ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ: ΠΑΝΟΣ ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ- ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΗΣ

Μελετήθηκαν όλα τα απαραίτητα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και παρακάτω θα αναλύσουμε πώς φαίνεται να κυλά ο Αύγουστος 2024 στην χώρα μας αλλά και την Ευρώπη.
Σας υπενθυμίζω οτι πέραν των 7 ημερών πρόγνωση ΔΕΝ υφίσταται. Η συγκεκριμένη ανάλυση είναι ΕΚΤΙΜΗΣΗ βασισμένη σε δείκτες παγκόσμιας κυκλοφορίας των βαρομετρικών συστημάτων ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ.

Επίσης να αναφέρω σε μερικούς γνώστες και μή οτι η μακροπρόθεσμή μου βασίζεται στους δείκτες: ΑΟ, ΝΑΟ, QBO, MJO, και πολλά ακόμη επιστημονικά δεδομένα που αναλύουμε και σας παρουσιάζουμε στους αποκλειστικούς μας χάρτες.

H μακροπρόθεσμη εκτίμηση για τον Ιούλιο πήγε άριστα, καθώς εντοπίσαμε τις μεγάλες ζέστες και τον παρατεταμένο καύσωνα, όπως επίσης και την μεγάλη ξηρασία.

Πάμε τώρα να δούμε τι αναμένεται να συμβεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη γενικότερα τον Αύγουστο, με τους δικούς μας αποκλειστικούς χάρτες που ετοιμάσαμε για να μπορείτε να τους κατανοείτε πιο εύκολα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ- ΕΥΡΩΠΗ

Κατα τη διάρκεια αυτού του μήνα αναμένονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες στον νότο και στις χώρες της Μεσογείου, καθώς επίσης και σε χώρες της ανατολικής και βορειοανατολικής Ευρώπης. Θερμές αέριες μάζες θα επηρεάζουν και την υπόλοιπη κεντροβόρεια Ευρώπη αλλά σε μικρότερη ένταση και έκταση.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Τις πρώτες 15 ημέρες του μήνα αναμένονται πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες σε επίπεδα καύσωνα. Το διάστημα 16-20 του μήνα η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, ενώ το διάστημα 21-31 του μήνα αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας. Στο σύνολο του μήνα η θερμοκρασία θα κυμανθεί τουλάχιστον 2 βαθμούς πάνω απο τα κλιματικά.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΥΕΤΟΣ-ΕΥΡΩΠΗ

Κατα τη διάρκεια αυτού του μήνα αναμένονται αρκετές μπόρες και καταιγίδες στην βόρεια Ευρώπη και κατα διαστήματα και στην κεντρική. Στην υπόλοιπη Ευρώπη και ιδιαίτερα στον νότο αναμένεται ξηρασία.

ΥΕΤΟΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Το διάστημα 1-10 του μήνα αναμένεται ξηρασία με εξαίρεση πιθανόν το διάστημα 3-4 του μήνα που ίσως σημειωθεί αστάθεια στην βόρεια χώρα. Το διάστημα 11-18 του μήνα συνεχίζεται ο βελτιωμένος καιρός και η ξηρασία, 19-20 του μήνα πιθανή αστάθεια στην κεντρική και βόρεια χώρα, το διάστημα 21-27 βελτιωμένος καιρός και ξηρασία. Τέλος το διάστημα 28-31 πιθανή αστάθεια στην κεντρική και βόρεια χώρα. Ο υετός θα βρεθεί κάτω απο τον μέσο όρο του μήνα.

Συνοψίζοντας ο Αύγουστος θα συνεχίσει στα χνάρια του Ιουλίου με πολύ υψηλές θερμοκρασίες ιδιαίτερα στο πρώτο μισό του, που θα φθάνουν σε επίπεδα καύσωνα. Το δεύτερο μισό του φαίνεται πως η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση αλλά και πάλι θα κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα. Όσον αφορά τις βροχές και αυτός ο μήνας θα χαρακτηριστεί απο μεγάλη ξηρασία, ενώ λίγες θα είναι οι ημέρες που θα σημειωθούν τοπικές μπόρες-καταιγίδες και αυτές στην κεντρική και βόρεια χώρα.

Για όλα τα νεότερα θα παρακολουθείτε τις τακτικές μας αναλυτικές προγνώσεις τόσο για την Θεσσαλία όσο και για ολόκληρη τη χώρα.
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΥΕΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ PAYPAL ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΕΓΚΥΡΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΕΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου τoυ meteo-thessalia.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος website με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993, σχετική Οδηγία Ε.Ε. 29/2001/EC και κανόνες Διεθνούς Δικαίου.
Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε απο που ενημερώνεστε!
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απο το πρώτο καιρικό site της Θεσσαλίας.
www.meteo-thessalia.gr
facebook: Panos Archontis C
fb page: ΚΑΝΕΤΕ LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *