Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού κυρίως στα ανατολικά. Από την Παρασκευή επιστρέφει η άνοιξη, κυρίως στα κεντρικά και νότια.

Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού κυρίως στα ανατολικά. Από την Παρασκευή επιστρέφει η άνοιξη, κυρίως στα κεντρικά και νότια.

“Ατμοσφαιρική διαταραχή από την περιοχή της Ρωσίας και της Ανατολικής Ευρώπης, κινούμενη προς την περιοχή της Τουρκίας και της Ανατολικής Μεσογείου, μεταβάλλει πρόσκαιρα τον καιρό κυρίως στα ανατολικά της χώρας μας, προκαλώντας ενισχυμένο Β-ΒΑ ρεύμα, πτώση της θερμοκρασίας και κάποιες βροχές. Από την Παρασκευή όμως καθώς η ψυχρή αέρια μάζα θα εκφυλίζεται και θα κινείται ανατολικότερα, θα επέλθει βελτίωση του καιρού και άνοδος της θερμοκρασίας, κυρίως όμως στα κεντρικά και νότια της χώρας μας.”

Αναλυτική πρόγνωση καιρού Βόρειας Ελλάδας για το διήμερο 31/03-01/04/2021

ΤΕΤΑΡΤΗ (31/03/2021)

Στη Δυτική Μακεδονία η μέρα θα ξεκινήσει με καλό καιρό. Το μεσημέρι όμως και το απόγευμα θα αναπτυχθούν κάποιες τοπικές νεφώσεις, άνευ όμως σημασίας, για να διαλυθούν προς το βράδυ. Στην Κεντρική Μακεδονία η μέρα θα ξεκινήσει με αίθριο καιρό, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες και τοπικές νεφώσεις. Στην Ανατολική Μακεδονία η μέρα θα ξεκινήσει με γενικά αίθριο καιρό, ενώ στη Θράκη με κάποιες παροδικές νεφώσεις. Τοπικές νεφώσεις θα επικρατούν μέχρι και το απόγευμα στη Θράκη, ενώ στην Ανατολική Μακεδονία θα υπάρχουν μεγάλα διάστημα ηλιοφάνειας. Προς το βράδυ, τοπικές νεφώσεις θα επικρατούν και στην Ανατολική Μακεδονία.

ΑΝΕΜΟΙ: Στη Δυτική Μακεδονία Β-ΒΔ γύρω στα 2-3 μποφόρ, στρεφόμενοι πρόσκαιρα σε ΒΑ στα 3-4. Στην Κεντρική Μακεδονία αρχικά Β-ΒΔ 3-4 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε Ν-ΝΑ στα 2-3. Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη Β-ΒΑ 4-5 και στα ανοιχτά πρόσκαιρα 6 μποφόρ, με τάση εξασθένησης προς το απόγευμα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Κεντρική Μακεδονία από 5 έως 19 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στο εσωτερικό έως 21-22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη από 4 έως 18 βαθμούς Κελσίου(κυρίως στη Δράμα). Όσο πιο ανατολικά όμως και προς τη Θράκη, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι πιο χαμηλή και θα κυμαίνεται μεταξύ 13-15 βαθμών Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η μέρα θα ξεκινήσει με γενικά αίθριο. Προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν κάποιες πρόσκαιρες και τοπικές νεφώσεις, οι οποίες προς το βράδυ θα διαλυθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από Β-ΒΔ διευθύνσεις γύρω στα 3-4 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά από το μεσημέρι σε Ν-ΝΑ στα 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά όμως στα πιο δυτικά του νομού και στο εσωτερικό η μέγιστη θα φτάσει και τους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου.

ΠΕΜΠΤΗ (01/04/2021)

Στη Δυτική Μακεδονία η μέρα θα κυλήσει με γενικά αίθριο καιρός και λίγες παροδικές και τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Στην Κεντρική Μακεδονία  η μέρα θα ξεκινήσει με γενικά αίθριο καιρό και κάποιες παροδικά αυξημένες νεφώσεις στα ανατολικά της περιφέρειας. Προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν κάποιες πρόσκαιρες, τοπικές νεφώσεις στο σύνολο σχεδόν της Κεντρικής Μακεδονίας, χωρίς να αφήσουν όμως κάποιο φαινόμενο. Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη η μέρα θα ξεκινήσει με αυξημένες κατά τόπους νεφώσεις, οι οποίες θα δίνουν κάποιες τοπικές βροχές. Μέχρι και το μεσημέρι όμως ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση και θα επικρατούν μεγάλα διαστήματα αίθριου καιρού.

ΑΝΕΜΟΙ: Στη Δυτική  Μακεδονία  Β-ΒΔ 2-3 μποφόρ, στρεφόμενοι πρόσκαιρα σε Β-ΒΑ στα 3-4. Στην Κεντρική Μακεδονία ασθενείς, στρεφόμενοι προς το μεσημέρι σε Ν-ΝΑ γύρω στα 3-4 μποφόρ. Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη Β-ΒΑ 2-3 μποφόρ, ενισχυόμενοι πρόσκαιρα στα 4.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Στη Δυτική Μακεδονία από 1 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Κεντρική Μακεδονία από 3 έως 22(τοπικά στο εσωτερικό). Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη από 3 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θράκη η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η μέρα θα ξεκινήσει με γενικά αίθριο καιρό στο μεγαλύτερο τμήμα του νομού, με κάποιες όμως τοπικές νεφώσεις,παροδικά αυξημένες στα ανατολικά του νομού. Προς το μεσημέρι, πρόσκαιρες και τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν και στα υπόλοιπα τμήματα του νομού, άνευ σημασίας, για να διαλυθούν προς το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά Β-ΒΔ γύρω στα 2-3 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε Ν-ΝΑ στα 2-3 και πρόσκαιρα στα ανοιχτά 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά όμως στα πιο δυτικά του νομού και στο εσωτερικό η μέγιστη θα φτάσει και τους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ: ΣΑΒΒΑΣ ΣΙΣΚΟΣ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ- ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΜΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑ, ΚΛΙΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Α.Π.Θ

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *