Πρωταθλήτρια Ελλάδας σήμερα η Αγιά στον υετό!

Πρωταθλήτρια Ελλάδας σήμερα η Αγιά στον υετό!

Μια άκρως βροχερή νύχτα η χθεσινή για την κωμόπολη της Αγιάς. Απο τα μεσάνυχτα και μετά σημειώθηκαν έντονες βροχές με διάρκεια τουλάχιστον 2-3 ώρες με ανάπτυξη καταιγίδων πάνω απο τον Κίσσαβο με αποτέλεσμα τις πολλές και συνεχόμενες βροχές.

Χαρακτηριστικά σπάνιο για την εποχή είναι οτι σημειώθηκε χαλαζόπτωση τουλάχιστον για μισή ώρα σε μέγεθος ρεβυθιού, λόγω αιφνίδιας ψυχρής εισβολής που αν ήταν Μαιος μήνας θα δημιουργούσε προβλήματα στις δενδροκαλλιέργειες της περιοχής.

Στο παρακάτω πινακάκι που ακολουθεί απο τον μετεωρολογικό μας σταθμό στην Αγιά βλέπετε που σημειώθηκαν 38,4 χιλιοστά βροχής και ραγδαιότητα 94,4 χιλιοστά.

Σύμφωνα με τους σταθμούς του Αστεροσκοπείου Αθηνών καμία άλλη περιοχή σε όλη την Ελλάδα δεν σημείωσε πάνω απο 38 χιλιοστά βροχής, κατατάσοντας την Αγιά την πρώτη περιοχή πανελλαδικά που σημειώθηκαν σήμερα τα περισσότερα χιλιοστά βροχής!

Επίσης στον παρακάτω χάρτη βλέπετε απο το ραντάρ τον πυρήνα των καταιγίδων που ήταν για ώρα πάνω απο την Αγιά και έδινε συνεχόμενα έντονα φαινόμενα και χαλαζόπτωση.

Χιονοπτώσεις επίσης σημειώθηκαν έως και τα 900 μέτρα στην Θεσσαλία ένα ελαφρύ πασπάλισμα όπως σας είχαμε ενημερώσει πρώτοι μέσα απο την πρόγνωσή μας.

Ο Μάρτης όπως έχουμε πεί είναι ένας μεταβατικός μήνας, ένας απρόβλεπτος μήνας που δοκιμάζει τις γνώσεις ακόμη και τις αντοχές των μετεωρολόγων, επαγγελματιών και ερασιτεχνών. Το μόνο σίγουρο είναι οτι απο την πρώτη μέρα επιβεβαίωσε όλες του τις παροιμίες και εδώ θα είμαστε να δούμε τι θα μας δώσει το επόμενο διάστημα.

Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε απο που ενημερώνεστε!
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απο το πρώτο καιρικό site της Θεσσαλίας.
meteo-thessalia.gr
facebook: Πάνος Αρχοντής
fb page: ΚΑΝΕΤΕ LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
e-mail: panosmeteo@gmail.com
Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *