ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ IOYNIOY 2022 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ IOYNIOY 2022 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

Μελετήθηκαν όλα τα απαραίτητα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και παρακάτω θα αναλύσουμε πώς φαίνεται να κυλά ο Ιούνιος στην χώρα μας αλλά και την Ευρώπη.
Σας υπενθυμίζω οτι πέραν των 7 ημερών πρόγνωση ΔΕΝ υφίσταται. Η συγκεκριμένη ανάλυση είναι ΕΚΤΙΜΗΣΗ βασισμένη σε δείκτες παγκόσμιας κυκλοφορίας των βαρομετρικών συστημάτων ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ.

Επίσης να αναφέρω σε μερικούς γνώστες και μή οτι η μακροπρόθεσμή μου βασίζεται στους δείκτες: ΑΟ, ΝΑΟ, QBO, MJO, και πολλά ακόμη επιστημονικά δεδομένα που αναλύουμε και σας παρουσιάζουμε στους αποκλειστικούς μας χάρτες.

Όπως κάνουμε κάθε φορά πριν ξεκινήσουμε στην ανάλυσή μας για τον Ιούνιο θα αναφερθούμε στην μακροπρόθεσμη του Μαίου που είχε επιτυχία άνω του 90%, καθώς εντοπίσαμε τις χαμηλες θερμοκρασίες τις πρώτες ημέρες του μήνα και την σταδιακή άνοδο απο τα μέσα του μήνα και μετά, όπως επίσης και τις καταιγίδες που σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές της χώρας.

Πάμε τώρα να δούμε τι αναμένεται να συμβεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη γενικότερα τον φετινό Ιούνιο με τους δικούς μας αποκλειστικούς χάρτες που ετοιμάσαμε για να μπορείτε να τους κατανοείτε πιο εύκολα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ- ΕΥΡΩΠΗ

Κατα τη διάρκεια αυτού του μήνα θα παρατηρηθούν πολύ υψηλές θερμοκρασίες στην Μεσόγειο, η οποία θα δέχεται συχνά θερμά κύματα απο τις ακτές της βορείου Αφρικής με την θερμοκρασία να φτάνει σε επίπεδα καύσωνα ιδιαίτερα στην Ισπανία και την Ιταλία. Στην βόρεια Ευρώπη αντίθετα τα πράγματα θα είναι πιο δροσερά ενώ σπανιότερα ζεστά κύματα απο την Μεσόγειο θα φτάνουν εκεί.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Το πρώτο δεκαήμερο οι θερμοκρασίες θα βρίσκονται στα κανονονικά για την εποχή επίπεδα, το δεύτερο δεκαήμερο θα σημειώσει πτώση, ενώ το τρίτο δεκαήμερο η θερμοκρασία θα σημειώσει εκ νέου άνοδο σε καλοκαιρινά επίπεδα. Πιθανό επεισόδιο καύσωνα κατα τη διάρκεια του μήνα. Η θερμοκρασία στο σύνολο του μήνα θα κυμανθεί πάνω απο τα κανονικά για την εποχή επίπεδα κυριώς στην δυτική χώρα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΥΕΤΟΣ-ΕΥΡΩΠΗ

Ο καιρός θα είναι άστατος στο σύνολο του μήνα στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη με βροχές και καταιγίδες που σπανιότερα θα κατεβαίνουν και νοτιότερα στην Μεσόγειο. Η ξηρασία αρκετά μεγάλη στην νότια Ευρώπη και την Μεσόγειο.

ΥΕΤΟΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Τις πρώτες 5 ημέρες του μήνα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, απο τις 6 εως τις 11 περίπου αναμένεται αστάθεια κυρίως στην κεντρική και βόρεια χώρα με βροχές και καταιγίδες τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες όπως είθισται τους καλοκαιρινούς μήνες. Το διάστημα 11-20 ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με πιθανότητα στην βόρεια χώρα κυρίως στα ορεινά για αστάθεια. Το διάστημα 20-25 του μήνα ο καιρός θα καταστεί άστατος σε αρκετές περιοχές της χώρας με μπόρες και καταιγίδες. Ενώ 25-30 ο καιρός θα βελτιωθεί. Στο σύνολο του μήνα οι βροχές θα είναι λιγότερες απο τον μέσο όρο.

Συνοψίζοντας ο φετινός Ιούνιος θα χαρακτηριστεί απο κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή με κάποιες ημέρες που θα είναι πιο ανεβασμένες οι θερμοκρασίες κυρίως στην δυτική Ελλάδα που θα επηρεάζεται πιο συχνά απο τις θερμές μάζες που θα λιμνάζουν στην κεντρική Μεσόγειο. Αναμένω σίγουρα ένα έντονο επεισόδιο ζέστης μέσα στον μήνα χωρίς να ξέρουμε πότε θα σημειωθεί αυτό. Όσον αφορά τις βροχές αυτές θα είναι λιγοστές και θα σημειωθούν κυρίως στην κεντρική και βόρεια χώρα με την μορφή μπόρας ή καταιγίδων τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες που μπορεί να συνοδεύονται απο χαλαζοπτώσεις και ριπαίους ανέμους στις ημερομηνίες που ανέφερα πιο πάνω.

Για οτιδήποτε νεότερο θα παρακολουθείτε τις τακτικές μας αναλυτικές προγνώσεις τόσο για την Θεσσαλία όσο και για ολόκληρη τη χώρα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΥΕΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ: ΠΑΝΟΣ ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ- ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΗΣ

Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε απο που ενημερώνεστε!
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απο το πρώτο καιρικό site της Θεσσαλίας.
www.meteo-thessalia.gr
facebook: Πάνος Αρχοντής
fb page: ΚΑΝΕΤΕ LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
e-mail: panosmeteo@gmail.com
Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *