ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

Μελετήθηκαν όλα τα απαραίτητα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και παρακάτω θα αναλύσουμε πώς φαίνεται να κυλά ο Ιανουάριος στην χώρα μας αλλά και την Ευρώπη.
 Σας υπενθυμίζω οτι πέραν των 7 ημερών πρόγνωση ΔΕΝ υφίσταται. Η συγκεκριμένη ανάλυση είναι ΕΚΤΙΜΗΣΗ βασισμένη σε δείκτες παγκόσμιας κυκλοφορίας των βαρομετρικών συστημάτων ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ- ΕΥΡΩΠΗ

Στην δυτική, μέρος της κεντρικής και στην βόρεια Ευρώπη αναμένονται θερμοκρασίες υψηλότερες απο τις κανονικές τιμές με εμφάνιση συχνά αντικυκλώνων (βελτιωμένος καιρός) που θα δίνουν πολλές ώρες ηλιοφάνειας και υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών. Στην Μεσόγειο όμως και κυρίως στα νοτιοανατολικά τμήματα αυτής δηλαδή στην βόρεια Αφρική, την Ελλάδα, την Τουρκία, την Κύπρο και τη Μέση Ανατολή αναμένονται θερμοκρασίες στα κανονικά και λίγο κάτω απο τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Συγκεκριμένα υψηλότερες απο τις κανονικές θερμοκρασίες θα παρατηρηθούν στις εξής χώρες: Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία, Αγγλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Γερμανία, Νορβηγία, Σουηδία, Φίλανδία, μέρος της Ισλανδίας, Εσθονία και βόρεια Ρωσία.

Αντίθετα χαμηλότερες θερμοκρασίες με συχνές ψυχρές εισβολές και χιονοπτώσεις πιθανόν έως τα πεδινά θα παρατηρηθούν στις εξής χώρες: βόρεια Αλγερία, βόρεια Τυνησία, βόρεια Λιβύη, βόρεια Αίγυπτος, Ιταλία, Αλβανία, Σκόπια, Βουλγαρία, Ελλάδα, Τουρκία, Κύπρος, Ισραήλ, Λίβανος, Συρία.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Στην χώρα μας οι θερμοκρασίες που θα κυριαρχήσουν τον Ιανουάριο θα είναι στα κανονικά για την εποχή επίπεδα ίσως λίγο κάτω απο αυτά στην ανατολική Ελλάδα. Όπως προαναφέραμε οι ψυχρές εισβολές θα μας επισκέπτονται συχνά οι πιό πολλές όμως φαίνεται να εστιάζονται στο Αιγαίο, θα υπάρχουν όμως και ψυχρές εισβολές στο Ιόνιο.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΥΕΤΟΣ-ΕΥΡΩΠΗ

Λίγες θα είναι οι βροχές/χιονοπτώσεις που θα σημειωθούν σε τμήματα της δυτικής και κεντρικής Ευρώπης, αντίθετα στην Μεσόγειο και κυρίως στα νοτιοανατολικά τμήματα, όπως επίσης κατα περιόδους στην βόρεια Ευρώπη θα υπάρχουν αρκετές βροχές/χιονοπτώσεις στο σύνολο του μήνα.

Με λίγα λόγια οι υψηλές πιέσεις θα κυριαρχήσουν στην δυτική κεντρική και κατα διαστήματα στην βόρεια Ευρώπη, ενώ στην Μεσόγειο θα υπάρχουν χαμηλές πιέσεις κατα περιόδους με αξιόλογες βροχές/χιονοπτώσεις.

Οι χώρες που φαίνεται να δέχονται αρκετές βροχές/χιόνια είναι: Αγγλία, Ισλανδία, Φιλανδία, Σουηδία, Νορβηγία, βόρεια Ρωσία, Ελλάδα, Ιταλία, Τουρκία, Κύπρος, βόρεια Αίγυπτος, Ισραήλ, Λίβανος, Συρία.

Οι χώρες που αναμένεται να δεχτούν λιγότερες απο τον μέσο όρο βροχές είναι: Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ελβετία, βόρεια Ιταλία, Τσεχία, Αυστρία, Σλοβενία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Κροατία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Σερβία, Ρουμανία, νότια Ρωσία, μέρος της Ουκρανίας και της Λευκορωσίας.

ΥΕΤΟΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Στην χώρα μας αναμένονται χαμηλές πιέσεις κατα περιόδους που σημαίνει βαρομετρικά χαμηλά που θα επικεντρώνονται κυρίως σε Ιόνιο, Αιγαίο και Κύπρο. Παρόλο τα ισχυρά βαρομετρικά χαμηλά που θα κυριαρχήσουν έως τα μέσα του μήνα στην Σκανδιναβία, μετά τις 15 του μήνα αναμένεται εκεί να εγκατασταθούν υψηλές πιέσεις (αντικυκλώνες), οι οποίες θα ”ανοίξουν” το δρόμο για να κατέβουν ψυχρές αέριες μάζες στην περιοχή μας απο τα βόρεια γεωγραφικά πλάτη και έτσι αναμένεται μεγάλο ενδιαφέρον απο τις 15 του μήνα έως και το τέλος του φαίνεται να έχουμε αξιόλογες βροχές στα νότια και παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις ακόμα και στα πεδινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ: ΠΑΝΟΣ ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ-ΠΡΟΓΝΩΣΤΗΣ

Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε απο που ενημερώνεστε!
              Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απο το πρώτο καιρικό site της Θεσσαλίας. 
                                            meteo-thessalia.gr 
                                            facebook: Πάνος Αρχοντής
                                           e-mail: panosmeteo@gmail.com                         
                               Για σωστή ενημέρωση fb page: ΚΑΝΕΤΕ LIKE

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *