Καλοκαιρία με λίγες τοπικές βροχές το τετραήμερο από 4 έως 7 Μαΐου του 2021(+Χάρτες)

Καλοκαιρία με λίγες τοπικές βροχές το τετραήμερο από 4 έως 7 Μαΐου του 2021(+Χάρτες)

Το ψυχρό μέτωπο βόρεια της χώρας μας θα μεταφέρει ψυχρότερες αέριες μάζες από τα βόρεια Βαλκάνια προς την χώρα μας και θα συμβάλει στην πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο την Τρίτη 4 Μαΐου 2021.  


Επιπλέον η επικράτηση της δυτικής κυκλοφορίας στην ανώτερη ατμόσφαιρα, με τον υποτροπικό αεροχείμαρρο να διέρχεται πάνω από την χώρα μας θα συντελέσει στην συνέχιση της καλοκαιρίας και τις επόμενες ημέρες με την θερμοκρασία να κυμαίνεται σε πάνω από τα κανονικά για αυτή την εποχή επίπεδα.


Αναλυτικότερα:  

Τρίτη 04/05/2021   
Στην Χαλκιδική, στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στις προαναφερθείσες περιοχές και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου τις πρωινές ώρες.   
Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.
Αναμένεται μικρή μεταφορά αφρικανικής σκόνης στη νότια και Ανατολική χώρα.
ΑΝΕΜΟΙ: Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, εντάσεως 4-5 τοπικά έως 6 μποφόρ.
Στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, εντάσεως από 4-6 τοπικά έως 7 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως από 4-5 τοπικά έως 6 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από βορρά προς νότο και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 8 έως 24 βαθμούς, στην κεντρική Ελλάδα από 13 έως 26 βαθμούς, στη νότια Ελλάδα από 14 έως 28 βαθμούς, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 20 έως 30 βαθμούς και στην Κρήτη από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Τετάρτη 05/05/2021
Στην αρχή της ημέρας αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με κάποιες αραιές νεφώσεις στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά, που βαθμιαία θα πυκνώσουν στην βορειοδυτική Ελλάδα και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις απογευματινές-βραδινές ώρες στα νησιά του βορείου Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά Ελλάδα, στη δυτική και πιθανόν και στην κεντρική Μακεδονία.   
Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις τοπικά αυξημένες και αρκετή ηλιοφάνεια.
Αναμένεται μικρή μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και νότια.
ΑΝΕΜΟΙ: Στο βόρειο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί άνεμοι, εντάσεως από 3-4 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς της ίδιας έντασης.
Στο νότιο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεως από 1-2 τοπικά έως 3 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς εντάσεως από 3-4 τοπικά έως 5 μποφόρ.
Στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως από 3-4 τοπικά έως 5 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως από 4-5 τοπικά έως 6 μποφόρ.  
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Η ελάχιστη θερμοκρασία θα πέσει στη βόρεια Ελλάδα στους 9 βαθμούς, στην κεντρική Ελλάδα και στη νότια Ελλάδα στους 11 βαθμούς, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα στους 18 βαθμούς και στην Κρήτη στους 17 βαθμούς Κελσίου.
Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει στην βόρεια Ελλάδα στους 24-25 βαθμούς, στην κεντρική και νότια Ελλάδα στους 27-28 βαθμούς, στις Κυκλάδες στους 23-24 βαθμούς, στα Δωδεκάνησα στους 25-26 βαθμούς και στην Κρήτη στους 27-28 βαθμούς.

Πέμπτη 06/05/2021
Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη Στερεά Ελλάδα, στις Κυκλάδες, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στην Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις.
Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με παροδικές αραιές νεφώσεις.
Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες στο εσωτερικό της πεδιάδας της Θεσσαλονίκης και στην Ήπειρο.
Αναμένεται μέτρια μεταφορά αφρικανικής σκόνης σε όλη την χώρα.  
ΑΝΕΜΟΙ: Στο βόρειο Ιόνιο θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί άνεμοι, εντάσεως από 2-3 τοπικά έως 4 μποφόρ, ενώ στο νότιο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως από 3-4 τοπικά έως 5 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά νότιοι άνεμοι εντάσεως από 2-3 τοπικά έως 4 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς εντάσεως από 1-2 τοπικά έως 3 μποφόρ.
Στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως από 3-4 τοπικά έως 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 8 έως 29 βαθμούς, στην κεντρική και στη νότια Ελλάδα από 13 έως 30 βαθμούς, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 18 έως 29 βαθμούς και στην Κρήτη από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Παρασκευή 07/05/2021
Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται σχεδόν σε ολόκληρη με κάποιες αραιές νεφώσεις.
Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες αναμένονται θερμοδυναμικές μπόρες στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας κοντά στα σύνορα.
Αναμένεται μέτρια μεταφορά αφρικανικής σκόνης σε όλη τη χώρα.
ΑΝΕΜΟΙ: Στο βόρειο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά άνεμοι διαφόρων διευθύνσεων εντάσεως από 1-2, οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς εντάσεως από 2-3 μποφόρ.
Στο νότιο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, εντάσεως από 2-3 τοπικά έως 4 μποφόρ, οι οποίοι θα στραφούν σε δυτικούς εντάσεως από 2-3 μποφόρ.
Στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν άνεμοι διαφόρων διευθύνσεων εντάσεως από 1-2 τοπικά έως 3 μποφόρ, ενώ στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως από 3-4 τοπικά έως 5 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς εντάσεως από 1-2 τοπικά έως 3 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 9 έως 27 βαθμούς, στην κεντρική Ελλάδα από 14 έως 30 βαθμούς, στη νότια Ελλάδα από 14 έως 30 βαθμούς, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 19 έως 31 βαθμούς και στην Κρήτη από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Ο παρακάτω χάρτης δείχνει μία εκτίμηση του συνολικού ύψους βροχής το χρονικό διάστημα από 4 έως 7 Μαΐου 2021.


Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα: meteo-thessalia.gr για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.    

Πηγές: ECMWF, Weather.us, Meteo-office

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΝΙΗΛ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ-ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΑΝΤΖΑΡΑ
ΦΥΣΙΚΟΣ-ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΣ

 

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *