ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΙΟΥΛΙΟΥ 2023 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΙΟΥΛΙΟΥ 2023 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

Μελετήθηκαν όλα τα απαραίτητα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και παρακάτω θα αναλύσουμε πώς φαίνεται να κυλά ο Ιούλιος στην χώρα μας αλλά και την Ευρώπη.
Σας υπενθυμίζω οτι πέραν των 7 ημερών πρόγνωση ΔΕΝ υφίσταται. Η συγκεκριμένη ανάλυση είναι ΕΚΤΙΜΗΣΗ βασισμένη σε δείκτες παγκόσμιας κυκλοφορίας των βαρομετρικών συστημάτων ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ.

Επίσης να αναφέρω σε μερικούς γνώστες και μή οτι η μακροπρόθεσμή μου βασίζεται στους δείκτες: ΑΟ, ΝΑΟ, QBO, MJO, και πολλά ακόμη επιστημονικά δεδομένα που αναλύουμε και σας παρουσιάζουμε στους αποκλειστικούς μας χάρτες.

Αξίζει να αναφέρω οτι η μακροπρόθεσμή μου για τον Ιούνιο είχε πολύ μεγάλο ποσοστό επιτυχίας. Καθώς ανιχνεύσαμε τις χαμηλότερες θερμοκρασίες που θα επικρατούσαν στο σύνολο του μήνα για την βόρεια χώρα, ενώ οι βροχές και οι καταιγίδες στον ηπειρωτικό κορμό ήταν περισσότερες απο τον μέσο όρο όπως ακριβώς το είχα τονίσει.

Πάμε τώρα να δούμε τι αναμένεται να συμβεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη γενικότερα τον Ιούλιο με τους δικούς μας αποκλειστικούς χάρτες που ετοιμάσαμε για να μπορείτε να τους κατανοείτε πιο εύκολα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ- ΕΥΡΩΠΗ

Κατα τη διάρκεια αυτού του μήνα αναμένονται υψηλότερες απο τα κανονικά για την εποχή επίπεδα θερμοκρασίες σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μεσογείου, καθώς και σε τμήματα της δυτικής και κεντρικής Ευρώπης. Σε αυτές τις περιοχές τα θερμά κύματα απο την βόρεια Αφρική θα είναι πολύ συχνά εκτοξεύοντας τον υδράργυρο σε επίπεδα καύσωνα πολύ συχνά. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται κανονικές σχεδόν θερμοκρασίες με ημέρες που θα είναι πιό ζεστές.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Στην χώρα μας το πρώτο δεκαήμερο αναμένονται κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες. Το δεύτερο δεκαήμερο θα προσπαθήσουν να μας προσεγγίσουν απο την κεντρική Μεσόγειο πολύ θερμές αέριες μάζες αυξάνοντας τον υδράργυρο σημαντικά στην δυτική χώρα αλλά και τα ηπειρωτικά τμήματα στο όριο του καύσωνα. Το τρίτο δεκαήμερο θα ξεκινήσει με κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες και μελτέμι στο Αιγαίο που θα δροσίζει αρκετά τις περιοχές γύρω απο αυτό, αλλά μετά τις 25 του μήνα πολύ θερμές αέριες μάζες που θα λιμνάζουν στην κεντρική Μεσόγειο θα φτάσουν και στην χώρα μας, εκτοξεύοντας τον υδράργυρο πιθανόν σε επίπεδα καύσωνα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΥΕΤΟΣ-ΕΥΡΩΠΗ

Αρκετά άστατος αναμένεται ο καιρός στην βόρεια Ευρώπη αυτό το μήνα με μπόρες και καταιγίδες έως και τα τμήματα των Βαλκανίων. Στην νότια Ευρώπη και ιδιαίτερα τα νοτιοανατολικά τμήματα αυτής αναμένονται πολύ λίγες έως καθόλου βροχές.

ΥΕΤΟΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Στην χώρα μας το πρώτο δεκαήμερο αναμένονται τοπικές μπόρες στα ηπειρωτικά ορεινά τμήματα. Το δεύτερο δεκαήμερο θα χαρακτηριστεί απο ζεστό καλοκαιρινό καιρό. Το τρίτο δεκαήμερο αναμένεται επίσης άκρως ζεστό και καλοκαιρινό, ενώ προς τις τελευταίες ημέρες του μήνα ίσως στην βόρεια χώρα σημειωθούν τοπικά μπουρίνια. Στο σύνολο του μήνα ο υετός θα βρεθεί κοντά στα κλιματικά στα βόρεια και κάτω απ αυτά στην νότια χώρα.

Συνοψίζοντας, ο Ιούλιος για την χώρα μας είναι ο πιο ξηρός και θερμός μήνας του έτους. Ώς εκ τούτου λογικό να υπάρχουν λιγότερες βροχές σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Έτσι και φέτος αναμένονται σε γενικές γραμμές κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες και ελαφρώς πάνω απο τα κανονικά, με πιθανή επίσκεψη καύσωνα το δεύτερο και τρίτο δεκαήμερο του μήνα. Λίγες οι μπόρες και θα αφορούν κυρίως την βόρεια χώρα με έμφαση τα ορεινά τμήματα. Επίσης το μελτέμι στο Αιγαίο το δεύτερο αλλά και το τρίτο δεκαήμερο θα δροσίζει αρκετά τις περιοχές γύρω απο αυτό.

Για όλα τα νεότερα θα παρακολουθείτε τις τακτικές μας αναλυτικές προγνώσεις τόσο για την Θεσσαλία όσο και για ολόκληρη τη χώρα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΥΕΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ: ΠΑΝΟΣ ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ- ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΗΣ

Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε απο που ενημερώνεστε!
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απο το πρώτο καιρικό site της Θεσσαλίας.
www.meteo-thessalia.gr
facebook: Πάνος Αρχοντής
fb page: ΚΑΝΕΤΕ LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Μία σκέψη στο “ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΙΟΥΛΙΟΥ 2023 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *