Γερμανία: Φονικές πλημμύρες – Τουλάχιστον 11 νεκροί και 70 αγνοούμενοι

Γερμανία: Φονικές πλημμύρες – Τουλάχιστον 11 νεκροί και 70 αγνοούμενοι

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 70 αγνοούνται από σφοδρές καταιγίδες και πλημμύρες που πλήττουν τις τελευταίες ώρες πολλές περιοχές στο δυτικό κρατίδιο της Γερμανίας, Ρηνανία -Παλατινάτο.

Η περιφέρεια Αρβάιλερ, μια οινοπαραγωγική περιοχή, έχει δεχτεί ισχυρότατο πλήγμα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις. Στην πόλη Σουλντ, έξι σπίτια κατέρρευσαν και πολλά άλλα είναι ετοιμόρροπα. Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild», η περιφέρεια Αρβάιλερ κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης κατάστασης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πολλοί «άνθρωποι σκαρφάλωσαν στις στέγες των σπιτιών για να σωθούν». Οι σφοδρές πλημμύρες ωστόσο δυσχεραίνουν έργο των σωστικών συνεργείων.

Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, τα συνεργεία διάσωσης δεν μπορούν φθάσουν σε πολλές περιοχές που βυθιστεί κάτω από το νερό. Στην επιχείρηση διάσωσης των πλημμυροπαθών συνδράμουν και ελικόπτερα.

Ο διοικητής της περιφέρειας Γιούργκεν Πφέλερ κάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις και να βρουν καταφύγιο σε υψηλότερους ορόφους εάν κρίνουν ότι είναι απαραίτητο. «Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή», είπε. Υπάρχει ένας θανάσιμος κίνδυνος», τόνισε.

Από την πλευρά της, η πρωθυπουργός του γερμανικού κρατιδίου Ρηνανία – Παλατινάτο Μαλού Ντράιερ δήλωσε ότι «ανησυχεί για όλους όσοι βρίσκονται σε κίνδυνο» και ευχαρίστησε τα σωστικά συνεργεία για τις τιτάνιες προσπάθειές τους.

Δύο πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους χθες, Τετάρτη, στην περιοχή Ζάουερλαντ, βορειοανατολικά της Βόννης, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) μετέδωσε ότι ο ένας πνίγηκε και ο δεύτερος κατέρρευσε αφού πήρε μέρος σε μια επιχείρηση διάσωσης. Οι σιδηροδρομικές και οι οδικές μεταφορές στην περιοχή έχουν διακοπεί, όπως και η ναυσιπλοΐα στον Ρήνο, ο οποίος αποτελεί μια σημαντική εμπορική αρτηρία. Η γερμανική μετεωρολογική υπηρεσία ανακοίνωσε πως περισσότερες σφοδρές βροχοπτώσεις αναμένονται σήμερα και αύριο, Παρασκευή, στη νοτιοδυτική Γερμανία.

Πηγή: protothema.gr

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *