Εκτεταμένο πολικό μέτωπο στα κεντρικά και βόρεια της Ευρώπης, φέρνει βαρυχειμωνιά στις εκεί περιοχές. Τμήμα της αλλαγής αυτής θα λάβουμε εν μέρη κι εμείς.

Εκτεταμένο πολικό μέτωπο στα κεντρικά και βόρεια της Ευρώπης, φέρνει βαρυχειμωνιά στις εκεί περιοχές. Τμήμα της αλλαγής αυτής θα λάβουμε εν μέρη κι εμείς.

“Εκτεταμένο πολικό μέτωπο κινούμενο ταχέως από τα βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά, εισήλθε στον Ευρωπαικό χώρο, μεταφέροντας πολύ ψυχρές για την εποχή αέριες μάζες, πολικής προέλευσης, προκαλώντας χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές – παραθαλάσσιες περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ευρώπης. Το μέτωπο αυτό καθώς κινείται γρήγορα νοτιοανατολικότερα, θα επηρεάσει τα Βαλκάνια και εξασθενημένο και σε μικρότερο βαθμό και τη χώρα μας, χειμωνιάζοντας πρόσκαιρα τον καιρό.”

Πρόγνωση καιρού Βόρειας Ελλάδας για το τριήμερο (7/4/2021 – 9/4/2021)

ΤΕΤΑΡΤΗ (7/4/2021)

Στη Δυτική Μακεδονία η μέρα φαίνεται να ξεκινά με κάποια παροδικά αυξημένη συννεφιά, η οποία θα δίνει τοπικές βροχές. Προς το μεσημέρι, οι λίγες αυτές τοπικές βροχές θα σταματήσουν και μέχρι το απόγευμα θα επικρατούν μόνο κάποιες τοπικές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο αυξημένες, ενώ δεν αποκλείονται και μικρά ανοίγματα στον καιρό. Από το βράδυ όμως προβλέπονται βροχές και χιόνια τα οποία θα τείνουν να κατεβαίνουν σε χαμηλότερα υψόμετρα.

Στην Κεντρική Μακεδονία η μέρα θα  ξεκινήσει με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και κάποιες τοπικές νεφώσεις, πρόσκαιρα λίγο πιο αυξημένες μέχρι το μεσημέρι στα βόρεια και δυτικά της περιφέρειας, με μικρή πιθανότητα να αφήσουν τοπικά και ασθενή φαινόμενα. Από το μεσημέρι φαίνεται πως θα επικρατούν κάποιες τοπικές νεφώσεις, κατά διαστήματα και κατά τόπους λίγο πιο αυξημένες, οι οποίες όσο θα βαδίζουμε προς το βράδυ, θα τείνουν να πυκνώνουν. Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη η μέρα θα ξεκινήσεις με γενικά αίθριο καιρό. Προς το απόγευμα όμως θα αναπτύσσονται νεφώσεις, οι οποίες το βράδυ θα δώσουν τοπικές βροχές, λίγο πιο αξιόλογες στη Θράκη.

ΑΝΕΜΟΙ: Στη Δυτική Μακεδονία αρχικά από Ν-ΝΔ διευθύνσεις γύρω στα 2-3 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε Δ-ΒΔ γύρω στα 3-4. Στην Κεντρική Μακεδονία αρχικά από Ν-ΝΔ διευθύνσεις γύρω στα 3-4 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε Β-ΒΔ στα 5-6. Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αρχικά από Ν-ΝΑ διευθύνσεις γύρω στα 3-4 μποφόρ,, στρεφόμενοι σταδιακά σε Β-ΒΑ στα 3-4 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Στη Δυτική Μακεδονία από 4 έως 13 και κατά τόπους στα νότια της περιφέρειας έως 17 βαθμούς Κελσίου, με σταδιακή πτώση όμως από το βράδυ. Στην Κεντρική Μακεδονία από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου, με σταδιακή όμως πτώση από το βράδυ. Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη  από 4 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην περιοχή της Θράκης η ελάχιστη θερμοκρασία δε θα πέσει κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η Τετάρτη θα ξεκινήσει με γενικά καλό καιρό και κάποιες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες όσο θα βαδίζουμε προς το απόγευμα θα τείνουν να αυξηθούν. Οι άνεμοι αρχικά από Ν-ΝΑ διευθύνσεις γύρω στα 3-4 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε Β-ΒΔ στα 5-6. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου, με πτώση όμως από το βράδυ.

ΠΕΜΠΤΗ (8/4/2021)

Στη Δυτική Μακεδονία η μέρα θα ξεκινήσει με βροχές, αλλά και χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές με χαμηλότερα υψόμετρα. Χιονοπτώσεις φαίνεται να δέχεται και η πόλη της Φλώρινας, της Καστοριάς, της Πτολεμαίδας, και οριακά της Κοζάνης. Προς το μεσημέρι όμως ο καιρός θα βελτιωθεί και θα επικρατεί ηλιοφάνεια. Στην Κεντρική Μακεδονία η μέρα θα  ξεκινήσει με αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες θα δώσουν τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (500 -600 μέτρα). Προτού το μεσημέρι όμως ο καιρός θα βελτιωθεί και θα επικρατεί ηλιοφάνεια. Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη η μέρα θα ξεκινήσει με βροχές και κάποιες χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (300 – 400 μέτρα). Προς το απόγευμα όμως τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.

ΑΝΕΜΟΙ: Στη Δυτική Μακεδονία Β-ΒΔ 2-3 και πρόσκαιρα στα 4 μποφόρ. Στην Κεντρική Μακεδονία Β-ΒΔ 5-6 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανοιχτά 7, με εξασθένηση από το βράδυ. Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη Β-ΒΑ 4-5 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Στη Δυτική Μακεδονία από 0 έως 9 βαθμούς Κελσίου.  Στην Κεντρική Μακεδονία από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη  από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη Θράκη όμως η μέγιστη θερμοκρασία κατά τόπους θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η μέρα θα ξεκινήσει με αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες θα δώσουν πρόσκαιρες και τοπικές βροχές και κάποιες παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (500 – 600 μέτρα). Μέχρι το μεσημέρι όμως ο καιρός θα βελτιωθεί και θα επικρατεί ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι Β-ΒΔ 5-6 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανοιχτά 7. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (9/4/2021)

Αίθριος καιρός θα επικρατεί σε όλη σχεδόν τη Βόρεια χώρα, με κάποιες πρόσκαιρες και τοπικές νεφώσεις στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, που ίσως δώσουν ασθενή και τοπικά φαινόμενα στα πιο ορεινά τμήματα.

ΑΝΕΜΟΙ: Στη Δυτική Μακεδονία Β-ΒΔ γύρω στα 2-3 μποφόρ. Στην Κεντρική Μακεδονία Β-ΒΔ 3-4 μποφόρ, ενισχυόμενοι πρόσκαιρα στα 5.  Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη βόρειοι 2-3 μποφόρ, ενισχυόμενοι πρόσκαιρα στα 4.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Στη Δυτική Μακεδονία από -3 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Κεντρική Μακεδονία από 2 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό όμως του νομού η ελάχιστη θα είναι 1-2 βαθμούς χαμηλότερη και δεν αποκλείεται να πλησιάσει και στο μηδέν. Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη από -2 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η Παρασκευή φαίνεται να κυλά με γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2-3 και πρόσκαιρα 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ: ΣΑΒΒΑΣ ΣΙΣΚΟΣ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ- ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΜΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑ, ΚΛΙΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Α.Π.Θ

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *