ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ IOYΛIOY 2024 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ IOYΛIOY 2024 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ: ΠΑΝΟΣ ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ- ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΗΣ

Μελετήθηκαν όλα τα απαραίτητα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και παρακάτω θα αναλύσουμε πώς φαίνεται να κυλά ο Ιούλιος 2024 στην χώρα μας αλλά και την Ευρώπη.
Σας υπενθυμίζω οτι πέραν των 7 ημερών πρόγνωση ΔΕΝ υφίσταται. Η συγκεκριμένη ανάλυση είναι ΕΚΤΙΜΗΣΗ βασισμένη σε δείκτες παγκόσμιας κυκλοφορίας των βαρομετρικών συστημάτων ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ.

Επίσης να αναφέρω σε μερικούς γνώστες και μή οτι η μακροπρόθεσμή μου βασίζεται στους δείκτες: ΑΟ, ΝΑΟ, QBO, MJO, και πολλά ακόμη επιστημονικά δεδομένα που αναλύουμε και σας παρουσιάζουμε στους αποκλειστικούς μας χάρτες.

Η μακροπρόθεσμη εκτίμηση για τον Ιούνιο είχε μεγάλη επιτυχία καθώς εντοπίσαμε τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν καθώς επίσης και τις ημέρες με άστατο καιρό που αναμέναμε απο την Θεσσαλία και βορειότερα.

Πάμε τώρα να δούμε τι αναμένεται να συμβεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη γενικότερα τον Ιούλιο, με τους δικούς μας αποκλειστικούς χάρτες που ετοιμάσαμε για να μπορείτε να τους κατανοείτε πιο εύκολα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ- ΕΥΡΩΠΗ

Αναμένονται υψηλότερες απο τις κανονικές θερμοκρασίες ιδιαίτερα στις χώρες της Μεσογείου και στην ανατολική Ευρώπη. Θερμά κύματα θα επηρεάζουν κατα περιόδους και την υπόλοιπη κεντροβόρεια Ευρώπη.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Τις δύο πρώτες ημέρες αναμένονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Το διάστημα 4-6 του μήνα η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Το διάστημα 7-15 αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες. Το διάστημα 16-31 του μήνα αναμένεται πολύ ζεστός καιρός με πιθανότητα ιδιαίτερα την τελευταία βδομάδα του μήνα για καύσωνα. Στο σύνολο του μήνα η θερμοκρασία θα κυμανθεί τουλάχιστον 1-2 βαθμούς πάνω απο τα κλιματικά.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΥΕΤΟΣ-ΕΥΡΩΠΗ

Κατα τη διάρκεια αυτού του μήνα αναμένεται άστατος καιρός με μπόρες και καταιγίδες στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη, ενώ αντίθετα στα νότια τμήματα αναμένεται ξηρασία.

ΥΕΤΟΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Τις δύο πρώτες ημέρες του μήνα αναμένεται βελτιωμένος καιρός, το διάστημα 3-5 του μήνα αναμένεται αστάθεια με μπόρες και καταιγίδες. Το διάστημα 6-10 του μήνα αναμένεται βελτιωμένος καιρός. Το διάστημα 11-13 αναμένονται τοπικές μπόρες στα ορεινά της βόρειας χώρας, στα υπόλοιπα αναμένεται βελτιωμένος καιρός. Το διάστημα 14-20 του μήνα αναμένονται τοπικές μπόρες στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Το διάστημα 21-31 του μήνα αναμένεται βελτιωμένος καιρός. Ο υετός θα βρεθεί πολύ κάτω απο τον μέσο όρο του μήνα.

Συνοψίζοντας ο Ιούλιος αναμένεται πολύ ζεστός και με μεγάλη ξηρασία. Οι λίγες μπόρες που θα σημειωθούν θα είναι πολύ κάτω απο τον μέσο όρο του μήνα. Πιθανά επεισόδια καύσωνα ίσως έχουμε κυρίως το τρίτο δεκαήμερο του μήνα.

Για όλα τα νεότερα θα παρακολουθείτε τις τακτικές μας αναλυτικές προγνώσεις τόσο για την Θεσσαλία όσο και για ολόκληρη τη χώρα.
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΥΕΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ PAYPAL ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΕΓΚΥΡΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΕΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου τoυ meteo-thessalia.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος website με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993, σχετική Οδηγία Ε.Ε. 29/2001/EC και κανόνες Διεθνούς Δικαίου.
Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε απο που ενημερώνεστε!
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απο το πρώτο καιρικό site της Θεσσαλίας.
www.meteo-thessalia.gr
facebook: Panos Archontis C
fb page: ΚΑΝΕΤΕ LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

 

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *