Τοπικές βροχές σήμερα και αύριο. Σημαντικότερη η αλλαγή του καιρού από το Σαββατοκύριακο

Τοπικές βροχές σήμερα και αύριο. Σημαντικότερη η αλλαγή του καιρού από το Σαββατοκύριακο

“Βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Ιταλίας, προκαλεί τοπικές βροχές ή και καταιγίδες σήμερα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια της χώρας μας. Άστατος ο καιρός και αύριο κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Νέα όμως σημαντικότερη αλλαγή του καιρού, προβλέπεται από το Σαββατοκύριακο και από τα δυτικά, με παράλληλη άνοδο της θερμοκρασίας στα νότια και πτώση στα βόρεια.”

Αναλυτική πρόγνωση καιρού Βόρειας Ελλάδας για το τριήμερο (14/4/2021 – 16/4/2021)

ΤΕΤΑΡΤΗ (14/4/2021)

Στη Δυτική Μακεδονία η μέρα θα ξεκινήσει με τοπικές νεφώσεις, οι οποίες μέχρι λίγο πριν το μεσημέρι ίσως δώσουν κάποιες τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια της περιφέρειας. Από το μεσημέρι θα επικρατούν μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Στην Κεντρική Μακεδονία η μέρα θα ξεκινήσει με γενικά αίθριο καιρό. Προς το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, οι οποίες μέχρι το απόγευμα, θα δώσουν κάποιες τοπικές βροχές/ μπόρες ή και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στις ορεινότερες περιοχές , στο εσωτερικό της περιφέρειας και στα πιο βόρεια και ανατολικά αυτής. Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη η μέρα θα ξεκινήσει με λίγες τοπικές νεφώσεις, αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Προς το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα δώσουν κάποιες τοπικές βροχές/ μπόρες, λίγο πιο αξιόλογες στην περιοχή της  Θράκης. Από το απόγευμα προβλέπεται βελτίωση του καιρού στην Ανατολική Μακεδονία, ενώ κάποιες τοπικές βροχές, μικρότερης όμως έντασης θα διατηρηθούν μέχρι και τις βραδινές ώρες στην περιοχή της Θράκης.

ΑΝΕΜΟΙ: Στη Δυτική Μακεδονία αρχικά ασθενείς, στρεφόμενοι σταδιακά σε δυτικούς 3-4 μποφόρ. Στην Κεντρική Μακεδονία Δ-ΒΔ γύρω στα 2-3 μποφόρ, στρεφόμενοι πρόσκαιρα σε βόρειους γύρω στα 4. Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη Ν-ΝΔ γύρω στα 2-3 μποφόρ, ενισχυόμενοι πρόσκαιρα στα 4.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Στη Δυτική Μακεδονία από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου κατά μέσο όρο. Στην Κεντρική Μακεδονία από 6 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η μέρα θα ξεκινήσει με γενικά καλό καιρό. Προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, οι οποίες θα δώσουν τοπικές βροχές με τη μορφή μπόρας ή και πρόσκαιρη καταιγίδα κυρίως στα ορεινά και στα πιο βόρεια και ανατολικά του νομού. Μικρή η πιθανότητα πρόσκαιρη βροχή να δεχτεί και η πόλη προς το απόγευμα. Οι άνεμοι Δ-ΒΔ γύρω στα 2-3 μποφόρ, στρεφόμενοι πρόσκαιρα σε βόρειους γύρω στα 4. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό όμως του νομού και στα δυτικά τμήματα, η μέγιστη θα φθάσει και τους 21-22 βαθμούς Κελσίου.

ΠΕΜΠΤΗ (15/4/2021)

Στη Δυτική Μακεδονία αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Στην Κεντρική Μακεδονία αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν κάποιες τοπικές νεφώσεις. Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις να αναπτύσσονται το μεσημέρι και το απόγευμα, άνευ σημασίας.

ΑΝΕΜΟΙ: Στη Δυτική Μακεδονία Β-ΒΔ γύρω στα 2-3 μποφόρ. Στην Κεντρική Μακεδονία Β-ΒΔ 3-4 και πρόσκαιρα στα ανοιχτά 5 μποφόρ, με τάση εξασθένισης προς το βράδυ. Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αρχικά Β-ΒΑ γύρω στα 3-4 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε Ν-ΝΔ στα 2-3.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Στη Δυτική Μακεδονία από 1 (τοπικά στα ορεινά πάνω από τα 900- 1000 μέτρα υψόμετρο στους -2 με -3 βαθμούς Κελσίου) έως 17 βαθμούς Κελσίου κατά μέσο όρο. Στην Κεντρική Μακεδονία από 5 (τοπικά στο εσωτερικό 2-3 βαθμούς χαμηλότερη) έως 20 και τοπικά στο εσωτερικό έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη από 3 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η μέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας με αίθριο καιρό. Προς το απόγευμα θα αναπτυχθούν κάποιες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες – βορειοδυτικές διευθύνσεις με μια ένταση γύρω στα 3-4 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανοιχτά του Θερμαικού στα 5, με τάση εξασθένισης από το απόγευμα και μετά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (16/4/2021)

Με λίγες τοπικές νεφώσεις θα ξεκινήσεις η μέρα στη Δυτική Μακεδονία, οι οποίες το απόγευμα θα αυξηθούν δίνοντας τοπικές βροχές. Στην Κεντρική Μακεδονία η μέρα θα ξεκινήσει με αίθριο γενικά καιρό. Από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, οι οποίες θα τείνουν να αυξάνονται όσο θα βαδίζουμε προς το βράδυ. Υπάρχει κάποια μικρή πιθανότητα, οι νεφώσεις αυτές να αφήσουν κάποιες τοπικές και ασθενείς βροχές. Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη η μέρα θα ξεκινήσει με αίθριο γενικά καιρό. Από το μεσημέρι όμως θα αρχίσουν να αναπτύσσονται κάποιες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες όσο θα βαδίζουμε προς το βράδυ θα αυξάνονται, χωρίς όμως να αφήσουν κάποιο αξιόλογο φαινόμενο.

ΑΝΕΜΟΙ: Στη Δυτική Μακεδονία αρχικά Β-ΒΔ γύρω στα 2-3 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε Α-ΝΑ με την ίδια περίπου ένταση. Στην Κεντρική Μακεδονία αρχικά Β-ΒΔ γύρω στα 3- 4 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε Ν-ΝΑ στα 2-3. Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη Β-ΒΑ γύρω στα 2-3 μποφόρ και πρόσκαιρα Ν-ΝΑ με την ίδια περίπου ένταση.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Στη Δυτική Μακεδονία από 0 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Κεντρική Μακεδονία από 3 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η Παρασκευή θα ξεκινήσει με γενικά καλό καιρό. Από το μεσημέρι όμως και μετά θα αναπτύσσονται τοπικές νεφώσεις, με τάση να πυκνώνουν όσο θα βαδίζουμε προς τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι Β-ΒΔ 3-4 μποφόρ, στρεφόμενοι σε Ν-ΝΑ στα 2-3. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ: ΣΑΒΒΑΣ ΣΙΣΚΟΣ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ – ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΜΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑ, ΚΛΙΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ Α.Π.Θ

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *