ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

Μελετήθηκαν όλα τα απαραίτητα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και παρακάτω θα αναλύσουμε πώς φαίνεται να κυλά ο Αύγουστος στην χώρα μας αλλά και την Ευρώπη.
Σας υπενθυμίζω οτι πέραν των 7 ημερών πρόγνωση ΔΕΝ υφίσταται. Η συγκεκριμένη ανάλυση είναι ΕΚΤΙΜΗΣΗ βασισμένη σε δείκτες παγκόσμιας κυκλοφορίας των βαρομετρικών συστημάτων ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ.

Επίσης να αναφέρω σε μερικούς γνώστες και μή οτι η μακροπρόθεσμή μου βασίζεται στους δείκτες: ΑΟ, ΝΑΟ, QBO, MJO, και πολλά ακόμη επιστημονικά δεδομένα που αναλύουμε και σας παρουσιάζουμε στους αποκλειστικούς μας χάρτες.

Πρίν ξεκινήσουμε με την εκτίμησή μας θα πρέπει να αναφέρουμε οτι η μακροπρόθεσμή μας για τον Ιούλιο πήγε πολύ καλά σε ένα ποσοστό 70% καθώς σημειώθηκαν και οι μπόρες-καταιγίδες-μπουρίνια που αναμέναμε και είχαμε πολύ υψηλές θερμοκρασίες το διάστημα που είχαμε αναφέρει.

Πάμε τώρα να δούμε τι αναμένεται να συμβεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη γενικότερα τον φετινό Αύγουστο με τους δικούς μας αποκλειστικούς χάρτες που ετοιμάσαμε για να μπορείτε να τους κατανοείτε πιο εύκολα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ- ΕΥΡΩΠΗ

Ο μήνας αναμένεται πολύ ζεστός στην ανατολική Μεσόγειο και συγκεκριμένα σε Ιταλία, Ελλάδα, Τουρκία και Κύπρο καθώς αυτές οι χώρες θα επηρεάζονται απο κύματα καύσωνα κατα περιόδους με πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Αντίθετα στην δυτική και κεντρική Ευρώπη θα κυριαρχεί πιο ψυχρός καιρός για την εποχή με θερμοκρασίες κάτω απο τα κλιματικά για την εποχή επίπεδα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Το πρώτο δεκαήμερο του μήνα θα σημειωθεί ισχυρός καύσωνας με πολύ υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα. Το δεύτερο δεκαήμερο η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση αλλά και πάλι ο καιρός θα είναι αρκετά ζεστός, ενώ το τρίτο δεκαήμερο θα ξεκινήσει με θερμό επεισόδιο και στην συνέχεια η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Ο μέσος όρος του μήνα θα βρεθεί πολύ πάνω απο τα κλιματικά επίπεδα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΥΕΤΟΣ-ΕΥΡΩΠΗ

Kατα τη διάρκεια αυτού του μήνα η Ευρώπη θα χωριστεί σε μια κεντρική και βόρεια με αρκετή αστάθεια που θα δώσει πολλές βροχές και καταιγίδες σε αυτές τις περιοχές, σε αντίθεση με την νότια Ευρώπη και ιδιαίτερα τις χώρες που βρίσκονται στην Μεσόγειο όπου η ξηρασία θα είναι πολύ μεγάλη και οι όποιες βροχές πολύ λιγότερες απο τα κλιματικά επίπεδα.

ΥΕΤΟΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Το πρώτο δεκαήμερο θα χαρακτηριστεί απο ηλιοφάνεια, πολύ ζεστό και ξηρό καιρό, το δεύτερο δεκαήμερο θα συνεχιστεί ο άνομβρος καιρός ενώ αυξάνεται η πιθανότητα για κάποιες μπόρες ή καταιγίδες στα ορεινά κυρίως της βόρειας χώρας και λιγότερο της κεντρικής, ενώ το τελευταίο δεκαήμερο παρόλο που πιθανόν να ξεκινήσει με άνομβρο καιρό, εντούτοις φαίνεται πως σταδιακά η αστάθεια θα αυξηθεί και θα σημειωθούν μπόρες και καταιγίδες ιδιαίτερα απο το ύψος της Θεσσαλίας και βορειότερα. Ο υετός θα βρεθεί πολύ κάτω απο τα κλιματικά επίπεδα.

Με λίγα λόγια ο Αύγουστος θα είναι ένας πολύ ζεστός και ξηρός μήνας που θα χαρακτηριστεί απο ηλιοφάνεια, πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και μεγάλη ανομβρία. Οι λίγες βροχές που αναμένεται να σημειωθούν θα έρθουν προς το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα και σε καμία περίπτωση δεν θα σώσουν την κατάσταση. Γι’αυτό οι αγρότες θα πρέπει να διαχειριστούν με προσοχή τα ποτίσματά τους για να μην έχουμε απότομη πτώση του νερού στους ταμιευτήρες και δημιουργηθεί πρόβλημα μέχρι το τέλος της αρδευτικής περιόδου. Τέλος ο μέσος όρος υετού του μήνα θα βρεθεί πολύ κάτω απο τα κλιματικά επίπεδα.

Για οτιδήποτε νεότερο θα παρακολουθείτε τις τακτικές μας αναλυτικές προγνώσεις τόσο για την Θεσσαλία όσο και για ολόκληρη τη χώρα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΥΕΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ: ΠΑΝΟΣ ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ-ΠΡΟΓΝΩΣΤΗΣ

Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε απο που ενημερώνεστε!
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απο το πρώτο καιρικό site της Θεσσαλίας.
www.meteo-thessalia.gr
facebook: Πάνος Αρχοντής
fb page: ΚΑΝΕΤΕ LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
e-mail: panosmeteo@gmail.com
Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *