ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

Μελετήθηκαν όλα τα απαραίτητα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και παρακάτω θα αναλύσουμε πώς φαίνεται να κυλά ο Νοέμβριος στην χώρα μας αλλά και την Ευρώπη.
Σας υπενθυμίζω οτι πέραν των 7 ημερών πρόγνωση ΔΕΝ υφίσταται. Η συγκεκριμένη ανάλυση είναι ΕΚΤΙΜΗΣΗ βασισμένη σε δείκτες παγκόσμιας κυκλοφορίας των βαρομετρικών συστημάτων ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ.

Επίσης να αναφέρω σε μερικούς γνώστες και μή οτι η μακροπρόθεσμή μου βασίζεται στους δείκτες: ΑΟ, ΝΑΟ, QBO, MJO, και πολλά ακόμη επιστημονικά δεδομένα που αναλύουμε και σας παρουσιάζουμε στους αποκλειστικούς μας χάρτες.

Η μακροπρόθεσμη εκτίμηση για τον Οκτώβριο πήγε πάρα πολύ καλά, καθώς εντοπίσαμε με μεγάλη ακρίβεια τις υψηλές θερμοκρασίες στο σύνολο του μήνα και τον άνομβρο καιρό.

Πάμε τώρα να δούμε τι αναμένεται να συμβεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη γενικότερα τον  Νοέμβριο με τους δικούς μας αποκλειστικούς χάρτες που ετοιμάσαμε για να μπορείτε να τους κατανοείτε πιο εύκολα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ- ΕΥΡΩΠΗ

Αυτό το μήνα οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλότερες απο τον μέσο όρο στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης. Εξαίρεση αποτελούν τα βορειοδυτικά και βόρεια τμήματα που εκεί οι θερμοκρασίες θα είναι κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Το πρώτο δεκαήμερο θα ξεκινήσει με πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, αλλά σταδιακά προς το τέλος του δεκαημέρου η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα πλησιάσει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Το δεύτερο δεκαήμερο αναμένεται εκ νέου πρόσκαιρη άνοδος σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, αλλά γρήγορα ψυχρότερες αέριες μάζες (πιθανή ψυχή εισβολή) θα ρίξουν σημαντικά την θερμοκρασία στο τέλος του δεκαημέρου. Τέλος το τρίτο δεκαήμερο θα ξεκινήσει με ψυχρό καιρό αλλά σταδιακά η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Στο σύνολο του μήνα η θερμοκρασία θα βρίσκεται πάνω απο τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΥΕΤΟΣ-ΕΥΡΩΠΗ

Κατα τη διάρκεια αυτού του μήνα στην Ευρώπη αναμένονται αρκετές βροχές αλλά και χιονοπτώσεις στα βορειότερα τμήματά της.

ΥΕΤΟΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Στην χώρα μας τις πρώτες ημέρες αναμένεται βελτιωμένος καιρός σταδιακά στις 2 του μήνα θα καταστεί άστατος με τοπικές βροχές-μπόρες. Το διάστημα 4-5 του μήνα διαταραχή θα δώσει βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Απο τις 6 έως τις 10 του μήνα αναμένεται βελτιωμένος καιρός με μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών. Το διάστημα 10-13 πιθανόν να επηρεαστούμε απο βαρομετρικό χαμηλό με βροχές. Το διάστημα 14-15 αναμένεται βελτιωμένος καιρός, ενώ απο τις 16-19 αναμένονται εκ νέου βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας χώρας και πιθανόν και της Θεσσαλίας. Απο τις 20-25 του μήνα αναμένεται βελτιωμένος καιρός. Ενώ απο τις 26 έως το τέλος του μήνα αναμένεται άστατος καιρός με βροχές. Ο υετός στο σύνολο του μήνα θα βρεθεί κοντά στα κανονικά επίπεδα ή λίγο κάτω απο αυτά.

Συνοψίζοντας θα λέγαμε οτι ο φετινός Νοέμβρης για την χώρα μας αναμένεται κανονικός σε γενικές γραμμές απο πλευράς βροχών, ενώ όσον αφορά τις θερμοκρασίες αυτές στο σύνολο του μήνα θα είναι πάνω απο τον μέσο όρο, παρόλο που ο καιρός θα αρχίσει να θυμίζει περισσότερο φθινόπωρο σε σχέση με τον Οκτώβρη και θα έχουμε και κρύες ημέρες.

Για όλα τα νεότερα θα παρακολουθείτε τις τακτικές μας αναλυτικές προγνώσεις τόσο για την Θεσσαλία όσο και για ολόκληρη τη χώρα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΥΕΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ: ΠΑΝΟΣ ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ- ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΗΣ

Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε απο που ενημερώνεστε!
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απο το πρώτο καιρικό site της Θεσσαλίας.
www.meteo-thessalia.gr
facebook: Πάνος Αρχοντής
fb page: ΚΑΝΕΤΕ LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *