Η κατάσταση των θαλασσών στις ακτές της Θεσσαλίας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 2021(+Χάρτες)

Η κατάσταση των θαλασσών στις ακτές της Θεσσαλίας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 2021(+Χάρτες)

Ιδανική για μπάνιο θα είναι η θερμοκρασία της θάλασσας στις ακτές της Θεσσαλίας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, καθώς θα κυμαίνεται από 23-24 βαθμούς.
Στους κλειστούς κόλπους θα είναι 1-2 βαθμούς υψηλότερη.
Σχετικά με τον κυματισμό της θάλασσας, το Σάββατο 19/6/2021 στα παράλια της Πιερίας, στα βόρεια παράλια του νομού Λάρισας, στον Παγασητικό κόλπο και στις νότιες παραλίες των Σποράδων το ύψος των κυμάτων θα κυμαίνεται από 0-20 εκατοστά.
Από το γεωγραφικό πλάτος περίπου του Αγιόκαμπου και νοτιότερα μέχρι τις ανατολικές ακτές του νομού Μαγνησίας και τις βόρειες ακτές των Σποράδων το ύψος των κυμάτων θα κυμαίνεται από 20-50 εκατοστά.
Την Κυριακή και τη Δευτέρα 20 και 21/6/2021 αντίστοιχα, το ύψος των κυμάτων σε όλες σχεδόν τις παραλιακές ακτές της Θεσσαλίας δεν θα υπερβαίνει τα 30 εκατοστά.
Εξαίρεση αποτελούν οι βόρειες και οι ανατολικές ακτές των Σποράδων, όπου εκεί ο κυματισμός μπορεί να φτάσει τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος τα 50 εκατοστά.




Όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες των ημερών του τριημέρου και κυρίως το Σάββατο και την Κυριακή υπάρχει η πιθανότητα να αναπτυχθούν μπόρες στα κοντινά όρη των ακτών.
Οι μπόρες αυτές μπορεί να φθάσουν μέχρι και τις ακτές.
Έτσι, εάν βρισκόσαστε στην παραλία και στα κοντινά όρη, βόρεια ή βορειοδυτικά σας, υπάρχει συννεφιασμένος και πολύ σκοτεινός ουρανός, καλό είναι να απομακρυνθείτε σταδιακά από την ακτή, γιατί η βορειοδυτική-βόρεια κυκλοφορία της ατμόσφαιρας θα μετακινήσει τα παρατηρούμενα νέφη προς την περιοχή σας με πιθανά ενδεχόμενα τους ισχυρούς τοπικούς ριπαίους ανέμους, τον έντονο κυματισμό της θάλασσας και τις ηλεκτρικές εκκενώσεις.
Πηγή: Weather.us

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΝΙΗΛ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ-ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *