Βελτιώνεται σταδιακά ο καιρός, με άνοδο της θερμοκρασίας σε πιο ανοιξιάτικα επίπεδα.

Βελτιώνεται σταδιακά ο καιρός, με άνοδο της θερμοκρασίας σε πιο ανοιξιάτικα επίπεδα.

“Μετά τις χειμερινές ημέρες που διανύσαμε με χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά και χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα, βελτιώνεται σταδιακά ο καιρός τις επόμενες ημέρες, με την άνοιξη να προσπαθεί σιγά σιγά να επικρατήσει.”

Αναλυτική πρόγνωση καιρού Βόρειας Ελλάδας από Παρασκευή (26/03/2021) έως Κυριακή (28/03/2021).

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (26/03/2021)

Αίθριος θα κυλήσει ο καιρός στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, ενώ στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα κυλήσει αίθριος με παροδικά αυξημένες νεφώσεις.

ΑΝΕΜΟΙ: Στη Δυτική Μακεδονία Β-ΒΔ και τοπικά από διάφορες διευθύνσεις γύρω στα 2-3 μποφόρ. Στην Κεντρική Μακεδονία αρχικά Β-ΒΔ 3-4 μποφόρ, στρεφόμενοι σε Ν-ΝΔ ασθενείς. Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αρχικά βόρειοι γύρω στα 2-3 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε Ν-ΝΔ 2-3 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Στη Δυτική Μακεδονία από -10 έως 7 και τοπικά στην Πτολεμαίδα, στα Γρεβενά, στην Καστοριά και στη Κοζάνη τους 10-11 βαθμούς Κελσίου. Στην Κεντρική Μακεδονία από 0 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά όμως στο εσωτερικό του νομού η ελάχιστη μπορεί να πέσει και στους -2 με -3 βαθμούς Κελσίου. Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη από -3 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η Παρασκευή θα κυλήσει με γενικά αίθριο καιρό, με ανέμους αρχικά Β-ΒΔ 3-4 μποφόρ, στρεφόμενοι σε Δ-ΝΔ ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά όμως στο εσωτερικό του νομού και στα πιο ορεινά, η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς πιο χαμηλή.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ (27/03/2021)

Η μέρα στη Δυτική Μακεδονία θα κυλήσει με γενικά αίθριο καιρός, με κάποιες όμως νεφώσεις οι οποίες παροδικά θα αυξηθούν από το μεσημέρι. Στην Κεντρική Μακεδονία η μέρα θα κυλίσει με γενικά αίθριο καιρός, ενώ προς το απόγευμα θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις κυρίως στα πιο δυτικά τμήματα της περιφέρειας. Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη η μέρα θα κυλίσει με γενικά αίθριο, με κάποιες όμως παροδικές νεφώσεις.

ΑΝΕΜΟΙ: Στη Δυτική Μακεδονία ασθενείς από διάφορες γενικά διευθύνσεις. Στην Κεντρική Μακεδονία ασθενείς και τοπικά από νότιες διευθύνσεις γύρω στα 2-3 μποφόρ. Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη ασθενείς και πρόσκαιρα νότιοι γύρω στα 3-4 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Στη Δυτική Μακεδονία από -4 (τοπικά στα ορεινά άνω των 1.000 μέτρων και στους -10) έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Κεντρική Μακεδονία από 2 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά όμως στο εσωτερικό του νομού η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη από 0 έως 12 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στον Έβρο έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αίθριος θα κυλήσει ο καιρός το Σάββατο, με τους ανέμους ασθενείς και πρόσκαιρα το μεσημέρι νότιο γύρω στα 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ (27/03/2021)

Στη Δυτική Μακεδονία η μέρα θα ξεκινήσει με κάποιες παροδικά αυξημένες νεφώσεις αρχικά, με μεγάλα όμως διαστήματα ηλιοφάνειας αργότερα. Στην Κεντρική Μακεδονία η μέρα θα  ξεκινήσει με κάποιες παροδικές νεφώσεις, με μεγάλα όμως διαστήματα ηλιοφάνειας αργότερα. Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη η μέρα θα κυλήσει με αίθριο καιρό, με κάποιες παροδικά αυξημένες νεφώσεις.

ΑΝΕΜΟΙ: Στη Δυτική Μακεδονία ασθενείς από διάφορες διευθύνσεις και τοπικά Β-ΒΔ 2-3. Στην Κεντρική Μακεδονία ασθενείς και πρόσκαιρα Β-ΒΔ 2-3 μποφόρ. Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη ασθενείς και πρόσκαιρα Ν-ΝΔ 2-3 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Στη Δυτική Μακεδονία -3 έως 12 και τοπικά 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Κεντρική Μακεδονία από 3 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά όμως στο εσωτερικό έως και 19 βαθμούς η μέγιστη . Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη  από  3 έως 14 και τοπικά στον Έβρο έως 16-17  βαθμούς  Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η Κυριακή θα κυλήσει με γενικά αίθριο καιρό, με κάποιες όμως τοπικές και παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και πρόσκαιρα Β-ΒΔ 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16-17 βαθμούς Κελσίου.

 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ: ΣΑΒΒΑΣ ΣΙΣΚΟΣ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ-ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΜΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑ, ΚΛΙΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Α.Π.Θ

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *