ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ: ΠΑΝΟΣ ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ- ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΗΣ

Μελετήθηκαν όλα τα απαραίτητα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και παρακάτω θα αναλύσουμε πώς φαίνεται να κυλά ο Φεβρουάριος 2024 στην χώρα μας αλλά και την Ευρώπη.
Σας υπενθυμίζω οτι πέραν των 7 ημερών πρόγνωση ΔΕΝ υφίσταται. Η συγκεκριμένη ανάλυση είναι ΕΚΤΙΜΗΣΗ βασισμένη σε δείκτες παγκόσμιας κυκλοφορίας των βαρομετρικών συστημάτων ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ.

Επίσης να αναφέρω σε μερικούς γνώστες και μή οτι η μακροπρόθεσμή μου βασίζεται στους δείκτες: ΑΟ, ΝΑΟ, QBO, MJO, και πολλά ακόμη επιστημονικά δεδομένα που αναλύουμε και σας παρουσιάζουμε στους αποκλειστικούς μας χάρτες.

Ποσοστό επιτυχίας άνω του 90% είχε η μακροπρόθεσμη εκτίμηση που κάναμε για τον Ιανουάριο, καθώς εντοπίσαμε με ακρίβεια τις χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν σε τμήματα της κεντρικής Ευρώπης, όπως επίσης στα Βαλκάνια. Στην χώρας μας εντοπίσαμε τις χιονοπτώσεις και τις ψυχρές εισβολές που σημειώθηκαν, όπως επίσης και τις χιονοπτώσεις σε κάποια πεδινά τμήματα που αναμέναμε.

Πάμε τώρα να δούμε τι αναμένεται να συμβεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη γενικότερα τον  Φεβρουάριο, με τους δικούς μας αποκλειστικούς χάρτες που ετοιμάσαμε για να μπορείτε να τους κατανοείτε πιο εύκολα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ- ΕΥΡΩΠΗ

Κατα τη διάρκεια αυτού του μήνα αναμένεται κρύος καιρός απο το δεύτερο δεκαήμερο και μετα, σε τμήματα της δυτικής, κεντρικής και βόρειας Ευρώπης. Αυτό το ψύχος θα προσπαθεί κατα περιόδους να μετακινηθεί και σε νοτιότερα τμήματα της ηπείρου (Μεσόγειο) και μάλλον θα το καταφέρει. Στα νοτιοανατολικά τμήματα της Ευρώπης οι θερμοκρασίες θα βρεθούν πάνω απο τα κλιματικά επίπεδα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Τις πρώτες 4 ημέρες του μήνα αναμένονται κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες και θα επηρεαστούμε πρόσκαιρα στις 3 του μήνα απο ρηχή ψυχρή εισβολή. Απο 5 του μήνα η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο και θα κυμαίνεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα έως περίπου στις 10 του μήνα. Το διάστημα 11-18 του μήνα αναμένονται σκαμπανεβάσματα της θερμοκρασίας και υψηλότερες απο τις κανονικες θερμοκρασίες αναμένονται στην νότια νησιωτική χώρα. Το διάστημα απο 19 έως και το τέλος του μήνα αναμένονται ψυχρές εισβολές στην χώρα που θα ρίξουν σημαντικά την θερμοκρασία ιδιαίτερα στην κεντρική και βόρεια χώρα. Στο σύνολο του μήνα η θερμοκρασία θα κυμανθεί πάνω απο τα κανονικά επίπεδα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΥΕΤΟΣ-ΕΥΡΩΠΗ

Κατα τη διάρκεια αυτού του μήνα αναμένονται βροχές αλλά και χιονοπτώσεις σε αρκετά τμήματα της Ευρώπης και ιδιαίτερα στην Μεσόγειο.

ΥΕΤΟΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Τις πρώτες 9 ημέρες αναμένεται βελτιωμένος καιρός, σταδιακά απο τις 10 έως και τις 20 του μήνα αναμένονται βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά τμήματα, θα υπάρχουν και ημέρες με βελτιωμένο καιρό. Το διάστημα 20-29 ο Φλεβάρης θα δείξει το άγριο πρόσωπό του, καθώς θα συνεχιστεί ο άστατος καιρός με βαρομετρικά χαμηλά να μας επηρεάζουν απο τα δυτικά με αρκετές βροχές στα πεδινά αλλά με τις χιονοπτώσεις να κατηφορίζουν σε χαμηλά υψόμετρα απο την Θεσσαλία και βορειότερα. Ο υετός θα βρεθεί στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και πιθανόν πάνω απο αυτά σε πολλές περιοχές.

Συνοψίζοντας ο Φεβρουάριος θα ξεκινήσει με κανονικές θερμοκρασίες αλλά σταδιακά μετα τις 4-5 του μήνα ο καιρός θα θυμίσει άνοιξη με την θερμοκρασία σε σημαντική άνοδο σε όλη τη χώρα και απουσία φαινομένων έως και το πρώτο δεκαήμερο του μήνα. Σταδιακά απο το δεύτερο δεκαήμερο θα μας πλησιάσουν βαρομετρικά χαμηλά απο την Ιταλία που θα φέρουν βροχές και χιόνια στα ορεινά. Αυτές οι βροχές θα μας συνοδεύσουν κατα περιόδους έως και το τέλος του μήνα, αλλά θα υπάρχουν και ημέρες με βελτιωμένο καιρό. Αρκετά χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού αναμένεται το τρίτο και τελευταίο δεκαήμερο του μήνα, όπου μάλλον ο φετινός χειμώνας θα κάνει το κύκνειο άσμα του, καθώς αναμένονται τουλάχιστον 2 ψυχρές εισβολές και χιονοπτώσεις που θα κατηφορίσουν έως και χαμηλά υψομετρά αυτή τη φορά απο την Θεσσαλία και βορειότερα και όχι στα ανατολικά προσήνεμα τμήματα της χώρας. Μένει λοιπόν να δούμε τι απο όλα αυτά θα επιβεβαιωθεί.

Για όλα τα νεότερα θα παρακολουθείτε τις τακτικές μας αναλυτικές προγνώσεις τόσο για την Θεσσαλία όσο και για ολόκληρη τη χώρα.
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΥΕΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου τoυ meteo-thessalia.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος website με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993, σχετική Οδηγία Ε.Ε. 29/2001/EC και κανόνες Διεθνούς Δικαίου.
Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε απο που ενημερώνεστε!
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απο το πρώτο καιρικό site της Θεσσαλίας.
www.meteo-thessalia.gr
facebook: Πάνος Αρχοντής
fb page: ΚΑΝΕΤΕ LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *