Σε ποιες περιοχές της χώρας μας θα σημειωθεί παγετός στις 9 και 10 Απριλίου 2021(+Χάρτες)

Σε ποιες περιοχές της χώρας μας θα σημειωθεί παγετός στις 9 και 10 Απριλίου 2021(+Χάρτες)

Η αρκτική αέρια μάζα που ακολουθεί το ψυχρό μέτωπο, το οποίο θα διέλθει από την χώρα μας την Πέμπτη 8-4-2021 θα φθάσει εξασθενημένη στον Ελλαδικό χώρο.
Παρόλα αυτά, οι ελάχιστες θερμοκρασίες σε ορισμένες περιοχές της χώρας μας θα πέσουν κάτω από το μηδέν και θα σημειωθεί παγετός, κυρίως τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 9-4-2021 και λιγότερο το Σάββατο 10-4-2021.
Οι παρακάτω χάρτες μας δείχνουν σε ποιες περιοχές θα σημειωθεί παγετός.



Έτσι, τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, παγετός θα σημειωθεί σε όλη τη δυτική Μακεδονία, στις βόρειες πεδιάδες μακριά από την θάλασσα, της κεντρικής-Ανατολικής-Μακεδονίας και της Θράκης, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία, κοντά σε οροσειρές απομακρυσμένες από την θάλασσα, πάνω από τα 400-500 μέτρα, στην οροσειρά της Πίνδου, στην Στερεά Ελλάδα, πάνω από τα 600-700 μέτρα και στον ορεινό όγκο στο εσωτερικό της Πελοποννήσου.
Τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 10-4-2021 παγετός θα σημειωθεί στις ίδιες με την Παρασκευή περιοχές της βόρειας Ελλάδας, αλλά σε μικρότερη έκταση στην Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη.
Στην Ήπειρο, στην Θεσσαλία και στην βόρεια Στερεά Ελλάδα ο παγετός αναμένεται σε ορεινούς όγκους μακριά από την θάλασσα, πάνω από τα 700-800 μέτρα.

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *