ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ: ΠΑΝΟΣ ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ- ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΗΣ

Μελετήθηκαν όλα τα απαραίτητα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και παρακάτω θα αναλύσουμε πώς φαίνεται να κυλά ο Σεπτέμβριος 2024 στην χώρα μας αλλά και την Ευρώπη.
Σας υπενθυμίζω οτι πέραν των 7 ημερών πρόγνωση ΔΕΝ υφίσταται. Η συγκεκριμένη ανάλυση είναι ΕΚΤΙΜΗΣΗ βασισμένη σε δείκτες παγκόσμιας κυκλοφορίας των βαρομετρικών συστημάτων ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ.

Επίσης να αναφέρω σε μερικούς γνώστες και μή οτι η μακροπρόθεσμή μου βασίζεται στους δείκτες: ΑΟ, ΝΑΟ, QBO, MJO, και πολλά ακόμη επιστημονικά δεδομένα που αναλύουμε και σας παρουσιάζουμε στους αποκλειστικούς μας χάρτες.

Άριστα πήγε η μακροπρόθεσμη εκτίμηση του Αυγούστου καθώς όντως είχαμε 2-3 βαθμούς θερμοκρασίες πάνω απο τα κλιματικά επίπεδα όπως το είχαμε αναφέρει, ενώ απο πλευράς βροχών αυτές ήταν πολύ λίγες την τελευταία εβδομάδα του μήνα και ο μήνας χαρακτηρίστηκε απο μεγάλη ξηρασία.

Πάμε τώρα να δούμε τι αναμένεται να συμβεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη γενικότερα τον Σεπτέμβριο, με τους δικούς μας αποκλειστικούς χάρτες που ετοιμάσαμε για να μπορείτε να τους κατανοείτε πιο εύκολα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ- ΕΥΡΩΠΗ

Κατα τη διάρκεια αυτού του μήνα και κυρίως στα μέσα του αναμένονται ψυχρές αέριες μάζες στην κεντρική και βορειοδυτική Ευρώπη που θα φέρουν προχωρημένο φθινόπωρο με βροχές, χιόνια στα ορεινά και χαμηλές θερμοκρασίες. Στην υπόλοιπη Ευρώπη ιδιαίτερα στο νότο οι θερμοκρασίες θα βρίσκονται πάνω απο τα κανονικά επίπεδα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Στην χώρα μας τις πρώτες 14 ημέρες αναμένονται υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Το διάστημα 15-30 του μήνα η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση και θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Στο σύνολο του μήνα η θερμοκρασία θα κυμανθεί 1-2 βαθμούς πάνω απο τα κλιματικά.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΥΕΤΟΣ-ΕΥΡΩΠΗ

Κατα τη διάρκεια αυτού του μήνα αναμένονται αρκετές βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, ενώ λιγότερες θα είναι οι βροχές στην περιοχή της Ρωσίας και της Ισλανδίας.

ΥΕΤΟΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Το διάστημα 5-9 του μήνα αναμένονται τοπικές μπόρες στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας και πρόσκαιρα σε κάποιες πεδινές περιοχές. Το διάστημα 10-12 αναμένονται αρκετές βροχές σε μεγάλο μέρος της χώρας που στα δυτικά θα είναι αξιόλογες. Το διάστημα 13-15 αναμένεται βελτιωμένος καιρός με λίγες βροχές στα βορειοδυτικά της χώρας. Το διάστημα 16-20 του μήνα αναμένεται βαρομετρικό χαμηλό που θα δώσει πολλές βροχές σε όλη τη χώρα που τοπικά θα είναι ισχυρές. Το διάστημα 20-30 του μήνα αναμένεται βελτιωμένος καιρός αλλά θα υπάρχουν κάποιες ημέρες με αστάθεια. Στο σύνολο του μήνα φαίνεται οτι ο μέσος όρος του υετού θα βρεθεί κοντά στα κλιματικά επίπεδα, ενώ σε κάποιες περιοχές της δυτικής χώρας οι βροχές θα είναι πάνω απο τον μέσο όρο.

Συνοψίζοντας ο Σεπτέμβριος έως το πρώτο μισό του θα χαρακτηριστεί απο θερμοκρασίες υψηλότερες απο τα κανονικά επίπεδα και κάποιες λίγες μπόρες στην κεντρική και βόρεια χώρα. Το δεύτερο μισό του μήνα θα μας δείξει το φθινοπωρινό πρόσωπό του, με την θερμοκρασία να σημειώνει πτώση και θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά επίπεδα για την εποχή, ενώ θα μας απασχολήσουν επιτέλους σημαντικές βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας καθώς και των νησιών και πιθανόν κάποιες ημέρες τα φαινόμενα να είναι έντονα. Οι βροχές θα είναι περισσότερες απο τον μέσο όρο στην δυτική χώρα, ενώ οι θερμοκρασίες στο σύνολο του μήνα θα βρεθούν 1-2 βαθμούς πάνω απο τα κλιματικά.

Για όλα τα νεότερα θα παρακολουθείτε τις τακτικές μας αναλυτικές προγνώσεις τόσο για την Θεσσαλία όσο και για ολόκληρη τη χώρα.
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΥΕΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ PAYPAL ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΕΓΚΥΡΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΕΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου τoυ meteo-thessalia.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος website με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993, σχετική Οδηγία Ε.Ε. 29/2001/EC και κανόνες Διεθνούς Δικαίου.
Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε απο που ενημερώνεστε!
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απο το πρώτο καιρικό site της Θεσσαλίας.
www.meteo-thessalia.gr
facebook: Panos Archontis C
fb page: ΚΑΝΕΤΕ LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *