ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΑΡΤΙΟΥ 2024 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΑΡΤΙΟΥ 2024 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ: ΠΑΝΟΣ ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ- ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΗΣ

Μελετήθηκαν όλα τα απαραίτητα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και παρακάτω θα αναλύσουμε πώς φαίνεται να κυλά ο Μάρτιος 2024 στην χώρα μας αλλά και την Ευρώπη.
Σας υπενθυμίζω οτι πέραν των 7 ημερών πρόγνωση ΔΕΝ υφίσταται. Η συγκεκριμένη ανάλυση είναι ΕΚΤΙΜΗΣΗ βασισμένη σε δείκτες παγκόσμιας κυκλοφορίας των βαρομετρικών συστημάτων ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ.

Επίσης να αναφέρω σε μερικούς γνώστες και μή οτι η μακροπρόθεσμή μου βασίζεται στους δείκτες: ΑΟ, ΝΑΟ, QBO, MJO, και πολλά ακόμη επιστημονικά δεδομένα που αναλύουμε και σας παρουσιάζουμε στους αποκλειστικούς μας χάρτες.

Σε γενικές γραμμές η μακροπρόθεσμη του Φεβρουαρίου πήγε καλά, ανιχνεύσαμε τις τοπικές βροχές που θα είχαμε στο τρίτο δεκαήμερο, αλλά οι ψυχρές εισβολές που αναμέναμε τελικά δεν ήρθαν ποτέ.

Πάμε τώρα να δούμε τι αναμένεται να συμβεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη γενικότερα τον  Μάρτιο, με τους δικούς μας αποκλειστικούς χάρτες που ετοιμάσαμε για να μπορείτε να τους κατανοείτε πιο εύκολα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ- ΕΥΡΩΠΗ

Κατα τη διάρκεια αυτού του μήνα αναμένονται χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες στην βόρεια Ευρώπη με τάση στα μέσα του μήνα ψυχρή εισβολή να επηρεάσει μεγάλο τμήμας της κεντρικής Ευρώπης. Στην υπόλοιπη Ευρώπη αναμένονται κανονικές θερμοκρασίες και στα νότια τμήματα ανεβασμένες κατα περιόδους πάνω απο τον μέσο όρο του μήνα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Τις πρώτες 6 ημέρες αναμένονται κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες. Το διάστημα 7-10 αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας στην βόρεια κυρίως χώρα. Το διάστημα 10-15 του μήνα η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Το διάστημα 16-20 του μήνα η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα και ίσως να σημειώσει μικρή πτώση στην βόρεια χώρα, ενώ στην νότια και την Κρήτη θα σημειώσει πρόσκαιρη άνοδο. Το διάστημα 20-25 του μήνα πιθανόν να επηρεαστούμε απο ρηχή ψυχρή εισβολή που θα ρίξει την θερμοκρασία. Το διάστημα 26-30 η θερμοκρασία θα σημειώσει εντυπωσιακή άνοδο καθώς ενδέχεται να επηρεαστούμε απο ισχυρή θερμή εισβολή απο την βόρεια Αφρική. Η θερμοκρασία στο σύνολο του μήνα θα κυμανθεί πάνω απο τα κανονικά επίπεδα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΥΕΤΟΣ-ΕΥΡΩΠΗ

Τον μήνα αυτό αναμένεται αρκετά βροχερός καιρός στην δυτική Ευρώπη καθώς και σε περιοχές των Βαλκανίων.

ΥΕΤΟΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Ο μήνας θα κάνει ποδαρικό με αξιόλογες βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, έως και τις 8 του μήνα κατα περιόδους θα επηρεαζόμαστε απο βροχές και καταιγίδες αλλά και βελτιωμένα διαστήματα. Το διάστημα 9-11 αναμένεται βελτιωμένος καιρός με ίσως λίγα τοπικά φαινόμενα. Το διάστημα 12-15 αναμένεται βελτιωμένος καιρός με τοπικά φαινόμενα. Το διάστημα 16-23 αναμένεται άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες. Το διάστημα 24-31 ο καιρός θα είναι βελτιωμένος και τοπικές μπόρες ίσως σημειωθούν τις τελευταίες ημέρες του μήνα στην βόρεια χώρα. Ο υετός θα βρεθεί στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και τοπικά πάνω απο αυτά.

Συνοψίζοντας ο Μάρτιος φαίνεται πως θα έχει λίγο απο όλα, βροχές, ηλιοφάνεια, χιόνια στα ορεινά τμήματα και κάποιες ημέρες με υψηλές θερμοκρασίες. Φαίνεται πως απο πλευράς βροχών θα είναι ένας αξιόλογος μήνας, με τον υετό να βρίσκεται στα κανονικά επίπεδα και ίσως τοπικά σε κάποιες περιοχές και πάνω απο αυτά. Ο παγετός αν και δεν μπορεί απο τώρα να προβλεφθεί σε καμία περίπτωση, ίσως εμφανιστεί κάποιες ημέρες του μήνα στην βόρεια κυρίως χώρα και στην κεντρική. Γενικότερα δεν φαίνεται να επηρεαζόμαστε απο κάποια αξιόλογη ψυχρή εισβολή που θα είχε σαν αποτέλεσμα να επηρεαστούν οι καλλιέργειες που ήδη ξεκινούν την ανθοφορία τους.

Για όλα τα νεότερα θα παρακολουθείτε τις τακτικές μας αναλυτικές προγνώσεις τόσο για την Θεσσαλία όσο και για ολόκληρη τη χώρα.
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΥΕΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου τoυ meteo-thessalia.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος website με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993, σχετική Οδηγία Ε.Ε. 29/2001/EC και κανόνες Διεθνούς Δικαίου.
Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε απο που ενημερώνεστε!
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απο το πρώτο καιρικό site της Θεσσαλίας.
www.meteo-thessalia.gr
facebook: Panos Archontis C
fb page: ΚΑΝΕΤΕ LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *