ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ IOYNIOY 2024 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ IOYNIOY 2024 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ: ΠΑΝΟΣ ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ- ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΗΣ

Μελετήθηκαν όλα τα απαραίτητα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και παρακάτω θα αναλύσουμε πώς φαίνεται να κυλά ο Ιούνιος 2024 στην χώρα μας αλλά και την Ευρώπη.
Σας υπενθυμίζω οτι πέραν των 7 ημερών πρόγνωση ΔΕΝ υφίσταται. Η συγκεκριμένη ανάλυση είναι ΕΚΤΙΜΗΣΗ βασισμένη σε δείκτες παγκόσμιας κυκλοφορίας των βαρομετρικών συστημάτων ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ.

Επίσης να αναφέρω σε μερικούς γνώστες και μή οτι η μακροπρόθεσμή μου βασίζεται στους δείκτες: ΑΟ, ΝΑΟ, QBO, MJO, και πολλά ακόμη επιστημονικά δεδομένα που αναλύουμε και σας παρουσιάζουμε στους αποκλειστικούς μας χάρτες.

Η μακροπρόθεσμη εκτίμηση για τον Μάϊο είχε πολύ μεγάλη επιτυχία, καθώς εντοπίσαμε τις θερμοκρασίες που κάποιες ημέρες του μήνα ήταν πάνω απο τα κανονικά επίπεδα, όπως επίσης και την αστάθεια που είχαμε ιδιαίτερα στο τρίτο δεκαήμερο του μήνα.

Πάμε τώρα να δούμε τι αναμένεται να συμβεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη γενικότερα τον Ιούνιο, με τους δικούς μας αποκλειστικούς χάρτες που ετοιμάσαμε για να μπορείτε να τους κατανοείτε πιο εύκολα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ- ΕΥΡΩΠΗ

Κατα τη διάρκεια αυτού του μήνα αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες στις χώρες του νότου και στην Μεσόγειο, ενώ απο τα μέσα του μήνα υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται και στην υπόλοιπη κεντρικη και βόρεια Ευρώπη.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Το πρώτο δεκαήμερο αναμένονται υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες με τάση να πέσει ο υδράργυρος προς το τέλος του δεκαημέρου. Το δεύτερο δεκαήμερο αναμένονται και πάλι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες ιδιαίτερα στα μέσα του δεκαημέρου. Το τρίτο δεκαήμερο οι θερμοκρασίες απο την Θεσσαλία και βορειότερα θα διατηρηθούν σε πιο κανονικά για την εποχή επίπεδα λόγω μερικής αστάθειας που θα υπάρξει, στην υπόλοιπη χώρα θα συνεχιστούν οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Στο σύνολο του μήνα η θερμοκρασία θα κυμανθεί τουλάχιστον 1,5-2,5 βαθμούς πάνω απο τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΥΕΤΟΣ-ΕΥΡΩΠΗ

Κατα τη διάρκεια αυτού του μήνα αναμένεται αρκετά άστατος καιρός στην βορειοδυτική Ευρώπη, δηλαδή σε Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία και Σκανδιναβία.

ΥΕΤΟΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Το πρώτο δεκαήμερο αναμένεται βελτιωμένος καιρός και ίσως κάποιες ημέρες με αστάθεια στην βόρεια χώρα. Το δεύτερο δεκαήμερο αναμένεται βελτιωμένος καιρός με αστάθεια απο την Θεσσαλία και βορειότερα ιδιαίτερα απο τις 14-15 του μήνα και μετά. Το τρίτο δεκαήμερο συνεχίζεται ο βελτιωμένος καιρός, αλλά θα υπάρχουν ημέρες με αστάθεια απο την Θεσσαλία και βορειότερα. Ο υετός θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Συνοψίζοντας ο Ιούνιος αναμένεται να είναι ένας κλασσικός θερμός καλοκαιρινός μήνας με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται πάνω απο τα κανονικά επίπεδα. Κάποιο έντονο επεισόδιο ζέστης-καύσωνα δεν φαίνεται, αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι δεν μπορεί να συμβεί, καθώς απο σήμερα δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι θα συμβεί ακριβώς σε ένα μήνα απο τώρα, απλά μπορούμε να έχουμε μια γενική εικόνα του μήνα και αυτό σας παρουσιάζω. Απο πλευράς βροχών φαίνεται οτι τα κεντροβόρεια τμήματα και ιδιαίτερα απο την Θεσσαλία και βορειότερα θα έχουν την μερίδα του λέοντος (γι’ αυτό και οι θερμοκρασίες κάποιες ημέρες του μήνα σε αυτές τις περιοχές δεν θα είναι τόσο υψηλές), με αστάθεια τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες, που πολύ πιθανόν να συνοδεύεται και απο χαλαζοπτώσεις. Ενώ απο την Στερεά και νοτιότερα η ξηρασία θα έχει το πάνω χέρι. Στο σύνολο του μήνα η θερμοκρασία θα κυμανθεί τουλάχιστον 1,5-2,5 βαθμούς πάνω απο τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Για όλα τα νεότερα θα παρακολουθείτε τις τακτικές μας αναλυτικές προγνώσεις τόσο για την Θεσσαλία όσο και για ολόκληρη τη χώρα.
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΥΕΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ PAYPAL ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΕΓΚΥΡΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΕΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου τoυ meteo-thessalia.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος website με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993, σχετική Οδηγία Ε.Ε. 29/2001/EC και κανόνες Διεθνούς Δικαίου.
Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε απο που ενημερώνεστε!
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απο το πρώτο καιρικό site της Θεσσαλίας.
www.meteo-thessalia.gr
facebook: Panos Archontis C
fb page: ΚΑΝΕΤΕ LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *