ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ: ΠΑΝΟΣ ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ- ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΗΣ

Μελετήθηκαν όλα τα απαραίτητα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και παρακάτω θα αναλύσουμε πώς φαίνεται να κυλά ο Δεκέμβριος στην χώρα μας αλλά και την Ευρώπη.
Σας υπενθυμίζω οτι πέραν των 7 ημερών πρόγνωση ΔΕΝ υφίσταται. Η συγκεκριμένη ανάλυση είναι ΕΚΤΙΜΗΣΗ βασισμένη σε δείκτες παγκόσμιας κυκλοφορίας των βαρομετρικών συστημάτων ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ.

Επίσης να αναφέρω σε μερικούς γνώστες και μή οτι η μακροπρόθεσμή μου βασίζεται στους δείκτες: ΑΟ, ΝΑΟ, QBO, MJO, και πολλά ακόμη επιστημονικά δεδομένα που αναλύουμε και σας παρουσιάζουμε στους αποκλειστικούς μας χάρτες.

Η μακροπρόθεσμη εκτίμηση για τον Νοέμβριο είχε μεγάλη επιτυχία, καθώς εντοπίσαμε την ψυχρή εισβολή με τις χιονοπτώσεις στην βόρεια και κεντρική Ελλάδα, αλλά και τις βροχές που περιμέναμε κατα διάρκεια του μήνα.

Πάμε τώρα να δούμε τι αναμένεται να συμβεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη γενικότερα τον  Δεκέμβριο με τους δικούς μας αποκλειστικούς χάρτες που ετοιμάσαμε για να μπορείτε να τους κατανοείτε πιο εύκολα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ- ΕΥΡΩΠΗ

Κατα τη διάρκεια αυτού του μήνα αναμένονται πολύ ψυχρές αέριες μάζες στην βόρεια και σε μέρος της κεντρικής Ευρώπης. Αντίθετα στα νοτιότερα τμήματα και την Μεσόγειο οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλότερες απο τις κανονικές.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Ενώ οι πρώτες ημέρες του πρώτου δεκαημέρου θα ξεκινήσουν με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, σταδιακά η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα επανέλθει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, ενώ προς το τέλος του πρώτου δεκαημέρου πιθανόν να επηρεαστούμε απο ρηχή ψυχρή εισβολή. Το δεύτερο δεκαήμερο πιθανή πρόσκαιρη άνοδος της θερμοκρασίας αλλά πάλι θα διακοπεί απο ψυχρή εισβολή που θα επηρεάσει την χώρα. Το τρίτο δεκαήμερο η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, αλλά προς το τέλος του δεκαημέρου αναμένεται εκ νέου ψυχρή εισβολή που θα ρίξει σημαντικά την θερμοκρασία. Στο σύνολο του μήνα η θερμοκρασία θα βρεθεί κοντά στα κλιματικά επίπεδα ή λίγο πάνω απο αυτά.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΥΕΤΟΣ-ΕΥΡΩΠΗ

Αναμένονται αρκετές βροχές στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη καθώς και πυκνές χιονοπτώσεις. Αξιόλογες βροχές (αν και λιγότερες) αναμένονται και στα νότια τμήματα της Ευρώπης (Μεσόγειος) και χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

ΥΕΤΟΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Τις πρώτες 3 ημέρες αναμένεται βελτιωμένος καιρός, απο τις 4 του μήνα σταδιακά αναμένονται βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής χώρας. Το δεύτερο δεκαήμερο θα ξεκινήσει με βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και πιθανόν ημιορεινά τμήματα αλλά σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Το τρίτο δεκαήμερο θα υπάρχουν μέρες με βελτιωμένο καιρό αλλά και ημέρες που ο καιρός θα είναι βροχερός. Αρκετές βροχές φαίνονται για τις τελευταίες ημέρες του μήνα αλλά και χιονοπτώσεις έως και τα ημιορεινά τμήματα και πιθανόν σε περιοχές χαμηλού υψόμετρου. Ο υετός στο σύνολο του μήνα θα βρεθεί στα κανονικά επίπεδα.

Συνιψίζοντας ο φετινός Δεκέμβριος αναμένεται βροχερός κατα περιόδους με κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές αλλά πιθανόν πρόσκαιρα και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της βόρειας χώρας και προς το τέλος του μήνα σε χαμηλό υψόμετρο πιθανόν και της υπόλοιπης χώρας. Θα υπάρχουν και αρκετές ημέρες με βελτιωμένο καιρό στο δεύτερο και στις αρχές του τρίτου δεκαημέρου. Η θερμοκρασία στο σύνολο του μήνα θα βρεθεί λίγο πάνω απο τα κανονικά επίπεδα ή κοντά σε αυτά.

Για όλα τα νεότερα θα παρακολουθείτε τις τακτικές μας αναλυτικές προγνώσεις τόσο για την Θεσσαλία όσο και για ολόκληρη τη χώρα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΥΕΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε απο που ενημερώνεστε!
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απο το πρώτο καιρικό site της Θεσσαλίας.
www.meteo-thessalia.gr
facebook: Πάνος Αρχοντής
fb page: ΚΑΝΕΤΕ LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *