ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

Μελετήθηκαν όλα τα απαραίτητα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και παρακάτω θα αναλύσουμε πώς φαίνεται να κυλά ο Φεβρουάριος στην χώρα μας αλλά και την Ευρώπη.
Σας υπενθυμίζω οτι πέραν των 7 ημερών πρόγνωση ΔΕΝ υφίσταται. Η συγκεκριμένη ανάλυση είναι ΕΚΤΙΜΗΣΗ βασισμένη σε δείκτες παγκόσμιας κυκλοφορίας των βαρομετρικών συστημάτων ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ.

Επίσης να αναφέρω σε μερικούς γνώστες και μή οτι η μακροπρόθεσμή μου βασίζεται στους δείκτες: ΑΟ, ΝΑΟ, QBO, MJO, και πολλά ακόμη επιστημονικά δεδομένα που αναλύουμε και σας παρουσιάζουμε στους αποκλειστικούς μας χάρτες.

Πρίν ξεκινήσουμε την ανάλυσή μας θα πρέπει να αναφέρουμε πως και τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου 1-2, όπως και τον Ιανουάριο αναμένουμε ΑΣΘ δηλαδή αιφνίδια στρατοσφαιρική θέρμανση που σημαίνει διάσπαση του πολικού στροβίλου και απελευθέρωση των ψυχρών αερίων μαζών της Αρκτικής προς τα νοτιότερα γεωγραφικά πλάτη. Επίσης οι δείκτες ΑΟ και ΝΑΟ και αυτό το μήνα θα κινούνται σε αρνητικές τιμές.

Πάμε τώρα να δούμε τι αναμένεται να συμβεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη γενικότερα τον φετινό Φεβρουάριο με τους δικούς μας αποκλειστικούς χάρτες που ετοιμάσαμε για να μπορείτε να τους κατανοείτε πιο εύκολα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ- ΕΥΡΩΠΗ

Ο μήνας θα χαρακτηριστεί απο χαμηλές θερμοκρασίες στο σύνολο της Ευρώπης και κυρίως στα κεντρικα και βορειοανατολικά τμήματα αυτής. Πολύ ψυχρά κύματα απο τα μέσα του μήνα που θα βρίσκονται στις κεντρικές, βόρειες και βορειοανατολικές περιοχές της Ευρώπης θα κατεβαίνουν έως τις χώρες τις Μεσογείου ρίχνοντας την θερμοκρασία πολύ χαμηλά.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Τις πρώτες δέκα ημέρες του μήνα αναμένεται θερμή εισβολή απο τα βορειότερα τμήματα της Αφρικής που θα ανεβάσει τον υδράργυρο σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Το δεύτερο δεκαήμερο του μήνα αναμένεται ισχυρή ψυχρή εισβολή με πολικές θερμοκρασίες που θα ρίξει αισθητά τον υδράργυρο. Τέλος το τρίτο δεκαήμερο του μήνα η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο επανερχόμενη στα κανονικά για την εποχή επίπεδα χωρίς να αποκλείεται πιθανή μικρής έντασης ψυχρή εισβολή. Ο μέσος όρος του μήνα θα βρίσκεται πιθανόν κάτω απο τα κανονικά επίπεδα κυρίως στην κεντρική και βόρεια χώρα και στα κανονικά στην υπόλοιπη.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΥΕΤΟΣ-ΕΥΡΩΠΗ

Παρόμοιο το μοτίβο του καιρού με τον Ιανουάριο θα μας φέρει και ο Φεβρουάριος. Δηλαδή αρκετά βροχοφόρα συστήματα στην Μεσόγειο απο την Ισπανία έως και την Ελλάδα, που θα δίνουν αρκετές βροχές και πυκνές χιονοπτώσεις τοπικά ακόμα και σε πεδινές περιοχές. Στην Σκανδιναβία, στα βόρεια της Αγγλίας, στην Ιρλανδία και στην Ισλανδία οι υψηλές πιέσεις θα έχουν ώς αποτέλεσμα την καλοκαιρία και τις λιγότερες απο τον μέσο όρο βροχές/χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη Ευρώπη ο υετός που θα σημειωθεί θα κυμανθεί κοντά στον μέσο όρο του μήνα.

ΥΕΤΟΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Τις δύο πρώτες ημέρες του μήνα βροχές θα σημειωθούν στην δυτική Ελλάδα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Απο τις 4 έως τις 8 του μήνα απουσία βροχών απο ολόκληρη τη χώρα με νοτιάδες και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες (ανοιξιάτικος καιρός). Απο τις 9 έως τις 20 του μήνα βροχοφόρα συστήματα θα φέρουν αρκετές βροχές και πυκνές χιονοπτώσεις που θα φτάσουν και στα πεδινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, ενώ μεγάλη υποψηφιότητα δίνουν και τα ανατολικά προσήνεμα για χιονοπτώσεις έως τα πεδινά. Απο τις 20 έως τις 28 του μήνα η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και οι χαμηλές θερμοκρασίες θα απομακρυνθούν, οι βροχές ωστόσο θα συνεχιστούν αρκετές αυτό το διάστημα με πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και ίσως πρόσκαιρα και σε χαμηλά υψόμετρα της βόρειας χώρας. Ο μέσος όρος υετού του μήνα θα κυμανθεί πάνω απο τα κανονικά επίπεδα.

Με λίγα λόγια ο Φεβρουάριος ενώ θα ξεκινήσει ανοιξιάτικος-κατα το ρητό ”ο Φλεβάρης κι άν φλεβίσει καλοκαίρι θα μυρίσει”- με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, εντούτοις το δεύτερο δεκαήμερό του-θα τιμήσει το άλλο μισό του ρητού που λέει ”μα αν δώσει και κακιώσει μές το χιόνι θα μας χώσει”- φαίνεται να έχουμε ίσως το πιο κρύο διάστημα του φετινού χειμώνα με χιονοπτώσεις να κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους σε πεδινά τμήματα ντύνοντας στα λευκά αρκετές περιοχές της χώρας!

Για οτιδήποτε νεότερο θα παρακολουθείτε την σελίδα μας στo facebook που σας ενημερώνουμε με καθημερινές δημοσιεύσεις για να έχετε πάντα την ενημέρωση που σας αξίζει!

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΥΕΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ: ΠΑΝΟΣ ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ-ΠΡΟΓΝΩΣΤΗΣ

Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε απο που ενημερώνεστε!
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απο το πρώτο καιρικό site της Θεσσαλίας.
www.meteo-thessalia.gr
facebook: Πάνος Αρχοντής
fb page: ΚΑΝΕΤΕ LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
e-mail: panosmeteo@gmail.com

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *