ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ 4-6/3/24 ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΟΝΙΟ (+χάρτης βροχής)

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ 4-6/3/24 ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΟΝΙΟ (+χάρτης βροχής)

Επιμέλεια-σύνταξη πρόγνωσης: Πάνος Αρχοντής Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος- Πιστοποιημένος Προγνώστης.

ΔΕΥΤΕΡΑ 4/3/24

Η ημέρα θα ξεκινήσει με βελτιωμένο καιρό στο σύνολο της χώρας, απο τις μεσημεριανές ώρες στο Ιόνιο και την δυτική χώρα θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες οι οποίες απο το απόγευμα σταδιακά θα επεκταθούν σε Θεσσαλία, δυτική και κεντρική Μακεδονία, Πελοπόννησο, Στερεά, ενώ αργά τη νύχτα προς την Τρίτη 5/3 θα επηρεαστεί η ανατολική Μακεδονία, η Χαλκιδική, η Θράκη, η Εύβοια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου καθώς και η Αττική, ενώ λιγότερο οι Κυκλάδες και η Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βόρειας χώρας άνω των 1.100-1.200μ, στα κεντρικά άνω των 1.300μ και στα νότια άνω των 1.400-1.500μ. Δεν αποκλείεται τοπικά οι καταιγίδες να συνοδεύονται και απο χαλαζοπτώσεις. Οι άνεμοι στο Ιόνιο αρχικά νοτιοανατολικοί 6-7 μποφόρ και απο το μεσημέρι δυτικοί 5-6 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο νοτιοανατολικοί 3-4 και απο το απόγευμα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο 3 έως 16 βαθμούς κελσίου, στα δυτικά απο 8 έως 18-19 βαθμούς, στα κεντρικά απο 4 έως 17/18 βαθμούς, στα νότια και τα νησιωτικά απο 10 έως 17/18 βαθμούς κελσίου.

*Να σημειώσω πως τα φαινόμενα αν και πιο σύντομα σε σχέση με την προηγούμενη κακοκαιρία, εντούτοις θα είναι πιο βίαια/έντονα τοπικά.

ΤΡΙΤΗ 5/3/24

Τις πρωινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, την Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται έντονες βροχές και καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται βελτιωμένος καιρός αλλά τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες αστάθεια θα δώσει τοπικές μπόρες στα ηπειρωτικά καθώς και σε Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα στα νησιά του Ιονίου. Οι άνεμοι στο Ιόνιο αρχικά δυτικοί 6-7 μποφόρ και σταδιακά βορειοδυτικοί 4-5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο δυτικοί νοτιοδυτικοί 6-7 μποφόρ και απο το μεσημέρι βορειοδυτικοί 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο 0 έως 12 βαθμούς κελσίου, στα δυτικά απο 8 έως 14 βαθμούς, στα κεντρικά απο 4 έως 16 βαθμούς, στα νότια και νησιωτικά απο 9 έως 17 βαθμούς κελσίου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 6/3/24

Aναμένεται βελτιωμένος καιρός, τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες αστάθεια θα δώσει μπόρες στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά τμήματα και ίσως πρόσκαιρα σε κάποιες πεδινές περιοχές. Τοπικές μπόρες ενδέχεται να σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3-4 μποφόρ και στο Αιγαίο βορειοδυτικοί 3-4 και στα νοτιοανατολικά τμήματα τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο 2 έως 16 βαθμούς κελσίου, στα δυτικά απο 7 έως 16 βαθμούς, στα κεντρικά απο 4 έως 16 βαθμούς κελσίου, στα νότια και νησιωτικά απο 9 έως 16 βαθμούς κελσίου.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΩΝ ΧΙΛΙΟΣΤΩΝ ΒΡΟΧΗΣ 4-6/3/24

ventusky.com
Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε απο που ενημερώνεστε!
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απο το πρώτο καιρικό site της Θεσσαλίας.
meteo-thessalia.gr
facebook: Panos Archontis C
fb page: ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *