Πρόγνωση καιρού Βόρειας Ελλάδας για την περίοδο από Τρίτη (16/03/2021) έως Πέμπτη (18/03/2021)

Πρόγνωση καιρού Βόρειας Ελλάδας για την περίοδο από Τρίτη (16/03/2021) έως Πέμπτη (18/03/2021)

ΤΡΙΤΗ

Η μέρα θα ξεκινήσει με αυξημένες νεφώσεις κατά μήκος των συνόρων, οι οποίες θα δίνουν τοπικές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα Βόρεια τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας, κυρίως σε περιοχές που βρίσκονται προς τα σύνορα με την Αλβανία. Δεν αποκλείεται νωρίς το πρωί παροδικές και ασθενείς χιονοπτώσεις να σημειωθούν και στην πόλη της Φλώρινας, άνευ  όμως σημασίας. Τις πρώτες πρωινές ώρες οι αυξημένες νεφώσεις θα δίνουν ασθενείς και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά τμήματα των Μπέλες και Πάικο.

   Στην Κεντρική Μακεδονία γενικά αίθριος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη  οι λίγες τοπικές νεφώσεις στην αρχή της ημέρας, θα αυξηθούν προς το μεσημέρι, δίνοντας κάποιες τοπικές βροχές  και κάποιες τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά τμήματα της Ροδόπης, φαινόμενα τα οποία προς τα βράδυ θα εξασθενήσουν.

ΑΝΕΜΟΙ: Οι άνεμοι στη Δυτική Μακεδονία θα πνέουν  Δ-ΒΔ αρχικά γύρω στα 3-4 μποφόρ, για να εξασθενήσουν προς το μεσημέρι. Στην Κεντρική Μακεδονία οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ 5-6 μποφόρ, πρόσκαιρα στα ανοιχτά του Θερμαικού και στα 7-8. Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΒΔ και πρόσκαιρα Δ-ΝΔ, γύρω στα 3-4 μποφόρ και στα ανοιχτά πρόσκαιρα στα 5-6.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 και τοπικά -3 (στα πιο ορεινά τμήματα) η ελάχιστη, μέχρι και 12-13 βαθμούς η μέγιστη. Στην Κεντρική Μακεδονία η ελάχιστη θερμοκρασία νωρίς το πρωί θα πέσει κατά μέσο όρο στους 5-7 βαθμούς και στα ορεινά λίγο πιο χαμηλά,ενώ η μέγιστη στο εσωτερικό της περιφέρειας θα φθάσει τοπικά και τους 15-16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη η ελάχιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 3-5 βαθμών Κελσίου, ενώ η μέγιστη θα φθάσει τοπικά και τους 12-13 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η Τρίτη θα ξεκινήσει με κάποιες τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Προς το μεσημέρι όμως θα επικρατούν μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ 5-6 μποφόρ, πρόσκαιρα στα ανοιχτά 7-8. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΤΕΤΑΡΤΗ

 Η μέρα θα ξεκινήσει με καλό καιρό σε όλη τη Μακεδονία και τη Θράκη. Προς το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν κάποιες νεφώσεις στη Δυτική Μακεδονία που ίσως δώσουν ασθενείς βροχές και κάποιες ασθενείς χιονοπτώσεις τα ορεινά όμως τμήματα.

  Στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη η Τετάρτη θα κυλίσει με αίθριο γενικά καιρό, με κάποιες τοπικές κατά περιόδους νεφώσεις άνευ σημασίας για την Κεντρική Μακεδονία. Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη οι νεφώσεις αυτές ίσως δώσουν κάποιες παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά τμήματα της Ροδόπης.

ΑΝΕΜΟΙ: Στη Δυτική Μακεδονία οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΒΔ γύρω στα 2-3 μποφόρ. Στην Κεντρική Μακεδονία θα παραμείνει ένα Β-ΒΔ ρεύμα γύρω στα 5 μποφόρ με τάση εξασθένησης. Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα επικρατεί ένα Δ-ΒΔ ρεύμα, γύρω στα 4-5 μποφόρ κυρίως στα ανοιχτά.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Στη Δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως -6 (στα πολύ ορεινά όμως τμήματα) και η μέγιστη μεταξύ 11-12 βαθμών Κελσίου. Στην Κεντρική Μακεδονία από 2 βαθμούς η ελάχιστη (τοπικά σε περιοχές της Πέλλας και στο εσωτερικό της περιφέρειας και κοντά στο 0), μέχρι  15-16 η μέγιστη θερμοκρασία. Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς.

ΠΕΜΠΤΗ

 Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία η Πέμπτη φαίνεται να κυλά με περισσότερες νεφώσεις στη Μακεδονία και τη Θράκη. Μάλιστα οι νεφώσεις αυτές δύναται να δώσουν κάποιες τοπικές βροχές και κάποιες τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά  της Δυτικής Μακεδονίας. Στη υπόλοιπη Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις με βροχές από το απόγευμα στην Κεντρική Μακεδονία.

ΑΝΕΜΟΙ: Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΒΔ στη Δυτική Μακεδονία 3-4 μποφόρ, στην Κεντρική Μακεδονία θα πνέουν Β-ΒΔ γύρω στα 3-4 μποφόρ. Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΔ γύρω στα 3-4 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -3 έως 10 κατά μέσο όρο. Στην Κεντρική Μακεδονία από 3 έως 14 και τοπικά 15-16 στο εσωτερικό. Τέλος στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια – σύνταξη: Σάββας Σίσκος, Μαθηματικός και μεταπτυχιακός φοιτητής του ΠΜΣ Μετεωρολογία, Κλιματολογία και Ατμοσφαιρικό Περιβάλλον Α.Π.Θ

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *