Οι πυρκαγιές στην Αυστραλία αλλάζουν το χρώμα στους παγετώνες

Οι πυρκαγιές στην Αυστραλία αλλάζουν το χρώμα στους παγετώνες
Η οσμή του καμένου έχει ταξιδέψει πάνω από 2,000 χιλιόμετρα μακριά

Οι πυρκαγιές συνεχίζουν να καίνε ολόκληρη την Αυστραλία με αμείωτο ρυθμό. Έχουν καεί τόσα πολλά στρέμματα που ο καπνός φεύγει από την Αυστραλία, φτάνει στη Νέα Ζηλανδία (η οποία είναι πάνω από 2,000 χιλιόμετρα μακριά) και αλλάζουν το χρώμα στους παγετώνες!

Όπως μπορείτε να δείτε σε αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, οι συνήθως λευκοί παγετώνες πλέον έχουν απόχρωση προς το καφέ. Ο καπνός αυτός έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά το πρωί της Πρωτοχρονιάς στη ζώνη αυτή. Σε ορισμένες περιοχές, ο ήλιος εμφανίσθηκε σαν μια κόκκινη ή χρυσή σφαίρα, ανάλογα με το πάχος του τοξικού νέφους.

«Μπορούμε να δούμε καθαρά αυτόν τον καπνό, ο οποίος έχει διανύσει περίπου 2.000 χιλιόμετρα περνώντας από τη θάλασσα της Τασμανίας», ανέφερε σε μήνυμά της στο Twitter η νεοζηλανδική υπηρεσία μετεωρολογικών προγνώσεων.

Μια άλλη, η Ρέιτσελ, ανήρτησε τη φωτογραφία του παγετώνα Φραντς Γιόζεφ, που από λευκός έχει αρχίσει να παίρνει καφέ απόχρωση.

«Δίπλα στον παγετώνα Φραντς Γιόζεφ. Το “καραμελί” χιόνι οφείλεται στη σκόνη από τις πυρκαγιές», έγραψε χθες, Τετάρτη.

Ο νεοζηλανδός ηθοποιός Ζεμέν Κλέμεντ ανήρτησε τη φωτογραφία ενός δίσκου σε χρώμα χρυσαφί.

«Σε όλη τη Νέα Ζηλανδία, ο καπνός από τις αυστραλιανές πυρκαγιές στην ατμόσφαιρα μας δίνει αυτόν τον παράξενο ήλιο», σχολίασε.

ΠΗΓΗ:ecozen.gr

Πάνος Αρχοντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *