Πρόγνωση νότιας νησιωτικής χώρας 14-16/01/20 Ισχυρή κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες (+χάρτες βροχής)

Πρόγνωση νότιας νησιωτικής χώρας 14-16/01/20 Ισχυρή κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες (+χάρτες βροχής)

Βαρομετρικό χαμηλό στις ακτές της βορείου Αφρικής οργανώνεται και ετοιμάζει το ταξίδι του για τα νοτιοανατολικά τμήματα της Μεσογείου επηρεάζοντας τα νότια νησιωτικά τμήματα της χώρας μας με αξιόλογες βροχές τόσο απο ένταση όσο και απο διάρκεια.

Οι παρακάτω αποκλειστικοί χάρτες που σας ετοιμάσαμε δείχνουν το πρώτο μισό κάθε ημέρας εώς το μεσημέρι και το δεύτερο μισό έως το βράδυ της κάθε ημέρας. Όσο πιο έντονα τα χρώματα τόσο περισσότερες και εντονότερες οι βροχές που θα σημειωθούν στα σημεία που βλέπετε!

Πιο αναλυτικά την Τρίτη η ημέρα θα ξεκινήσει με συννεφιά στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Σταδιακά και απο τις μεσημεριανές ώρες θα αρχίσουν να σημειώνονται ασθενείς βροχές πρώτα στα νότια τμήματα της Κρήτης και έως την νύχτα θα ενταθούν και θα σημειωθούν και καταιγίδες σε όλο το νησί. Οι άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 5-6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 9 έως 15 βαθμούς κελσίου.

ΧΑΡΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ ΠΡΩΙ-ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΡΙΤΗΣ 14/1

ΧΑΡΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑ-ΒΡΑΔΥ ΤΡΙΤΗΣ 14/1

Την Τετάρτη ισχυρές βροχές και σποραδικές ισχυρές καταιγίδες θα σημειωθούν στην Κρήτη και απο το μεσημέρι στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης πάνω απο τα 1.900μ. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 7-8 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα ανατολικοί 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 9 έως 14 βαθμούς κελσίου.

ΧΑΡΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ ΠΡΩΙ-ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 15/1

ΧΑΡΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑ-ΒΡΑΔΥ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 15/1

Την Πέμπτη αρχικά προβλέπεται κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, απο το μεσημέρι όμως τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα όπου θα σημειώνονται βροχές έως αργά την νύχτα. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 7-8 και ίσως πρόσκαιρα 9 μποφόρ με εξασθένηση απο το βράδυ. Η θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα θα κυμανθεί απο 9 έως 14 βαθμούς κελσίου.

ΧΑΡΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ ΠΡΩΙ-ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΠΕΜΠΤΗΣ 16/1

ΧΑΡΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑ-ΒΡΑΔΥ ΠΕΜΠΤΗΣ 16/1

 

Δείξτε προσοχή σε τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα που θα παρατηρηθούν απο απότομο λιώσιμο του χιονιού στα ημιορεινά τμήματα της Κρήτης και απο τις συνεχόμενες, έντονες και με διάρκεια βροχές, καθώς επίσης σε κατολισθήσεις.

Αναμένονται έως και 100-150 τόνοι νερού ανα στρέμμα στην Κρήτη το επόμενο 2ήμερο!

Επιμέλεια-σύνταξη πρόγνωσης: Πάνος Αρχοντής Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος-Προγνώστης.
Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε απο που ενημερώνεστε!
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απο το πρώτο καιρικό site της Θεσσαλίας.
meteo-thessalia.gr
facebook: Πάνος Αρχοντής
e-mail: panosmeteo@gmail.com

                                    Για σωστή ενημέρωση fb page: ΚΑΝΕΤΕ LIKE

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *