Σεισμός 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα: Κατέρρευσαν κτίρια, απεγκλωβίστηκε ηλικιωμένος στο Μεσοχώρι (φωτό+βίντεο)

Σεισμός 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα: Κατέρρευσαν κτίρια, απεγκλωβίστηκε ηλικιωμένος στο Μεσοχώρι (φωτό+βίντεο)

Μερικές καταρρεύσεις κτιριών αλλά και ένας απεγκλωβισμός ηλικιωμένου είναι ο πρώτος απολογισμός του μεγάλου σεισμού 6 Ρίχτερ που έπληξε το μεσημέρι της Τετάρτης την ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας και έγινε αισθητός από τη Θεσσαλονίκη έως το κέντρο της Αθήνας.

Οι πολίτες στις περιοχές κοντά στο επίκεντρο του ισχυρού σεισμού βγήκαν έντρομοι από τα σπίτια τους. Ένας ηλικιωμένος απεγκλωβίστηκε ζωντανός στο χωριό Μεσοχώρι, αρκετά παλαιά κτίρια κατάρρευσαν μερικώς ενώ πολλά, κυρίως παλαιά κτίσματα στην ευρύτερη περιοχή υπέστησαν ζημιές. Επιφυλακτικοί οι σεισμολόγοι.

Όλα ξεκίνησαν στις 12:16 όταν η σεισμική δόνηση ταρακούνησε την περιοχή.

Το επίκεντρο εντοπίστηκε 24 χλμ βορειοδυτικά της Λάρισας, 20 χλμ νοτιοδυτικά της Ελασσόνας και μόλις 10 χλμ από τον Τύρναβο ενώ το εστιακό βάθος υπολογίστηκε σε 8 χλμ.

Αρχικά ο σεισμός είχε υπολογιστεί από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο σε 5,9 Ρίχτερ αλλά αργότερα αναθεωρήθηκε σε 6 Ρίχτερ.

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο αναθεώρησε επίσης το μέγεθος του σεισμού σε 6,3 Ρίχτερ.

Απεγκλωβισμός ηλικιωμένου στο Μεσοχώρι Ελασσόνας

Ένας ηλικιωμένος άνδρας εγκλωβίστηκε μέσα σε σπίτι που κατέρρευσε μερικώς στο Μεσοχώρι Ελασσόνας. Η επίσης μεγάλης ηλικίας σύζυγός του κατάφερε να βγει από το σπίτι και ειδοποίησε την πυροσβεστική για τον σύζυγό της που είχε εγκλωβιστεί στα ερείπια.

Επί τόπου έσπευσε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής όπου κατάφερε να εντοπίσει ζωντανό τον ηλικιωμένο τετραπληγικό άνδρα. Το σπίτι έχει υποστεί τεράστιες ζημιές και εκφράζονται φόβοι ότι θα καταρρεύσει ολοκληρωτικά.

Το σπίτι του ηλικιωμένου στο Μεσοχώρι, φωτογραφίες Larissanet.gr:

Αρκετές ζημιές σε Δαμάσι – Μεσοχώρι

Μερικές και ολικές καταρρεύσεις παλαιών κτιρίων έχουν σημειωθεί στην ευρύτερη περιοχή ενώ σοβαρές υλικές ζημιές έχει υποστεί και η εκκλησία του χωριού αλλά και ένα σχολείο στο Μεσοχώρι.

Η εκκλησία στο Μεσοχώρι:

Έντονη μετασεισμική δραστηριότητα

Τον μεγάλο σεισμό, ακολούθησαν τα επόμενα λεπτά επίσης σημαντικές σεισμικές δονήσεις. Πρώτος σημειώθηκε στις 12:19, σημειώθηκε νέος σεισμός με ένταση 4,6 Ρίχτερ λίγα χιλιόμετρα βορειότερα ενώ ακολούθησαν και άλλοι μεταξύ 4-5 Ρίχτερ.

Αμέσως μετά τον σεισμό στη Λάρισα, ο κόσμος βγήκε στους δρόμους:

φωτογραφια: onlarissa.gr
φωτογραφια: onlarissa.gr

Πηγή: documentonews.gr , larissanet.gr , onlarissa.gr

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *