι προς το απόγευμα σε Β-ΒΔ στα 2-3. Κατά τη διάρκεια των καταιγίδων οι άνεμοι τοπικά δεν αποκλείεται να ενισχυθούν αρκετά. Η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι, λίγο πριν τα φαινόμενα και στους 28 βαθμούς τοπικά.

ΤΡΙΤΗ (8/6/2021)

Την Τρίτη συνεχίζεται η έντονη αστάθεια στο σύνολο της ηπειρωτικής χώρας με κατά τόπους έντονες βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλάζι, ισχυρούς ανέμους και κεραυνούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Άστατος θα διατηρηθεί ο καιρός και την Τρίτη με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι ασθενείς και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες Β-ΒΔ στα 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Η αστάθεια δείχνει να κρατά καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας με κατά τόπους έντονα φαινόμενα στα ηπειρωτικά κι όχι μόνο τμήματα της επικράτειας.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ: Σίσκος Σάββας, Μαθηματικός – master φοιτητής του ΠΜΣ “Μετεωρολογία, Κλιματολογία και Ατμοσφαιρικό Περιβάλλον Α.Π.Θ”

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *