Στους 42 βαθμούς η μέγιστη θερμοκρασία την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022 (χάρτης + αναλυτικός πίνακας)

Στους 42 βαθμούς η μέγιστη θερμοκρασία την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022 (χάρτης + αναλυτικός πίνακας)

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης 23/06, κατά κύριο λόγο σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας. Η ανάλυση των καταγραφών των σταθμών του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών έδειξε ότι το φράγμα των 40 βαθμών Κελσίου ξεπεράστηκε σε 18 από αυτούς με την μεγαλύτερη θερμοκρασία να καταγράφεται στο Λευκοχώρι Φθιώτιδας (42.1 βαθμοί Κελσίου).

Στον σχετικό πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου που κατέγραψαν τις υψηλότερες θερμοκρασίες. Στον χάρτη που τον ακολουθεί φαίνεται η μέγιστη θερμοκρασία στο σύνολο της χώρας καθώς και η ακριβής τιμή της στους «θερμότερους» σταθμούς επιλεγμένων περιοχών. Άξιο σχολιασμού είναι το γεγονός ότι στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη η θερμοκρασία ήταν αρκετά χαμηλότερη από την υπόλοιπη χώρα λόγω των ψυχρότερων αερίων μαζών, των νεφώσεων και των ισχυρών κατά τόπους φαινομένων στις περιοχές αυτές.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες απο τους σταθμούς του δικτύου μας meteo-thessalia.gr καταγράφηκαν στο Μακρυχώρι Λάρισας με 41 βαθμούς Κελσίου, όπως επίσης στους Σοφάδες Καρδίτσας με 40,7.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας για την καλύτερη ενημέρωση σας κάνοντας μια δωρεά/donate για το meteo-thessalia.gr το οποίο απο το 2010 σας προσφέρει συνεχή έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση μέσω ασφαλούς τρόπου του Paypal ή αυτόματα απο την κάρτα σας.

Πηγή: Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, meteo-thessalia.gr

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *