ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΙΟΥΝΙΟΥ 2023 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ  

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΙΟΥΝΙΟΥ 2023 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ  

Μελετήθηκαν όλα τα απαραίτητα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και παρακάτω θα αναλύσουμε πώς φαίνεται να κυλά ο Ιούνιος στην χώρα μας αλλά και την Ευρώπη.
Σας υπενθυμίζω οτι πέραν των 7 ημερών πρόγνωση ΔΕΝ υφίσταται. Η συγκεκριμένη ανάλυση είναι ΕΚΤΙΜΗΣΗ βασισμένη σε δείκτες παγκόσμιας κυκλοφορίας των βαρομετρικών συστημάτων ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ.

Επίσης να αναφέρω σε μερικούς γνώστες και μή οτι η μακροπρόθεσμή μου βασίζεται στους δείκτες: ΑΟ, ΝΑΟ, QBO, MJO, και πολλά ακόμη επιστημονικά δεδομένα που αναλύουμε και σας παρουσιάζουμε στους αποκλειστικούς μας χάρτες.

Η μακροπρόθεσμη εκτίμηση για τον Μάιο είχε μεγάλη επιτυχία καθώς όπως πολυ σωστά σας είχα ενημερώσει η αστάθεια είχε το πάνω χέρι το μεγαλύτερο αν όχι όλο το μέρος του μήνα. Με βροχές καταιγίδες αλλά και χαλαζοπτώσεις δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στις αγροτικές καλλιέργειες.

Πάμε τώρα να δούμε τι αναμένεται να συμβεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη γενικότερα τον Ιούνιο με τους δικούς μας αποκλειστικούς χάρτες που ετοιμάσαμε για να μπορείτε να τους κατανοείτε πιο εύκολα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ- ΕΥΡΩΠΗ

Κατα τη διάρκεια αυτού του μήνα στην βόρεια και κεντρική Ευρώπη αναμένονται θερμοκρασίες πάνω απο τον μέσο όρο ενώ στην νότια Ευρώπη και την Μεσόγειο παρόλο τα θερμά κύματα απο τα μέσα του μήνα και μετά οι θερμοκρασίες στο σύνολο του μήνα θα είναι ελαφρώς πιο κάτω απο τα κλιματικά δεδομένα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Το πρώτο δεκαήμερο αναμένονται κανονικές θερμοκρασίες με πιο ζεστό καιρό στην νότια νησιωτική χώρα. Οι πρώτες ημέρες του δευτέρου δεκαημέρου θα ξεκινήσουν με πιο δροσερές θερμοκρασίες καθώς πιθανόν ρηχή ψυχρή εισβολή απο την βόρεια Ευρώπη επηρεάσει την χώρα μας, σταδιακά όμως η θερμοκρασία θα ανέβει στα κανονικά επίπεδα έως το τέλος του δεκαημέρου. Το τρίτο δεκαήμερο αναμένεται ζεστός καιρός στο σύνολο της χώρας, καθώς θα μας επηρεάζουν θερμές αέριες μάζες απο την βόρεια Αφρική. Στο σύνολο του μήνα η θερμοκρασία θα βρεθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα ίσως στα βόρεια τοπικά και λίγο κάτω απο αυτά.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΥΕΤΟΣ-ΕΥΡΩΠΗ

Κατα τη διάρκεια αυτού του μήνα οι βροχές θα είναι περισσότερες στις χώρες που βρέχονται και βρίσκονται στην Μεσόγειο σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη όπου ο υετός θα είναι κοντά στα κλιματικά επίπεδα. Στην βόρεια μόνο Ευρώπη αναμένονται χαμηλότερα ποσά βροχής απο τον μέσο όρο του μήνα.

ΥΕΤΟΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Στην χώρα μας ο άστατος καιρός με μπόρες, καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες και κυρίως απο το ύψος της Θεσσαλίας και βορειότερα, θα μας συντροφεύει έως και τα μέσα του μήνα (14-16/6), όπου όμως θα υπάρχουν και βελτιωμένα διαστήματα. Σταδιακά απο τις 17 του μήνα και κυρίως το τρίτο δεκαήμερο ο καιρός θα γίνει καλοκαιρινός και η αστάθεια θα περιοριστεί στα ορεινά τμήματα. Τις τελευταίες ημέρες του μήνα πιθανόν ξανά η αστάθεια να ενταθεί και σε πεδινές περιοχές. Στο σύνολο του μήνα ο υετός θα βρεθεί πάνω απο τα κλιματικά επίπεδα ιδιαίτερα στην ηπειρωτική χώρα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στον χάρτη υετού που θα δείτε παρακάτω με το μπλέ χρώμα τονίζονται οι περιοχές που θα σημειωθεί στο σύνολο του μήνα περισσότερος υετός.

Συνοψίζοντας, ο φετινός Ιούνιος θα πάρει την σκυτάλη του άστατου Μαίου με βροχές και καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας (δηλαδή μεσημέρι-απόγευμα) και θα συνεχίσει έτσι κατα διαστήματα έως περίπου τα μέσα του μήνα. Φυσικά θα υπάρχουν και αρκετές ημέρες με βελτιωμένο καιρό. Απο τα μέσα του μήνα και μετά η αστάθεια θα περιοριστεί στις ορεινές περιοχές, ο καιρός θα γίνει καλοκαιρινός και η θερμοκρασία θα ανέβει σημαντικά.

Για όλα τα νεότερα θα παρακολουθείτε τις τακτικές μας αναλυτικές προγνώσεις τόσο για την Θεσσαλία όσο και για ολόκληρη τη χώρα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΥΕΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ: ΠΑΝΟΣ ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ- ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΗΣ

Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε απο που ενημερώνεστε!
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απο το πρώτο καιρικό site της Θεσσαλίας.
www.meteo-thessalia.gr
facebook: Πάνος Αρχοντής
fb page: ΚΑΝΕΤΕ LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *