ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ: ΠΑΝΟΣ ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ- ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΗΣ

Μελετήθηκαν όλα τα απαραίτητα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και παρακάτω θα αναλύσουμε πώς φαίνεται να κυλά ο Ιανουάριος 2024 στην χώρα μας αλλά και την Ευρώπη.
Σας υπενθυμίζω οτι πέραν των 7 ημερών πρόγνωση ΔΕΝ υφίσταται. Η συγκεκριμένη ανάλυση είναι ΕΚΤΙΜΗΣΗ βασισμένη σε δείκτες παγκόσμιας κυκλοφορίας των βαρομετρικών συστημάτων ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ.

Επίσης να αναφέρω σε μερικούς γνώστες και μή οτι η μακροπρόθεσμή μου βασίζεται στους δείκτες: ΑΟ, ΝΑΟ, QBO, MJO, και πολλά ακόμη επιστημονικά δεδομένα που αναλύουμε και σας παρουσιάζουμε στους αποκλειστικούς μας χάρτες.

Αρκετή επιτυχία είχε η μακροπρόθεσμη εκτίμηση για τον Δεκέμβριο, καθώς εντοπίσαμε με μεγάλη ακρίβεια τις βροχές αλλά και τις χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας το δεύτερο δεκαήμερο. Δεν εντοπίσαμε όμως την αλλαγή του καιρού για τις τελευταίες ημέρες του μήνα όπως αναμέναμε.

Πάμε τώρα να δούμε τι αναμένεται να συμβεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη γενικότερα τον  Ιανουάριο τον πρώτο μήνα του νέου έτους, με τους δικούς μας αποκλειστικούς χάρτες που ετοιμάσαμε για να μπορείτε να τους κατανοείτε πιο εύκολα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ- ΕΥΡΩΠΗ

Κατα τη διάρκεια αυτού του μήνα αναμένεται αρκετά κρύος καιρός στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη με ψύχος που θα επισκέπτεται συχνά αυτές τις περιοχές και θα ρίχνει αισθητά τον υδράργυρο. Στα υπόλοιπα τμήματα αναμένονται γενικά κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες ίσως λίγο πάνω απο τα κανοινικά επίπεδα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Τις πρώτες 7 ημέρες αναμένονται θερμοκρασίες πάνω απο τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Απο τις 8 του μήνα σταδιακά θα επηρεαστούμε απο ψυχρή εισβολή που θα ρίξει τον υδράργυρο σε χειμωνιάτικα επίπεδα τουλάχιστον εώς τις 16 του μήνα. Το διάστημα 17-20 του μήνα η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Νέα ψυχρή εισβολή με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται απο τις 21 έως το τέλος του μήνα και ίσως να είναι η πιο ισχυρή του φετινού χειμώνα. Στο σύνολο του μήνα η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΥΕΤΟΣ-ΕΥΡΩΠΗ

Κατα τη διάρκεια αυτού του μήνα αναμένονται βροχές αλλά και χιονοπτώσεις σε αρκετά τμήματα της κεντρικής, νοτιοανατολικής καθώς και βόρειας Ευρώπης.

ΥΕΤΟΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Τις πρώτες 6 μέρες του μήνα αναμένεται βελτιωμένος καιρός. Απο τις 7 του μήνα αναμένονται βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Το διάστημα 10-13 του μήνα συνεχίζονται οι βροχές στα πεδινά και τα χιόνια πιθανόν να κατηφορίσουν και σε χαμηλότερα υψόμετρα στην κεντρική και βόρεια χώρα. Το διάστημα 14-20 του μήνα θα συνεχιστούν τοπικές βροχές ιδιαίτερα στην βόρεια και κεντρική χώρα και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά αυτής και πιθανον σε χαμηλότερα υψόμετρα, θα υπάρχουν όμως και ημέρες με βελτιωμένο καιρό ιδιαίτερα στην νότια Ελλάδα. Το διάστημα 21 έως και το τέλος του μήνα η χώρα μας θέτει υποψηφιότητα για χιονοπτώσεις πιθανόν και σε πεδινές περιοχές. Ο υετός θα βρεθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα ίσως και πάνω απο αυτά σε τμήματα της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Συνοψίζοντας, ο Ιανουάριος αναμένεται να θυμίσει επιτέλους χειμώνα στην χώρα μας, με την θερμοκρασία απο τις 8 του μήνα να σημειώνει αισθητή πτώση που θα συνεχιστεί και μέσα στο δεύτερο αλλά και το τρίτο δεκαήμερο. Αναμένονται επίσης αρκετές βροχές στα πεδινά και πυκνές χιονοπτώσεις σε ορεινά-ημιορεινά τμήματα ιδιαίτερα της κεντρικής και βόρειας χώρας, ενώ πιθανόν να έχουμε και επεισόδιο χιονοπτώσεων σε πεδινά τμήματα της χώρας (χωρίς να γνωρίζουμε ποιες περιοχές θα είναι αυτές), προς το τρίτο δεκαήμερο. Θα υπάρχουν φυσικά και ημέρες με βελτιωμένο καιρό και με άνοδο της θερμοκρασίας,αλλά ο Γενάρης μάλλον θα θυμίσει για τα καλά χειμώνα. Μένει λοιπόν να δούμε τι απο όλα αυτά θα επιβεβαιωθεί.

Για όλα τα νεότερα θα παρακολουθείτε τις τακτικές μας αναλυτικές προγνώσεις τόσο για την Θεσσαλία όσο και για ολόκληρη τη χώρα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΥΕΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε απο που ενημερώνεστε!
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απο το πρώτο καιρικό site της Θεσσαλίας.
www.meteo-thessalia.gr
facebook: Πάνος Αρχοντής
fb page: ΚΑΝΕΤΕ LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *