ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ: ΠΑΝΟΣ ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ- ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΗΣ

Μελετήθηκαν όλα τα απαραίτητα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και παρακάτω θα αναλύσουμε πώς φαίνεται να κυλά ο Απρίλιος 2024 στην χώρα μας αλλά και την Ευρώπη.
Σας υπενθυμίζω οτι πέραν των 7 ημερών πρόγνωση ΔΕΝ υφίσταται. Η συγκεκριμένη ανάλυση είναι ΕΚΤΙΜΗΣΗ βασισμένη σε δείκτες παγκόσμιας κυκλοφορίας των βαρομετρικών συστημάτων ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ.

Επίσης να αναφέρω σε μερικούς γνώστες και μή οτι η μακροπρόθεσμή μου βασίζεται στους δείκτες: ΑΟ, ΝΑΟ, QBO, MJO, και πολλά ακόμη επιστημονικά δεδομένα που αναλύουμε και σας παρουσιάζουμε στους αποκλειστικούς μας χάρτες.

Η μακροπρόθεσμη εκτίμηση για τον Μάρτιο πήγε πάρα πολύ καλά, καθώς εντοπίσαμε την αστάθεια που είχαμε κάποιες ημέρες του μήνα καθώς και τις υψηλές θερμοκρασίες που επίσης είχαμε κάποιες ημέρες.

Πάμε τώρα να δούμε τι αναμένεται να συμβεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη γενικότερα τον  Απρίλιο, με τους δικούς μας αποκλειστικούς χάρτες που ετοιμάσαμε για να μπορείτε να τους κατανοείτε πιο εύκολα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ- ΕΥΡΩΠΗ

Κατα τη διάρκεια αυτού του μήνα αναμένονται υψηλότερες απο τις κανονικές θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης και μόνο στα πολύ βόρεια τμήματα της Σκανδιναβίας αναμένονται χαμηλότερες απο τον μέσο όρο του μήνα θερμοκρασίες.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Το διάστημα 1-5 του μήνα αναμένονται υψηλότερες απο τις κανονικές τιμές θερμοκρασίες, το διάστημα 6-10 του μήνα συνεχίζονται οι υψηλές θερμοκρασίες με έμφαση την νότια χώρα. Το διάστημα 10-15 του μήνα η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Το διάστημα 16-20 του μήνα η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ιδιαίτερα στην δυτική χώρα. Το διάστημα 20-30 του μήνα αναμένεται ισχυρή θερμή εισβολή με πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες (καλοκαιρινές τιμές). Η θερμοκρασία στο σύνολο του μήνα θα κυμανθεί πάνω απο τα κανονικά επίπεδα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΥΕΤΟΣ-ΕΥΡΩΠΗ

Κατα τη διάρκεια αυτού του μήνα αναμένονται περισσότερες βροχές στην δυτική Ευρώπη και σε τμήματα της κεντρικής.

ΥΕΤΟΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Ο μήνας θα κάνει ποδαρικό με υψηλές θερμοκρασίες και βελτιωμένο καιρό έως τις 10 του μήνα. Το διάστημα 10-16 του μήνα αναμένεται άστατος καιρός ιδιαίτερα στα ηπειρωτικά τμήματα. Το διάστημα 17-30 του μήνα αναμένεται γενικά βελτιωμένος και πολύ ζεστός καιρός με πιθανές τοπικές μπόρες κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας στη βόρεια χώρα. Ο υετός θα κυμανθεί κάτω απο τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Συνοψίζοντας ο Απρίλιος αναμένεται να είναι ένας θερμός μήνας με λίγες ημέρες που θα σημειωθεί αστάθεια με μπόρες και καταιγίδες. Το σύνολο του μήνα θα είναι ανοιξιάτικο και κυρίως καλοκαιρινό το τελευταίο δεκαήμερο, όπου αναμένεται ισχυρή θερμή εισβολή που θα εκτοξεύσει τον υδράργυρο σε καλοκαιρινές τιμές. Για ακόμη μια φορά ο μήνας θα βρεθεί θερμοκρασιακά πολύ πάνω απο τα κλιματικά επίπεδα.

Για όλα τα νεότερα θα παρακολουθείτε τις τακτικές μας αναλυτικές προγνώσεις τόσο για την Θεσσαλία όσο και για ολόκληρη τη χώρα.
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΥΕΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου τoυ meteo-thessalia.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος website με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993, σχετική Οδηγία Ε.Ε. 29/2001/EC και κανόνες Διεθνούς Δικαίου.
Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε απο που ενημερώνεστε!
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απο το πρώτο καιρικό site της Θεσσαλίας.
www.meteo-thessalia.gr
facebook: Panos Archontis C
fb page: ΚΑΝΕΤΕ LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *