ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

Μελετήθηκαν όλα τα απαραίτητα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και παρακάτω θα αναλύσουμε πώς φαίνεται να κυλά ο Οκτώβριος στην χώρα μας αλλά και την Ευρώπη.
Σας υπενθυμίζω οτι πέραν των 7 ημερών πρόγνωση ΔΕΝ υφίσταται. Η συγκεκριμένη ανάλυση είναι ΕΚΤΙΜΗΣΗ βασισμένη σε δείκτες παγκόσμιας κυκλοφορίας των βαρομετρικών συστημάτων ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ.

Επίσης να αναφέρω σε μερικούς γνώστες και μή οτι η μακροπρόθεσμή μου βασίζεται στους δείκτες: ΑΟ, ΝΑΟ, QBO, MJO, και πολλά ακόμη επιστημονικά δεδομένα που αναλύουμε και σας παρουσιάζουμε στους αποκλειστικούς μας χάρτες.

Πρέπει να αναφέρουμε οτι η μακροπρόθεσμη του Σεπτεμβρίου είχε πολύ μεγάλη επιτυχία καθώς εντοπίσαμε την κακοκαιρία που μας επηρεάσε το πρώτο δεκαήμερο (Daniel), αλλά και τις βροχές στο τελευταίο δεκαήμερο που μας επηρέασαν (Elias).

Πάμε τώρα να δούμε τι αναμένεται να συμβεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη γενικότερα τον Οκτώβριο με τους δικούς μας αποκλειστικούς χάρτες που ετοιμάσαμε για να μπορείτε να τους κατανοείτε πιο εύκολα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ- ΕΥΡΩΠΗ

Στο σύνολο της Ευρώπης θα κυριαρχήσουν οι υψηλότερες απο τις κανονικές θερμοκρασίες. Θα υπάρχουν όμως και διαστήματα με κρύο καιρό ιδιαίτερα στα βορειότερα τμήματα της ηπείρου.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Το πρώτο δεκαήμερο αναμένονται κανονικές σχεδόν για την εποχή θερμοκρασίες και ίσως τοπικά υψηλότερες απο τα κανονικά. Το δεύτερο δεκαήμερο αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας σε καλοκαιρινά επίπεδα. Το τρίτο δεκαήμερο θα ξεκινήσει με θερμοκρασίες υψηλές αλλά σταδιακά η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα βρίσκεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Στο σύνολο του μήνα η θερμοκρασία θα κυμανθεί πάνω απο τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΥΕΤΟΣ-ΕΥΡΩΠΗ

Κατα τη διάρκεια αυτού του μήνα αναμένονται αρκετές βροχές αλλά και τα πρώτα χιόνια σε τμήματα της βόρειας Ευρώπης. Αντίθετα στα κεντρικά και κυρίως στα νοτιοανατολικά της τμήματα οι βροχές θα είναι πολύ λίγες και κάτω απο τον μέσο όρο του μήνα.

ΥΕΤΟΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Στην χώρα μας το πρώτο δεκαήμερο αναμένεται βελτιωμένος καιρός με πολύ μικρή πιθανότητα για τοπικές μπόρες στα βουνά. Το δεύτερο δεκαήμερο θα συνεχιστεί ο βελτιωμένος καιρός με πιθανότητα στα μισά της περιόδους για αστάθεια. Το τρίτο δεκαήμερο ο καιρός θα προσπαθήσει να θυμίσει οτι βρισκόμαστε στο φθινόπωρο και φαίνεται πως θα έχουμε κάποιες ημέρες με άστατο καιρό αλλά και βελτιωμένα διαστήματα. Ο υετός στο σύνολο του μήνα θα βρεθεί κάτω απο τα κλιματικά επίπεδα.

Συνοψίζοντας μπορούμε να πούμε οτι ο φετινός Οκτώβρης θα είναι ένας μάλλον άνομβρος μήνας με πολύ λίγες βροχές και ίσως το τελευταίο δεκαήμερο να είναι λίγο περισσότερες, ενώ θερμοκρασιακά θα θυμίζει αρκετά καλοκαίρι καθώς αναμένονται ημέρες με θερμοκρασίες αρκετά πάνω απο τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Για όλα τα νεότερα θα παρακολουθείτε τις τακτικές μας αναλυτικές προγνώσεις τόσο για την Θεσσαλία όσο και για ολόκληρη τη χώρα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΥΕΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ: ΠΑΝΟΣ ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ- ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΗΣ

Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε απο που ενημερώνεστε!
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απο το πρώτο καιρικό site της Θεσσαλίας.
www.meteo-thessalia.gr
facebook: Πάνος Αρχοντής
fb page: ΚΑΝΕΤΕ LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *